AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor

AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor

AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişler... Avrupa Birliği, Gazze'de yardım girişinin engellenmesi nedeniyle birçok insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, uluslararası insancıl hukuka uygun olarak İsrail'e yardım girişlerine izin verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmada sivil kayıplar artıyor ve bölgeye yardım girişleri engellenerek büyük bir insani kriz yaşanıyor. AB yetkilileri, Orta Doğu'daki gerilimin durdurulması gerektiğini vurgulayan bir açıklama yaptılar.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2728 sayılı kararı doğrultusunda Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunulan açıklamada, "Bu insani krizin daha da tırmanmasını ve sivil halk için felaketle sonuçlanabilecek, öngörülebilir ve önlenebilir neticeleri engellemek için Gazze'ye insani yardım akışının acilen ve engelsiz şekilde genişletilmesini talep ediyoruz," ifadeleri kullanıldı.

"YARDIM ULAŞTIRILMAMASI, FİLİSTİNLİLERİN ÖLÜM FERMANIDIR"

Açıklamada, Gazze'de her gün açlığın yaygınlaştığı ve insani krizin felaket boyutuna ulaştığına vurgu yapılarak, "Şunu açıkça ifade etmek isteriz ki, gerekli düzeyde yardım ulaştırılmaması, yardıma muhtaç Filistinlilerin ölüm fermanıdır," ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, 1,1 milyon Filistinlinin kıtlık tehdidi altında olduğuna ve Gazze'nin kuzeyindeki 210 bin Filistinlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dair raporlara işaret edilerek, 7 Ekim 2023'ten bu yana bölgeye yeterli yardımın ulaştırılamamasının bu durumu tetiklediği belirtildi.

Ayrıca, yeterli miktarda insani yardımın Gazze'ye gönderilmek üzere hazır olduğuna dikkat çekilerek, ancak sınırlarda bekletildiğine işaret edilmiş ve bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli izinlerin verilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

İsrail'in Gazze'ye kara yoluyla engelsiz ve güvenli insani yardım girişini sağlama zorunluluğu olduğunun belirtildiği açıklamada, "Tüm tarafları, uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyor, özellikle de işgalci güç olarak İsrail'in Gazze'deki Filistinlilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlama sorumluluğunu vurguluyoruz," sözleri yer aldı. 

"KAN DÖKME VE İNTİKAM DÖNGÜSÜNÜ SONA ERDİRMEK İÇİN DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ"

Açıklamada, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırı hatırlatılarak, saldırıda Dünya Merkez Mutfağı'nın 6'sı yabancı biri de Filistinli olmak üzere toplam 7 çalışanın öldüğü vurgulandı. Bu saldırının, insani yardım çalışanlarına yönelik diğer birçok dehşet verici saldırıdan sadece biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermek için İsrail'e çağrıda bulunuldu. Yerleşimcilerin şiddeti kınandı ve faillerin tümünün sorumlu tutulması talep edildi. Açıklamada, "Durumu yatıştırmak, kan dökme ve intikam döngüsünü sona erdirmek için derhal harekete geçilmesi gerekmektedir," ifadeleri kullanıldı.

"ORTADOĞU'DA YAŞANAN SON GERGİNLİK GAZZE'Yİ UNUTTURMAMALI"

Borrell, X sosyal medya hesabından açıklamaya ilişkin yaptığı paylaşımda, Filistinlilerin insani yardım alma hakkı olduğunu vurgulayarak, "Ortadoğu'da yaşanan son gerginlik Gazze'yi unutturmamalı," mesajını paylaştı. 

"AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor" haberi, 18 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Charlotte'da Polis Saldırısında 4 Ölü, 4 Yaralı: Beyaz Saray Olayı Takip Ediyor
  2. 12:38 1 Mayıs önlemleri açıklandı: Toplu taşımaya kısıtlama, araç parkı yasak
  3. 12:36 Ormanlık alanda kemikleri bulunmuştu... Berzeg ailesi cinayetten şüphelendiğini açıkladı
  4. 12:36 30 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  5. 12:31 Adana'da Yol Çökmesi: Kamyon Çukura Düştü, Şans Eseri Yaralanan Olmadı
  6. 12:29 Öğretmen adaylarına şimdi de eğitim akademisi şartı! KPSS’yi kazanmak yeterli değil
  7. 12:28 'Milliyet farkı' alan Limak Hotels'e 54 bin 694 TL idari ceza geldi
  8. 12:27 Panathinaikos'a EuroLeague'den Büyük Cezalar: Ataman ve Takıma 65 Bin Euro Para Cezası!
  9. 12:25 Bahçeli'den Dervişoğlu zaferine ‘ihanet’ yorumu geldi
  10. 12:17 TÜİK rakamları açıkladı: Dış ticaret açığı gerilemeye başladı
  11. 12:16 Biden Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüşme düzenledi
  12. 12:13 İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım: Futbol yatırımlarına bir yenisini daha ekledi!
  13. 12:12 Küçük kız odasında 'canavar' olduğunu savundu! Odasının tavanında 10 bin arı çıktı!
  14. 12:11 Formula 1 Türkiye'ye geliyor! Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı
  15. 12:11 Schengen Vizesi İçin Randevu Sıkıntısı Avrupa Seyahatini Zorlaştırıyor
  16. 12:08 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat açıkladı: İşte sportif direktörlük için sürpriz isim
  17. 12:06 Panathinaikos'tan Fatih Terim kararı geldi: Yollar ayrılıyor!
  18. 12:05 Gol Krallığında Liderlik Savaşı!
  19. 12:05 Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Zayıflama Trendi
  20. 12:04 Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldiği açıklandı
Dünya Haberleri