Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu

Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu

Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda ... Peki Aziz Yıldırım neden aday oldu?

Önce hatırlatma...

"Devletin kurumlarını da ele geçirdiler. Ne oldu kripto olarak hâlâ bazıları uykuda. Tehlike hâlâ devam ediyor, bütün partilerin içinde FETÖ hâlâ devam ediyor." Dün Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım’ın basın toplantısındaydım ve Yıldırım, 3 Temmuz’un 12’nci yılında Caddebostan Kültür Merkezi’nde kurduğu bu cümleyle ilgili çarpıcı bir ayrıntı verdi:

"3 Temmuz’da kurduğum kriptolar uykuda, devlette hâlâ güçlüler açıklamamdan sonra soruşturma başlatıyorlardı hakkımda..." Toplantıdan sonra Yıldırım’a "Kim soruşturma başlatacaktı?" dedim yanıtı "Kapandı gitti ama hâlâ varlar" dedi. Devletin kılcal damarlarına girmiş taşeron örgütle ilgili yaptığı konuşma sonrasında hâlâ Yıldırım hakkında soruşturma açmak için girişimlerde bulunulması ilginç. Bu notla başladım.

Peki Aziz Yıldırım neden aday oldu?

Onu yakından tanıyan bir gazeteci olarak "Niyeti yoktu" diyebilirim. Peki fikrini ne değiştirdi?

Açıklamasında bunu anlattı:

"Hiç niyetim yoktu. Keyfim yerinde. Ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var onları gördüm. Bir şeyler yapmamız lazım. Ne yapacağız? Arkadaşlarıma biriniz aday olun, o şekilde yürüyelim dedim. ‘Sen varken aday olmayız’ dediler. O yüzden mecbur kaldım. Çünkü 20 sene başkanlık yaptım. 6 sene lig şampiyonu olduk hem de zor günlerde. 20 sene idare ettik."

Toplantıda dikkatimi çeken, Yıldırım’ın her yazılı açıklamasının altında yatan imzanın salonda vücut bulduğuydu. Açıklamaların sonunda "Aziz Yıldırım ve dava arkadaşları" yazıyordu ve dün salonda dava arkadaşları da ön sırada yer almıştı.

Bu arada Yıldırım’ın dikkat çektiği bir konunun altını çizmekte fayda var: "Türkiye’de FETÖ yok olmadı. Her gün televizyonda ve gazetede görüyoruz. Türkiye’de sporda FETÖ operasyonu yapılmadı. Duruyor. Hakemlerde FETÖ operasyonu yapılmadı. Yönetim kurullarında yapılmadı. Yapılması lazım. Bunlar belli. Basında da yapılması lazım!"

2018’de kaybettiği seçimden sonra Yıldırım’ın "Bizim son dört yılımızda yaptığımız hatalardan ve son altı yılda yaşananlardan dersler çıkardık" cümlesi de önemliydi:

"Futbol takımını üzülerek takip ettim. Kulübe uzaktan bakmanın avantajını elde ettim. Yaptığımız hataları gözlemledim. Düşünce yapımızı değiştirmek, değişerek gelişmek bir erdemdir. Mevcut kulüp başkanının ve yönetimin çalışmalarına engel olmamak, olayı saha dışına taşımamak adına muhalefet yapmadım. Konuştuğumda da birlik ve beraberliğe dikkat çektim. Özellikle bu sezon seçimin saha içini etkilemesi adına Ocak 2024’ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiayı futbol takımının arkasında olmaya davet ettim. Derdim Fenerbahçe’nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemelerde uğraştık ve Fenerbahçe’ye zarar verdik. Bunu biliyoruz."

Toplantıdan son ayrıntı...

Yıldırım, devletle kavga edemeyeceklerini ancak hükümetle haklı olduklarında mücadele ettiklerini belirtti. Ayrıca, AKP’nin kendisini desteklediği iddialarına da yanıt veren Aziz Yıldırım, hiçbir partinin adamı olmadığını vurguladı ve trollerin bu konulara girmemesi uyarısında bulundu. Konuşmasına devam eden Yıldırım, "AKP beni destekliyormuş falan... Ben kimsenin adamı değilim! Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! O troller de bu işlere girmesin! Ben duymam! Sakın bu işlere girmeyin! Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum! ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar’ lafı üzerine.. İktidar duruyor, TFF Başkanı duruyor, hakemler duruyor. Çocuklar ağlıyor, öyle diyorlardı" ifadelerini kullandı.

"Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu" haberi, 16 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 01 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Uraz Kaygılaroğlu Hakaret Davasından Tek Bir Şartla Vazgeçeceğini Duyurdu!
  2. 10:55 Optik illüzyon testi: Deneyenlerin sadece %1’i B’ler arasındaki gizli 8’i tespit edebiliyor
  3. 10:53 TIR şoförü damada, takı yerine 'lastik' şoku geldi!
  4. 10:40 Saadet Partisi'nde eğilim yoklaması: Genel başkan adayı yarın netleşebilir
  5. 10:29 Kerem Bürsin ve Hadise'den yaz karesi
  6. 10:24 Zorunlu askerlik devam edecek mi: Bakan Güler'den açıklama
  7. 10:20 Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu KAP'a bildirdi
  8. 09:55 Seçimi kaybeden muhtar adayı çoban dolandırıldı: Kendisini dolandıranlara şiir yazdı
  9. 09:47 İskoçya-İsrail maçında kendini direğe zincirledi: "İsrail'e kırmızı kart"
  10. 09:40 5 ay önce boşanmıştı: 63 yaşındaki Burak Sergen dördüncü kez evlendi
  11. 09:36 Daniel Ricciardo: Odaklandığım şey sözleşme değil performansım
  12. 09:31 Sözcü yazarı Rahmi Turan: Ölümü gören sıtmaya razı olur
  13. 09:25 İngiliz gazeteciden Mourinho yorumu: Basın toplantıları büyüleyici olacak
  14. 09:19 Televizyona çıkıp 'kayıp' diyerek aradığı kızları, yıllardır istismar ettiği ortaya çıktı
  15. 09:16 Diyarbakır’da Kürtçe hizmet veren kafe sahibi serbest bırakıldı
  16. 09:10 Tansu Çiller'in Eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
  17. 08:56 Ailesi bir katliama imza atan AK Partili Zülfikar İzol'un telefon trafiği ortaya çıktı
  18. 08:53 RTÜK’ten 5 yıldızlı otelde konferans
  19. 08:45 Volkswagen ucuz elektrikli aracı için tarih verdi: Fiyatı 20 bin euro olacak
  20. 08:43 Ciciş kardeşlerden Ceyda Ersoy uçakta olay çıkardı
Medya Haberleri