Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor!

Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor!

Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazar... Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden Geely Auto, Türkiye pazarına yeniden girmeyi planlıyor. Daha önce Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle Türkiye'de faaliyet gösteren Geely Auto'nun Türkiye pazarında hangi modellerle yer alacağı henüz netlik kazanmamış durumda.

2008-2012 arasında Anadolu Grubu distribütörlüğünde Türkiye pazarında Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle satış yapan Geely, daha sonra Avrupa pazarlarından ve Türkiye'den çekilmişti.

Geely Auto, Volvo, Polestar, Lynk&Co, Zeekr, Proton, Lotus, London Taxi gibi markaların sahibi olarak biliniyor ve Mercedes ve Smart gibi Batılı markalarla ortaklıkları bulunuyor.

AutoShow dergisinden Hırant Kasapoğlu, 2024 Pekin Otomobil Fuarı'na katılarak Geely yetkilileri ile bir araya geldi. Kasapoğlu, Geely'nin Türkiye'deki yeni pazarlama stratejileri ve Türkiye'ye gelecek olan yeni Geely modelleri ve markaları hakkında bilgi aldı.

Geely'nin Türkiye'ye dönüş çalışmaları henüz kesin olarak sonuçlanmış değil, ancak bu konuda karar alınması ve duyurulması uzun zaman almayabilir.

Geely'nin, marka gücü desteğiyle kendi başına mı Türkiye'ye gireceği, yoksa önceki dönemlerde olduğu gibi yerel bir ortak veya distribütör aracılığıyla mı geleceği konusunda henüz kesin bir karar verilmemiş.

Geely'nin alt markalarından Lynk&Co'nun, Almanya'daki bir Çinli distribütör aracılığıyla Türkiye'de dağıtım faaliyetlerine hazırlandığı biliniyor. Ayrıca Geely'nin ticari araç markası Farizon'un ise Türkiye'de başka bir distribütör tarafından temsil edilmeye başlandığı biliniyor.

"ESKİ DOSTLARIMIZ"

Geely International’ın Genel Müdürü Michael Song, Türkiye pazarına dönme için niyetlerini yineledi. Song, Geely markasının Türkiye’de kendi markasıyla mı yoksa distribütör vasıtasıyla mı etkinlik göstereceği yolundaki soruya "Eski dostlarımızı unutmayacağız," ifadelerini kullandı.

FARKLI SEGMENTLER GÜNDEMDE

Geely'nin yeni pazarlara giriş stratejisi, başlangıçta kendi ana markasıyla gelmek üzerine odaklanıyor. Dolayısıyla Zeekr ve Polestar gibi markalar şu anda planların içinde değil gibi görünüyor. Ayrıca, Geely'nin geldiğinde mevcut Volvo binek otomobil operasyonunda herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor.

Geely, geçen yıl Türkiye'ye giriş yapan diğer bir Çinli marka olan Chery gibi, farklı segmentlerde yer alan geniş bir SUV ailesi ile SUV segmentinde güçlü bir şekilde yer almayı planlıyor. İlk aşamada turbo destekli küçük benzinli ve hibrit motorlar ithalat planının bir parçası olabilir.

ELEKTRİKLİ MODELLER GELEBİLİR

Geely'nin pazarlama yetkilileri, Türkiye pazarına sadece benzinli modellerini değil, "New Energy Vehicles" (Yeni Enerji Araçları) olarak adlandırılan elektrikli modellerini de getirme stratejilerini değerlendiriyor. Özellikle yeni elektrikli araç düzenlemelerinden etkilenmemek için, Türkiye ile ticaret anlaşmaları bulunan ülkelerdeki üretim tesislerinden elektrikli Geely modellerinin Türkiye'ye getirilmesi düşünülüyor. Bu ülkeler arasında Malezya ve Mısır gibi ülkeler öne çıkıyor.

"Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor!" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Otomotiv kategorisi altında bulunan Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Otomotiv konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:45 Batman'da İki Katlı Evden 20 Ton Çöp Çıkarıldı
  2. 15:22 Kızılcık Şerbeti'nin bir oyuncusu daha skandalla gündeme geldi!
  3. 15:16 Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
  4. 15:16 Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"
  5. 15:05 Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz
  6. 14:54 Gazze'deki Çatışmalarda İsrail Askerlerinin Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor
  7. 14:50 Borsada yatırımcı sayısında yeni bir rekor kırıldı
  8. 14:50 Kredi kartı kullananlar için önemli bir uyarı geldi!
  9. 14:50 Libya'da Temsilciler Meclisi Üyesi Kaçırıldı
  10. 14:49 Beşiktaş, Trabzonspor maçı için hazırlıklarına başladı
  11. 14:47 Mr. Dosso Dossi Dj setinin başına geçti, heyecan dorukta!
  12. 14:47 Ünlü Tasarımcı Svitlana Indelicato'nun Şüpheli Ölümü Moda Dünyasını Sarsıyor
  13. 14:42 Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
  14. 14:34 Dallas Mavericks, Oklahoma City Thunder'ı Mağlup Ederek Konferans Finallerine Yükseldi
  15. 14:34 İklim Değişikliği ve Artan Sıcaklık: İnsan Vücudunun Dayanma Sınırları Tehlikede
  16. 14:29 Suudi Kralı Selman'ın Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor: Tıbbi Testler Başlıyor
  17. 14:22 İsrail'in Gazze Mülteci Kampına Saldırısı: En Az 20 Ölü!
  18. 14:19 Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
  19. 14:19 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 155'e Yükseldi
  20. 14:14 Ahmet Çakar Galatasaray Fenerbahçe derbisi açıkladı!
Otomotiv Haberleri