CHP Ankara’da sokağa çıktı: ’OHAL değil demokrasi istiyoruz!’

Güvenpark’ta CHP öncülüğünde biraraya gelenler OHAL’in kaldırılmasını istedi.
CHP Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde, Olağanüstü Hal’e (OHAL) karşı Türkiye genelinde 81 ilde oturma eylemi yaptı.
Tüm yurttaki eylemler saat 12:00’da eşzamanlı olarak başladı. İstanbul’daki eylemin adresi ise Taksim Meydanı polis tarafından kapatıldı. Ankara Güvenpark’ta ise eylem planlandığı gibi gerçekleştirildi. Mühürsüz referamdumu kabul etmeyen vatandaşlar, Mustafa Kemal’in askerleri diye selamladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası konuşmalar yapıldı. Konuşmalar, sık sık hak, hukuk, adalet sloganları ile kesildi. Eyleme katılanların elinde sadece Türk bayrakları olması dikkat çekti. Eyleme, Emek Partisi(EMEP) ve Halkevleri de katıldı.
"CHP Ankara’da sokağa çıktı: ’OHAL değil demokrasi istiyoruz!’" haberi, 16 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.