Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Z... Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan ziyareti, stratejik iş birliğini güçlendirme ve ortak bir gelecek inşa etme amacını taşıyor. İmzalanan anlaşmalar, iki ülkenin iş birliğini pekiştirirken, Xi'nin Sırbistan'ın egemenliğine verdiği destek vurgulanıyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan ziyareti, stratejik iş birliğini güçlendirme ve ortak bir gelecek inşa etme amacını taşıyor. İmzalanan anlaşmalar, iki ülkenin iş birliğini pekiştirirken, Xi'nin Sırbistan'ın egemenliğine verdiği destek vurgulanıyor. Bu ziyaret, Çin-Sırbistan ilişkilerinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa, Sırbistan ve Macaristan'ı kapsayan ilk Avrupa turunun beş yıl sonrasında Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bu sabah başkent Belgrad'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi bir törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde toplanan yüzlerce kişi, Çin yanlısı sloganlar atarak iki ülkenin bayraklarını salladılar. Törenin ardından Xi ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ikili görüşmelere geçti ve daha sonra Sırbistan ile Çin hükümetleri arasındaki toplantılara başkanlık etti.

Toplantıların ardından gerçekleşen imza töreninde Vucic ve Xi, iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın seviyesini yükseltme ve Sırbistan ile Çin'in "ortak geleceğini" inşa etme konusundaki ortak kararlılıklarını dile getiren bir ortak bildiriye imza attılar. Ayrıca, altyapı, bilim, ekoloji, teknoloji, kültür, spor ve adli alanlar ile Çin'in Kuşak ve Yol girişiminin uygulanması için koordinasyon mekanizması oluşturulmasını içeren 28 belgeye imza atıldı.

Ortak basın toplantısında konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Çin ile Sırbistan arasındaki "çelikten" dostluğunun hiç kimsenin bozamayacağını belirtti ve Çin'in Sırbistan'a yaptığı yatırımlar ve desteği için teşekkür etti. Vucic, Sırbistan'ın en büyük üç ihracatçısının Çinli şirketler olduğunu ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sırbistan İçişleri Bakanlığı'na en büyük bağışçı olduğunu açıkladı.

Vucic, Sırbistan'ın uluslararası alanda büyük baskı altında olduğunu ve Birleşmiş Milletler'deki konularda Çin'in güçlü desteğine güvendiklerini belirtirken, Tayvan, Doğu Türkistan ve Hong Kong konularının Çin'in iç meselesi olduğunu ve bu çerçevede tek Çin prensibini desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, Çin'in Kosova'ya verdiği destek için de teşekkür etti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ise Çin ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, "Sırbistan, ortak bir gelecek inşa ettiğimiz ilk Avrupa ülkesi oluyor" dedi. Xi, bugün imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki iş birliğinin gücünü gösterdiğini vurgulayarak, Sırbistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasına olan desteklerini yineledi.

"Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu" haberi, 09 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:15 Ali Koç'tan derbi sonrası ağır açıklamalar geldi!
  2. 01:14 Sosyal medyada estetik ‘sanal itibarsızlık’ boşluğunda savruluyor
  3. 01:12 2024 Arefe günü ne zaman?
  4. 01:10 Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!
  5. 01:08 9. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek?
  6. 01:04 Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
  7. 01:03 Mehmet Öz uyardı: ‘Sakın evinize sokmayın’
  8. 01:00 500 Euroluk yemek tartışma yarattı!
  9. 00:58 Bunu sürmeden çıkmayın: Cilt kanserinden lekelere koruma sağlıyor!
  10. 00:53 Ali Koç'tan Derbi Sonrası Çok Ağır Sözler: Alçaklar, Haysiyetsizler, Hırsızlar, Şerefsizler!
  11. 00:48 Aşkı bulmanın üç yolu!
  12. 00:41 Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!
  13. 00:41 20 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:41 Arda Güler İspanya'yı salladı! Ancelotti "Özel bir yeteneği var" dedi!
  15. 00:38 En çok bu araç modeli satılıyor! Alıcılar ve satıcılar bu verilere dikkat etmeli
  16. 00:32 Çalışanların İzin ve Fazla Mesai Hakları Düzenlendi! Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?
  17. 00:30 Milyonlar Rahatlayacak mı? Borç Yapılandırması Gündeme Geldi!
  18. 00:14 Türkiye'nin Süper Lig ekibinin ana sponsoru olan otomotiv devi iflasın eşiğinde!
  19. 00:07 Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Emekli maaşlarına sürpriz değişiklik!
  20. 00:01 Altın piyasalarında Reisi dalgalanması: Ekonomistler yeni hareketlilik konusunda uyarı verdi
Dünya Haberleri