Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı

Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı

Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyu... Orhan Erdoğan, ağır hasarlı raporu verilen evinin ağır hasarlı olmadığını belediyeye de devlete de anlatamadı. Sesini duyuramayan ve yaşamına son veren Erdoğan’ın, mesajlarını da kimsenin umursamadığı anlaşıldı.

Depremzedeler, sorunlarının çözülemediğini ve "sahipsiz bırakıldıklarını" ifade ediyor. Deprem bölgesindeki yurttaşlar, belediye, valilik veya AFAD gibi kurumlara sesini duyuramamaktan şikâyetçi.

Antep’te 48 yaşındaki Orhan Erdoğan isimli yurttaşın da kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı. Erdoğan, 6 Şubat depreminden kısa süre sonra, 27 Nisan 2023’te kimyasal madde içerek yaşamına son vermek istedi. Uzun süre tedavi gören Erdoğan 17 Mayıs 2023’te hayatını kaybetti.

Erdoğan’ın yaşamına son vermesinin ardından dikkat çeken bir ayrıntı açığa çıktı. Erdoğan’ın, intihar etmeden önce, kendi elleriyle inşa ettiği iki katlı binaya dair ağır hasarlı raporu verildiğini ama kararın doğru olmadığını belirterek binasının tekrar kontrol edilmesini istediği anlaşıldı. Ancak Erdoğan’ın belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile valiliğe yaptığı tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Yaşamına son veren Erdoğan’ın ölüm belgesinde de ölüm nedeni "Korozif madde alımına bağlı gelişen komplikasyonlar" şeklinde açıklandı.

Ölümünden bir yıl sonra ise Erdoğan’ın cep telefonunda, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, dönemin Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Özel Kalem Müdürü Emrah Yıldız’a, AFAD’a, Şehitkamil Belediyesi ile Kaymakamlığı’na sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajlar ortaya çıktı.

 Mesajlarında ısrarla mağdur olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın, "Evimiz boşuna yıkılacak. Bize ‘itiraz süreci geçti, bir şey yapamayız’ diyorlar. İntihar etmek üzereyim lütfen yardım edin" ifadelerini kullandığı görüldü.

ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR

Orhan Erdoğan’ın oğlu Oğuz Erdoğan ise BirGün’e yaptığı açıklamada şunları anlattı: "Babam yaşadıklarını kaldıramadığı için intihar etti. Dönemin Antep Valisi Davut Gül’ün Özel Kalemi Emrah Yıldız’a ölmeden bir saat önce bile yazdığını gördük. Defalarca mesaj göndermiş ama kimse umursamamış. Annemle ben hayata tutunmaya çalışıyoruz. Ağır hasarlı dedikleri ama ağır hasarlı olmayan evimize hırsızlar yağmaladı. Israrla ‘itiraz süreci doldu, bu süreyi kaçırdınız’ dediler. Bu sorun çözülemez miydi? Babamın ölümüne sebep oldular. Depremde ölmedik ama deprem sonrasında öldük, bir yanımız eksildi. Annem çok kötü durumda, annemi de kaybetmek istemiyorum. Babam sesini duyuramadı. Bana evimize, anneme sahip çıkmamı vasiyet etti. Şu an dağ başında bir konumda oturuyoruz. İşime gidip gelirken yarım saat yürüyorum. Gece vardiyasında çalışıyorum, annem evde tek… Aklım hep annemde kalıyor… Babam için geç kaldılar en azından bizim için bir şeyler yapsınlar."

x240.jpg

"Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı" haberi, 17 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 15 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 10:38 Nuri Şahin, Dortmund'ta Ferdi Kadıoğlu Transferi İçin Harekete Geçti
  2. 10:35 WHO Başkanı Ghebreyesus "Batı Şeria'da derinleşen sağlık krizinden endişe duyuyoruz"
  3. 10:31 Tır Yangını Sonrası Aydın-İzmir Otobanında Uzun Araç Kuyrukları Oluştu
  4. 10:28 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pilot "Fena bir türbülans var, hava çok sallıyor"
  5. 10:26 Devlet Bahçeli’nin tepkisi 10 isme: Cumhur’u Kavala karıştırdı iddiası
  6. 10:23 Düğünleri çok konuşulmuştu: Gamze Özçelik ve kocası Reshad Strik balayı için bakın nereyi seçti
  7. 10:19 Aldatan koca evliliği bitince Apple’dan 200 milyon lira istedi
  8. 10:07 Bayram Tatili Yoğunluğu: Havalimanları ve Sınır Kapılarında Trafik Arttı
  9. 09:52 Lewis Hamilton gelecek sezon için Ferrari'den siyah araba isteyeceği iddialarına yanıt verdi
  10. 09:48 Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfının kurulması ilanı Resmi Gazete'de
  11. 09:43 Özgür Özel: MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı
  12. 09:37 Düğün tarihi belli oldu: Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran dünyaevine giriyor
  13. 09:31 AK Partili Savcı Sayan market fiyatlarına isyan etti: Bu komploya devlet dur demeli
  14. 09:23 CHP'li Ali Öztunç: 10 emekliden 6'sı ya çalışıyor ya iş arıyor
  15. 09:20 Kurban fiyatları yüzde 69 ila 88 oranında arttı
  16. 09:17 Kanserle mücadele eden Galler Prensesi, aylar sonra ilk kez bugün halkın karşısına çıkacak
  17. 08:59 Eylem Tok ve oğlu tutuklandı! Son dakika!
  18. 08:55 Ekrem İmamoğlu'na oy verdikleri ortaya çıkmıştı: AK Partili isimden savunma
  19. 08:49 Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi
  20. 08:43 Yeni Ford Kuga Türkiye'de satışta: İşte fiyatı ve özellikleri
Türkiye Haberleri