Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir

Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir

Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yenide... ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ile ilgili yürütülen soruşturama kapsamında tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan, cezaevinde 37 kiloya kadar düştü. Candan, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde tahliye edildi.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, geçtiğimiz yıl kasım ayında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklandı. Marmara Cezaevi'nde bulunan Nihal Candan anoreksiya hastalığı sebebiyle kilo kaybettiği ve bağışıklık sisteminin çökmek üzere olduğu gerekçesiyle doktor onayıyla tahliye edildi. Candan'ın serbest kalmasına müşteki avukatları itiraz etti.

NİHAL CANDAN CEZAEVİNE DÖNEBİLİR

Gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından konuyla ilgili belgeleri yayınlayarak "Nihal Candan'ın sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesine müşteki avukatları itiraz etti. İtiraz haklı görülürse Nihal Candan'a yeniden cezaevi yolu gözükecek. İşte o itirazın belgesi" ifadelerini kullandı.

Nihal Candan'ın tahliyesine müşteki avukatlarından itiraz

TAHLİYE OLDUKTAN SONRA KUAFÖRE GİTTİ

Cezaevinden çıktıktan sonra kendi imkanlarıyla evine giden Nihal Candan, tahliye olduktan sonra soluğu kuaförde aldı. Kanal D Ana Haber'e röportaj veren Candan "Hep doktorlarlaydım bu süreçte. Polisten çok doktor gördüğüm bir süreçti. En çok ailemi özledim. Benim ailemden bir parça yanımdaydı o benim şansımdı. Biraz tabi rahatsızım. Sadece nefes darlığıyla bu durumu atlattığım için inanılmaz derecede memnunum" dedi.

KARDEŞİNİ GÖRMEYE GİTMEYECEK

Oldukça bitkin görünen ve bir deri bir kemik kalan Candan'ın yüzünden de çok kilo verdiği de dikkatlerden kaçmadı. Cezaevinde kitap okuyup televizyon izleyerek zaman geçirdiğini söyleyen Nihal Candan, yaşadığı travmalardan dolayı tutuklu bulunan kardeşi Bahar Candan'ı ziyarete gidemeyeceğini belirtti.

Nihal Candan'ın tahliyesine müşteki avukatlarından itiraz

NE OLMUŞTU?

Bir suç örgütüne yönelik "nitelikli dolandırıcılık" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ülke genelinde çeşitli devlet kurumlarından ihale kanalıyla ucuza araç aldıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin, ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti.

Aynı yöntemle 13 mağdurdan ortalama 10 milyon lira alan şüphelilerin, ihalede mesele olduğu gerekçesiyle geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında 3 Mayıs 2023'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı. Aynı soruşturmanın devamında Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ve Hacı İsrafil Sağlam gözaltına alınmış, 16 Kasım 2023'te çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

Nihal Candan'ın tahliyesine müşteki avukatlarından itiraz

"Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir" haberi, 30 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:16 Piyasanın Son Beklentileri: Enflasyon ve Döviz Kuru Tahminlerinde Düşüş!
  2. 19:14 Borsa rekorlar günü sonlandırdı
  3. 19:11 Fernando Muslera: Fenerbahçe'ye Karşı 30 Derbide Boy Gösterdi
  4. 19:04 Ehliyet Sınavında Usulsüzlük Operasyonu: Kopya Çekenler Suçüstü Yakalandı!
  5. 18:59 Şenol Güneş, Güney Kore Milli Takımının Başına Geçiyor: Müzakereler Sürüyor
  6. 18:55 Manisalı Badmintoncu Ravza Bodur, Bulgaristan'da Bronz Madalya Kazandı
  7. 18:52 En çok konut satılan iller belirlendi: İlana konulduğu anda satılıyor!
  8. 18:52 Doktorlar, dünyadaki en sağlıklı etin adını açıkladı
  9. 18:50 Puf puf kabaran sulu kek tarifi!
  10. 18:49 Pamuk gibi Arnavut ciğeri tarifi
  11. 18:46 Yapması basit, lezzeti benzersiz süt helvası tarifi
  12. 18:44 Mercimekten krep tarifi
  13. 18:42 Ekonomistler politika faiz tahmininde bulundu
  14. 18:24 Ahmet Çakar resmen transfer!
  15. 18:16 Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
  16. 18:10 Renault Megane, Dacia Duster ve Jogger modellerinde düşük faizli indirim kampanyası
  17. 18:10 Altın borcu olanlara son fırsat: Uzmanlar, "O rakam düştüğünde alın" diyor
  18. 18:10 Büyük bir restoran zinciri iflas açıkladı! 48 şubesini kapatma kararı verdi
  19. 18:09 TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
  20. 17:25 Turistleri Hedef Alan ATM Dolandırıcılığı Operasyonla Engellendi
Gündem Haberleri