Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Adalet İstiyoruz

Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Adalet İstiyoruz

Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Ad... Vanspor'un protestosuyla gölgelenen TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son hafta mücadelesi! Serik Belediyespor'un U-19 takımıyla çıkacağı iddiaları üzerine Vanspor, maçın 22. dakikasında sahadan çekildi. Kulüp başkanı, adil rekabetin önemine vurgu yaparak tepkisini dile getirdi.

Bugün TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ile Vanspor FK arasında oynanan son hafta mücadelesinde ilginç bir olay yaşandı. Konuk takım Vanspor, maçın 22. dakikasında sahadan çekilerek bir protestoda bulundu.

Ligin son haftasına lider giren Esenler Erokspor 80 puanla girerken, Vanspor FK ise 78 puanda şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Esenler Erokspor deplasmanda Serik Belediyespor ile, Vanspor ise Bursaspor'a konuk olacaktı. Ancak maç öncesinde Serik Belediyespor'un U-19 takımıyla sahaya çıkacağı haberinin gelmesi üzerine Vanspor'dan tepki geldi.

Kulüp başkanı Feyat Kıyak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vanspor camiasıyla kimse Ali Cengiz oyununa girmesin. Bize gelen haberler ışığında, maalesef bu tweeti yazma zorunluluğu hissettim. Ülke futbolumuzun bu kaos döneminde, yarın oynanacak Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçına ev sahibi takımın U-19 takımı ve süre almayan oyuncu grubu ile çıkacağını duymuş bulunmaktayım. Temiz futbol düşüncemizin maalesef gene yara aldığını görüyorum. Lütfen daha fazla güzel ülkemizin futbolunu karalamayın, kirletmeyin. Sizden çok şey istemiyoruz, yalnız adalet ve hakkaniyet" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından Bursaspor ve Vanspor FK oyuncuları sahaya çıktı. Ancak maçın başlama düdüğüyle birlikte Vansporlu futbolcular kendi yarı alanlarında toplanarak 1 dakika boyunca bir protesto gerçekleştirdi. Daha sonra maç devam ederken, 22. dakikada Vansporlu oyuncular, aldıkları talimat üzerine sahadan çekildi. Konuk takım teknik heyeti, Esenler Erokspor'un 2-0 önde olduğu bilgisini aldıktan sonra bu kararı aldı.

Hakemin maçı tatil etmesiyle birlikte her iki takımın oyuncuları da sahadan ayrıldı.

Vanspor'un sahadan çekilmesinin ardından kulüpten bir açıklama geldi. Kulüp başkanı Feyat Kıyak'ın imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli futbol camiası;

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere bugün bir sezonun emeklerinin karşılığını alınacağı bir gündü. Ancak futbol camiası haftalardır ciddi bir manipülasyonla karşı karşıyadır.

Alınan duyumlar doğrultusunda Serik Spor ve Esenler Erokspor maçına Serik Spor futbolcularının U-19 takımı ve süre almayan oyuncularla çıkacağı haberi yayıldı. Bu haberler üzerine kulübümüzce bir açıklama yapma gereği duyduk.

Bu durum şaibe yaratmakta ve tüm sezon boyunca yapılan emeklere gölge düşürmektedir. Bu eylemle birlikte yarışmanın sonucunun önceden belirlenmeye çalışıldığı ve Esenler Erokspor'un bir üst lige çıkarılmasının planlandığı açıktır. Bu durum, sporun değerlerine değil, aynı zamanda insanlık onuruna da bir ihanettir. Ayrıca, bu durum tüm ligin geçerliliğini sorgulamaktadır.

Vanspor Futbol Kulübü olarak, bu tür karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağımızı ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bizler, dürüstlüğün ve adil rekabetin her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz ve bu değerleri korumak için elimizden geleni yapacağız.

Türk futbolunun bu tür karanlık taktiklere karşı birlik olması ve adaletin sağlanması için gerekli adımları atması gerekmektedir. Bu zorlu süreçte tüm futbol camiasını adil rekabetin ve dürüstlüğün önemini hatırlamaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bu nedenle, Serik Spor ve Esenler Erokspor maçına U-19 takımı ile çıkılması durumunda Van Spor Futbol Kulübü olarak temiz futbolu desteklemek adına bu duruma tepki göstermek amacıyla Bursaspor maçına çıkmama kararı aldığımızı tüm spor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

"Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Adalet İstiyoruz" haberi, 04 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Adalet İstiyoruz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vanspor'un Sahadan Çekilme Kararı: Sadece Adalet İstiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:29 Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
  2. 13:25 Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
  3. 13:17 Haftalık Finansal Değerlendirme: Borsa ve Altın Yükseldi, Kıymetli Maden Fonları Öne Çıktı
  4. 13:13 Habas ve Renault İş Birliğiyle Türk Otomotiv Endüstrisi Güçleniyor!
  5. 13:06 Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir
  6. 13:00 Münih Havaalanı, İklim Aktivistlerinin Protestosu Nedeniyle Kısa Süreliğine Kapandı
  7. 12:59 Gazze'ye Yardım Çabaları: Deniz Yoluyla İnsani Yardımın Zorlukları
  8. 12:53 17 Mayıs 2024 Altın tutarları
  9. 12:44 Hamas'ın İsrail Rehinelerine Yönelik 7 Ekim Saldırısında Üç İsrailli Cansız Beden Bulundu
  10. 12:40 Süper Lig'de Beşiktaş Evinde Hatayspor'u Ağırlıyor: Tarafların Son Maçtaki Hedefleri Belli!
  11. 12:35 İsrail Ordusu Cenin'e Savaş Uçağıyla Saldırdı: Bir Filistinli Öldü, 8 Yaralı
  12. 12:31 Sergen Yalçın: Antalyaspor, Sezonu Galibiyetle Kapattı ve Yeni Sezona Odaklandı!
  13. 12:18 Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
  14. 12:17 Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
  15. 12:10 Arkadaşlık Çeşitleri: Hayatınıza Renk Katan Dostlarınız
  16. 12:08 18 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  17. 12:03 Trabzonspor'un Yeni Hedefi: Altay Bayındır Transferiyle Güçlü Kadro Oluşturuyor
  18. 12:00 Ünlü Modacı Evde Ölü Bulundu! Ölüm Nedeni Gizemini Koruyor
  19. 12:00 Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
  20. 11:58 Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Spor Haberleri