1 Ocak 2025’te Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

1 Ocak 2025’te Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

1 Ocak 2025 itibarıyla Türkiye genelinde tapu işlemlerinde 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli kullanımı zorunlu olacak. Yeni uygulama, gayrimenkul sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırırken afet yönetimi ve risk azaltma konularında önemli katkılar sağlayacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Hakan Gedikli, Türkiye'de tapu işlemlerine yönelik önemli bir düzenlemenin duyurusunu yaptı. Yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerinde 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli zorunlu hale getirilecek. Bu düzenleme, gayrimenkul sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırırken yapıların daha şeffaf ve güvenli bir şekilde kaydedilmesini sağlayacak.

ÜLKE GENELİNDE MECBURİ OLACAK

Hakan Gedikli, düzenleme kapsamında mimari projelerin 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli ile birlikte güvenli elektronik ortamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerektiğini belirtti. Bu uygulama, kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için 2025 itibarıyla tüm Türkiye’de geçerli olacak. Uygulamaya dair detaylı bilgilere "dijitalbina.tkgm.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASINDA ÖNEMLİ KATKI

Yeni düzenleme, yalnızca gayrimenkul sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal afet risklerini azaltma ve afet yönetimini iyileştirme konularında da kritik bir rol oynayacak. Gedikli, "Geçiş sürecinde tüm paydaşların hazırlıklarını tamamlayarak sisteme entegre olacaklarına inanıyorum" dedi.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE BÜYÜK YENİLİK

Tapu işlemlerine getirilen bu yenilik, gayrimenkul sektörünün dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmasını destekleyecek. Dijital Bina konseptiyle sürdürülen çalışmalarda yapıların güvenli ve denetlenebilir şekilde kaydedilmesi sağlanacak. Bu, sektördeki şeffaflık ve güvenilirliği artırırken, dijitalleşmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TAPU VE KADASTRODA DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN AVANTAJLARI

  • Şeffaflık ve Güvenlik: Yapıların elektronik ortamda kaydedilmesi sayesinde veri güvenliği artacak.
  • Afet Yönetimi: Doğal afet risklerini azaltma ve müdahaleyi iyileştirme fırsatı sunulacak.
  • Hızlı İşlem: Dijitalleşme, tapu işlemlerinin daha hızlı ve kolay tamamlanmasını sağlayacak.

 

"1 Ocak 2025’te Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem Başlıyor!" haberi, 14 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan 1 Ocak 2025’te Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem Başlıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 1 Ocak 2025’te Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem Başlıyor! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 23 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:54 Grand Kartal Otel'in ortağı paylaşım yaptı; tepkilerin ardından hesabını kapattı
  2. 12:46 Çalışan Anneler İçin Aylık Destek: Yeni Teşvikler Devrede!
  3. 12:32 Dev Buzdağı İngiliz Adasına Doğru İlerliyor
  4. 12:24 TOKİ Projesinde Güvenlik Skandalı: Yangın Merdivenleri Eksik!
  5. 12:17 MSB'den Kritik Suriye Açıklaması: Birliklerin Görev Yerleri Değişebilir!
  6. 08:52 Bolu Belediye Başkanı Yetkisiz mi? Şamil Tayyar’dan Şok İddia!
  7. 08:43 İstanbul’un Köklü Otel Zinciri Konkordato İlan Etti!
  8. 08:29 Fethiye'de Doğal Alan Tahribatı: Eski AKP Milletvekili'nin Oteli İçin Tepe Yok Edildi
  9. 08:24 Kartalkaya’daki Yangın Faciasının Sebepleri Gündemde: Kaplama ve Yapı Malzemeleri Sorgulanıyor!
  10. 08:20 Bursa’da Silahlı Saldırı Dehşeti: 3 Yaralı!
  11. 08:09 79 Canın Yitirildiği Grand Kartal Otel Yangını: Ön Hasar Raporu Açıklandı!
  12. 08:03 Son Seçimlerden Sonra AKP’nin Transfer Hamleleri Gündemde!
  13. 07:58 Otel Ortağının Açıklamaları Sosyal Medyayı Salladı: Hesabını Kapatmak Zorunda Kaldı
  14. 07:54 Muğla'da Kadına Şiddet: Yemek Yapmadığı İçin Darbedildi, Yoğun Bakımda!
  15. 07:33 Yangın Sistemleri Yerine Tünel: Grand Kartal’ın Sahipleri Eleştirilerin Hedefinde
  16. 03:36 1500 Şubeye sahip olan ayakkabı devi iflas etti!
  17. 03:22 Özcan'dan Ersoy'a 'canlı yayın' meydan okuması: "O masadan biri istifa ile kalkar!"
  18. 01:00 Amerika'da liseye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
  19. 00:56 Trump yönetimi, mültecilerin seyahat izinlerini erken askıya aldı
  20. 00:52 Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 Kişinin Ölümüne Dair Davada Zaman Aşımı İddiası