10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ilişkin soruşturma başlatıldı

10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ilişkin soruşturma başlatıldı

10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ... 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen resmi yazıda 'bayram' ifadesi kullanılması tepkilere neden olmuştu. Bayramiç Kaymakamlığı olayla...

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen resmi yazıda 'bayram' ifadesi kullanılması tepkilere neden olmuştu. Bayramiç Kaymakamlığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de olayın 'sehven' yaşandığını öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bulunan okullara, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamındaki resmi yazıda anma günü için ‘bayram’ ifadesi kullanışmıştı. Tepkilere neden olan ifade sonrasında önce Bayramiç Kaymakamlığı soruşturma başlattı ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yayımlayarak hatanın ‘sehven’ yapıldığı savunuldu.

KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kaymakamlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde hayata veda edişinin 81. yılı münasebetiyle ilçemizde 10 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri çerçevesinde ; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazı dolayısıyla, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, konunun detaylı bir şekilde araştırılması, incelenmesi için soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

“SEHVEN YAŞANDI”

Soruşturma açılacağı bilgisinden sonra açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayın sehven yaşandığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki ‘ifade hatası’ henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş, yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.

Yazım hatasının ‘sehven’ yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

"10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ilişkin soruşturma başlatıldı" haberi, 06 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan 10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ilişkin soruşturma başlatıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 10 Kasım için kullanılan ‘bayram’ ifadesine ilişkin soruşturma başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Yaşam Haberleri