'12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın yalan beyandan hapis cezası aldı

'12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın yalan beyandan hapis cezası aldı

'12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın ... Güney Kıbrıs'ın ünlü eğlence merkezi Ayia Napa'da 12 İsrailli turistin tecavüzüne uğradığını öne süren 19 yaşındaki İngiliz kadının 'yalan ifade' ve

Güney Kıbrıs'ın ünlü eğlence merkezi Ayia Napa'da 12 İsrailli turistin tecavüzüne uğradığını öne süren 19 yaşındaki İngiliz kadının 'yalan ifade' ve 'iftira' suçlamalarıyla yargılandığı dava sonuçlandı.

İsrailli 12 gencin tecavüzüne uğradığını öne süren ardından bu iddiasını geri çeken İngiliz kadın 'yalan ifade' ve 'iftira' suçlamalarından 1 yıl hapis cezası ile yargılanıyordu. Olay gerçekleştiğinde 19 yaşındaki İngiliz turist, Güney Kıbrıs Rum kesiminde bir eğlence merkezinde 12 İsrailli erkeğin tecavüzüne uğradığını iddia ederek polise suç duyurusunda bulunmuştu.

İddiaya göre, askere gitmeden önce kutlama yapmak amacıyla 12 kişilik İsrailli gençten oluşan arkadaş grubu, Ayia Napa’ya gelmiş ve bir mekanda eğlenirken, İngiliz turist kızla tanışmıştı. Turist kadın ile 12 gençle otelde birlikte olan genç kadın, polise giderek, ’toplu tecavüze uğradım’ diyerek şikayette bulunmuştu.

İngiliz kadın, tecavüz şikayetinde bulunduğu sırada polise verdiği ifadede şunları söylemişti:

"Çocuklardan bazılarını tanıyordum. Fakat odaya gittiğimde hepsi sarhoştu. Etraf çok karışıktı. Gece birden sonra olanları hatırlamıyorum. Tanımadığım bir sürü erkek bana tecavüz etti. En az 12 yüz gördüğümü hatırlıyorum. Vücuduma zarar verdiler. Bir süre sonra bayıldım. Ardından beni serbest bıraktılar. Arkadaşlarımın yanına gittim. Beni yarı çıplak bir şekilde hastaneye götürdüler."

Kadının arkadaşlarından biri İngiliz medyasına konuşup şunları söylemişti: "Arkadaşımızı bulduğumuzda gözyaşları içerisindeydi. Adamlardan bir tanesi ile birlikte olmayı kendisinin istediğini, diğerlerinin ise bir anda üzerine atladıklarını anlattı. Onu sıkıştırmışlar ve sırayla tecavüz etmişler. Vücudu yaralar içindeydi."

Kadının başka bir arkadaşı ise olay sonrasını anlatmıştı: "Arkadaşımızı gördüğümüzde çok kötü durumdaydı. Bazı kıyafetlerini üzerine geçirmeye çalışıyordu."

Olay üzerine gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarılmıştı. İsrail hükümeti de olayı yakın takibe almıştı.

Bazıları 18 yaşından küçük olan erkeklerin hiçbiri başından beri suçlamayı kabul etmemişti.

İngiliz medyası, otel odasındaki toplu cinsel ilişkinin erkekler tarafından cep telefonlarıyla kayda alındığını bildirmişti. Söz konusu kayıtta arkadaki gülüşmeler dikkat çekiyordu.

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürüten polis, elindeki bulguları genç kızın önüne koyduğunda şoke edici bir cevap almıştı. Genç kadın, gençlerin tecavüzüne uğramadığını, kendi isteği ile birlikte olduğunu itiraf etmişti.

Genç kadın, polise verdiği ifadesinde, "İsrail kökenli gençler beni odalarına davet etti. Gençlerle birlikte olduğumuz anlarda beni bazı gençler görüntülemeye başladı. Buna öfkelendim. Bunun üzerine polise giderek böyle bir şikayette bulundum" demişti.

Reuters muhabirlerine konuşan bir polis memuru, Pambos Napa Rocks Hotel’deki vakıayla ilgili şu ifadeyi kullanmıştı: "İşin içerisinde hiçbir zaman tecavüz yoktu."

Olay ülkeler arasında diplomatik kriz yaratırken genç kadının bir yıl kadar hapis cezası ile yargılanılmasına karar verilmiş, ardından kefaletle serbest bırakılmasının ardından duruşma 2 Ekim’e ertelenmişti.

Genç kadının 2 Ekim'de görülen duruşmasındada, İsrailli erkeklerin kendi aralarındaki mesajlaşmaları mahkemeye sunulmuştu.

Mesajlarda İsrailli erkeklerin, 19 yaşındaki genç kadınla grup olarak ilişkiye girmeyi, ona kötü ve agresif bir şekilde davranmayı planladıkları ortaya çıkmıştı.

Mahkemede erkeklerin birbirleriyle olan konuşmaları ve sesli mesajları da dinletildi. "Onu bu gece fena benzeteceğiz" şeklindeki mesajlar duruşma salonunda rahatsızlık yaratmıştı.

İsrailli erkeklerin, kadınla ilişkiye girme planlarını rahatsız edici derecede detaylandırdığı mesajları dinleyen İngiliz genç kız, panik atak krizi geçirmişti.

Hakim Michalis Papathansidu, gözyaşlarınmı tutamayan genç kadına sakin olmasını ve yerine oturmasını söylemişti. Duruşmaya annesi ve iki arkadaşıyla birlikte gelen genç kadını, yanında oturan çevirmeni teselli etmişti.

Bu sabah görülen duruşmada İngiliz turist, altı ay önce yaşanan olayla ilgili yalan ifade verdiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

Yabancı haber ajanslarının  duyurduğu haberde, insan hakları gruplarının da yakından takip ettiği duruşmanın sonuçlandığı ve genç kadının suçlu bulunduğu bildirildi.

"'12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın yalan beyandan hapis cezası aldı" haberi, 30 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan '12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın yalan beyandan hapis cezası aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. '12 kişinin tecavüzüne uğradım' diyen kadın yalan beyandan hapis cezası aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri