12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi

12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi

12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi Intel’in 12. nesil işlemcilerle güçlenen Asus dizüstü bilgisayarlar, termal tasarım ve üst seviye soğutma özellikleri sayesinde incelik ve hafifliklerinden ödün vermeden 2,5 kat daha yüksek bir performans gösteriyorlar.

Yapılan araştırmalara göre, bir dizüstü satın almadan önce kullanıcılar en çok cihazların performanslarını merak ediyorlar. Yani bir dizüstü sisteminin performansı çok önemli bir satın alma kararı olmuş durumda. Pil performansı ise, satın alma kararının ikinci sırasında yer alıyor. Ardından ekran özellikleri ve malzeme kalitesi takip ediyor.

Asus

Günümüze baktığımızda  ince ve hafif dizüstü sistemlerini tercih eden kişilerin sayısı artıyor. Ama bundan da önemlisi ise, herkes güçlü bir sisteme sahip olmak istiyor. Buradaki zorluk ise, dizüstü boyutunu büyütmeden performans seviyesini üst noktalarına taşıyabilmek. Bu da ister istemez çok iyi bir ARGE ve bununla birlikte ciddi bir mühendislik çalışması gerektiriyor. Elbette kullanılacak işlemci de büyük bir önem kazanıyor.

Asus

3 kata kadar daha fazla güç verimliliği

Bunu bilen Intel yüksek performans isteyen kullanıcılar için yeni bir işlemci ailesi tasarladı. En yeni 12. nesil Intel Core işlemciler, çok iş parçacıklı iş yüklerini ölçeklendirmek için optimize edilen verimlilik çekirdekleri sayesinde her zamankinden daha iyi bir güç tasarrufu ile göz dolduruyorlar.

asus

Bu çekirdekler oyun oynama, video oynatma ve çoklu görev performansını iyileştirmek için tüm görevleri akıllıca paylaşıyor ve en ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda bile güç verimliliği sağlayarak yüksek performansından ödün vermiyor.

Onikinci nesil Intel Core H serisi işlemciler, 45 W’a kadar TDP(termal tasarım gücü) değeri ile önceki nesil dizüstü bilgisayar işlemcilerinden 3 kata kadar daha fazla güç verimliliği vadediyor.

Asus

Zenbook ve Vivobook

ASUS, 2022 yılının ilk yarısında Zenbook ve Vivobook dizüstü bilgisayarlarını işte bu yeni standartlarına yükseltti. Öyle ki ASUS IceCool ve AAS Ultra gibi verimli ve sessiz soğutma sistemleri ile beraber, yapay zeka desteğine sahip yazılım ve hassas termal tasarımı 12. Nesil Intel Core işlemcilerle birleştirmesini sağladı

Asus

 

Tüm bu yenilikçi özellikler, ASUS kullanıcılarının daha kompakt yapıdaki bilgisayarlarda üretkenlik ve yaratıcılık gerektiren çalışmalarını kesintisiz bir şekilde yapabilecekleri, oyun ve eğlence keyfinden taviz vermeyecekleri anlamına geliyor.

asus

Isınma problemi tarihe karıştı

Dizüstü sistemleri inanılmaz yüksek bir performansta çalıştırmak mümkün. Ama buradaki zorluk ise yüksek performans ile ortaya çıkan sıcaklığın dizüstü sistemlerine zarara vermemesi. Yani kullanılacak işlemci ve sistemi soğutabilecek bir çözümün olması.

Yeni nesil ASUS Zenbook ve Vivobook dizüstü bilgisayarlar, yeni ASUS IceBlade fan tasarımları, çift ısı kanalları, geliştirilmiş havalandırması sayesinde yüksek hava akışı kontrolü sunarken, Zenbook Pro 16X OLED ve Zenbook Duo 14X OLED modeller, yenilikçi Aktif Aerodinamik Sistem Ultra (AAS Ultra) desteği de sunuyor.

asus

AAS Ultra özelliği, kasadan çıkan hava akışını %30’a kadar artırmak için klavyenin veya ikinci dokunmatik ekranın arkasını yükseltebiliyor.

ASUS mühendisleri bu soğutma yenilikleri sayesinde dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olan Intel Core i9 ve NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU gibi birinci sınıf bileşenleri, ısı dağılımı konusunda endişelenmeden çok ince dizüstü bilgisayarlarda bile kullanabiliyor.

Netflix heyecan verici yeni yapımını duyurdu!

 

"12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi" haberi, 02 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan 12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 12. Nesil Intel işlemcilerle güclendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Teknoloji Haberleri