12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı liderinden skandal sözleri: Namaz kılarken rabbim bize

12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı liderinden skandal sözleri: Namaz kılarken rabbim bize

12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşa... Fatih Nurullah takma adlı şeyh Eyyüp Fatih Şağban, 26 Şubat'ta yeniden hakim karşısına çıkacak.

12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Eyyüp Fatih Şağban hakkında açıklama yapan müritlerden biri, "Efendim yuvasına dönecek, Cenab-ı Allah'ın bize bildirdiği bu" ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; Fatih Nurullah takma adlı şeyh Eyyüp Fatih Şağban, 26 Şubat'ta yeniden hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesinde, tarikatın müritleri online programlar düzenliyor. Tarikat bireyleri arasında 'Kıbrıs Halifesi' olarak bilinen Erdoğan Bayar adlı kişi, katıldığı programda Eyyüp Fatih Şağban'a komplo kurulduğunu savundu.

“Kıbrıs Halifesi” Bayar, komplo iddiasını şöyle anlattı: “Efendimiz inşallah görevine dönecek ama aynı şeylerin kucağına düşmeyecek. 10 senedir devam ediyor bu düzen. Efendi birden bu duruma düşmedi. 10 senelik yapılanlardan bizim haberimiz var. Niye önleyemediniz? Allah isterse kimse önleyemez. Bizim her şeyden haberimiz vardı, her şeyi de biliyorduk. Ama Allah isterse önüne geçemiyorsun. Efendi hazretleri maneviyatta bana 'Erdoğan Efendi, her şeyi biliyorum, kimlerin yaptığını da biliyorum. Ama inşallah bir daha yapamayacaklar' dedi. Bu iş 3 günlük mevzu değil. 10 senedir uğraştılar. Ama ne yazık ki İslamiyet'e sahip çıkan yok.”

"Kimseye para teklif etmedik"

Mağdur çocuğun babasıyla ve dedesiyle konuştuğunu iddia eden “Kıbrıs Halifesi” Bayar, para teklif edildiği iddiasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Biz kimseye para teklif etmedik. Kendilerinin bize söylediği bir söz var. 'İki tane avukat, sakın vazgeçmeyin, kendin de karın da hapse girersiniz dedi bize. Bize bunu temin ederseniz biz bu işten vazgeçiyoruz' diye onlar kendi teklif etti bize.”

 

"Efendim yuvasına dönecek, Cenab-ı Allah'ın bize bildirdiği bu"

Tarikatın 'Kıbrıs Halifesi' Bayar, Atatürk'ten bu yana tüm cumhurbaşkanlarıyla tanıştıklarını ileri sürerek, "Şu andaki liderimizin Allah ömrünü uzatsın. Allah bizden alsın ona versin. Ülkemiz için çok güzel şeyler yapıyorlar. Şu anda biz yaralıyız. Efendimiz inşallah kurtarmayı nasip etsin. Allah kendisine sabır versin." derken, tarikatın kadın müritlerine de bir mesaj verdi: “Uşşaki tarikatının bayan zakirlerine ricam şu: Her sabah namazından sonra 100 Ayet-el Kürsi okusunlar ve efendimin maneviyatına bağışlasınlar. İnşallah efendimizi 26'sında görmek nasip olacak. Efendim yuvasına dönecek, Cenab-ı Allah'ın bize bildirdiği bu.”

 

"Namaz kılarken rabbim bize eşlik etti"

'Kıbrıs Halifesi' Bayar, tarikatın lideri Eyyüp Fatih Şağban'ın Kıbrıs'a çok gidip geldiğini söyledi ve namaz kılarken Allah'ın kendilerine eşlik ettiğini iddia etti: “Namaz kılarken Rabbim bize eşlik etti. O namazı Rabbim kıldırdı bize. Yani bunları yaşayan büyük bir camianın dervişleriyiz. Biz tasavvuf ehli olmaya çalışıyoruz. Gösteriş budalası değiliz.”

"12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı liderinden skandal sözleri: Namaz kılarken." haberi, 18 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı liderinden skandal sözleri: Namaz kılarken.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 12 yaşındaki kıza tecavüzden tutuklanan Uşşaki Tarikatı liderinden skandal sözleri: Namaz kılarken.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Gündem Haberleri