14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar kolay olmamalı

14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar kolay olmamalı

14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar... Bursa’da 53 yaşındaki çay ocağı işletmecisi K.D, tartıştığı müşterisinin 14 yaşındaki torunu tarafından kasığından vuruldu. Güder, “Ölebilirdim. Bu işin bu kadar kolay olmaması lazım. Türk adaletinin gerekeni yapacağından şüphem yok” dedi.

Olay, önceki gün saat 11.00 sıralarında, Osmangazi ilçesi Tarihi Hanlar Bölgesi’ndeki ‘Düğün Çarşısı’nda meydana geldi. Çay ocağı işleten İsmail Güder ile müşterisi K.D., yüksek sesle çay isteme meselesinden çıkan tartışmada kavga etti. Çevredekilerin araya girmesiyle ayrılan taraflardan K.D., iş yerinden çıkarken ‘Benim yeğenlerim var. Akşama bekleyin, bakın ne yapıyorum size’ dedi. Bir süre sonra çay ocağına gelen kişi, İsmail Güder’i tabancayla kasığından vurdu. Güder, çağırılan sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ŞÜPHELİ TORUNU ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları güvenlik kamerası çalışmasında saldırıyı gerçekleştirenin K.D’nin torunu M.E.K. olduğunu, şüphelinin olay yerine 22  yaşındaki Hamza D’nin kullandığı araçla geldiğini, olayın ardından yine bu araçla kaçtığını belirledi. Şüpheliler, adreslerine yapılan baskınla yakalanıp gözaltına alındı, K.D’nin ise kaçtığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından M.E.K. ve Hamza D, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

“BU KADAR KOLAY OLMAMALI”

Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan burada doktorların müdahalesi sonrası hayati tehlikeyi atlatan İsmail Güder, olay günü yaşananları anlattı. Güder, “Dün çay ocağında çalışırken çok gürültü yapan bir müşteri geldi. Kendisini uyardık, ‘çok gürültü yapıyorsun’ dedik. Ondan sonra tartışma başladı. Esnaf da araya girince tartışma büyüdü. Bu adam gitti lakin giderken ‘Benim yeğenlerim var. Akşama bekleyin, bakın ne yapıyorum size’ dedi. Yaklaşık 1 saat sonra 2 tane genç delikanlı biz dükkandayken geldi. Üzerimize ateş açtı. Oğluma silah doğrulttu. Orada ben üzerine koştum. Bu sırada bana ateş açtı. Ben yaralandıktan sonra oğlum peşinden koşmaya başladı. Ona da birkaç el ateş açtı. Konu çay mevzusu. Bir çay istedi lakin bağıra bağıra söyledi. Biz de yoğunduk o sıra. ‘Tamam, sessiz ol. Kafamız karışmasın’ dedik. O da ‘Benim sesim böyle çıkıyor’ diye tekrar bağırınca tartışma çıktı. Daha sonra esnaf araya girdi. Esnaf da ‘Milleti rahatsız ediyorsun’ diye uyardı. Zaten çarşıda sevilen birisi değilmiş. Herkese dalaşmış, kavga etmiş” dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten İsmail Güder, “Ben bu olayda ölebilirdim. Şu an yaşamıyor olabilirdim. Bu işin bu kadar kolay olmaması lazım. Devletimizin de onlara ceza vereceğinden eminim. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Türk adaletinin gerekeni yapacağından şüphem yok” diye konuştu.

“ORGANİZE BİR PLAN”

Müvekkilinin yaşadığı olayla ilgili konuşan avukat Cüneyt Bülent Şeker, “Olayı müvekkilimden dinledik, videoları izledik. Gerçekten üzücü bir olay. Bursa’nın göbeğinde turistik yer olan kapalı çarşıda olan bir olay hepimizi üzdü. İstanbul için İstiklal Caddesi vakası neyse Bursa için de bu vaka böyle. O yüzden bizim için ve turizm için tedirgin eden bir olay. Olayın hukuki yönü de ağır. Müvekkilime silahla 4 el ateş edilmiş. Önce oğlu hedeflenmiş. Organize bir şekilde planlanarak yapılmış. Biz adam öldürmeye tam teşebbüs olarak düşünüyoruz. Organize bir suç olduğunu düşünüyoruz. Takdir hakim ve savcıların olmak üzere en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bu olayların bir daha tekrar etmesini arzu etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından şikayetçi olduklarını söyleyen Şeker, “Biz şüphelilerin adam öldürmeye tam teşebbüs olarak bunun değerlendirilmesini düşünüyoruz. Organize bir şekilde olması, silahla işlenmesi ve bu olayın tasarlanarak işlenmesi de ağırlaştırıcı bir sebep. Ortada ciddi bir mesele yokken böyle bir olayın çıkartılmış olması dikkat çekici bir şey. Bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması için en ağır cezayı almalarını istiyoruz” dedi.

 

"14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar kolay olmamalı" haberi, 28 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan 14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar kolay olmamalı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 14 yaşındaki çocuğun vurduğu çaycı: Bu kadar kolay olmamalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  2. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  3. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  4. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  5. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  6. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  7. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  8. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  9. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  10. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  11. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  12. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  13. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  14. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  15. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  16. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  17. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  18. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  19. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  20. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
3. Sayfa Haberleri