15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu

15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu

15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ile bazı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bilecik Şeyh Edebali, Çanakkale Onsekiz Mart, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar, Fatih Sultan Mehmet Vakıf, İzmir Bakırçay, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kastamonu, Eskişehir Osmangazi, Marmara, Mersin, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Zonguldak Bülent Ecevit ve Aydın Adnan Menderes üniversitelerinde "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" kuruldu.

Bilecik Şeyh Edebali, Çanakkale Onsekiz Mart, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kastamonu, Eskişehir Osmangazi, Marmara, Mersin, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Zonguldak Bülent Ecevit ve Aydın Adnan Menderes üniversitelerinde "Fen Fakültesi" kuruldu.

15 üniversitede fakülte kapatıldı

Bilecik Şeyh Edebali, Çanakkale Onsekiz Mart, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar, İzmir Bakırçay, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kastamonu, Eskişehir Osmangazi, Marmara, Mersin, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Zonguldak Bülent Ecevit ve Aydın Adnan Menderes üniversitelerindeki fen-edebiyat fakülteleri ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesindeki Edebiyat Fakültesi kapatıldı.

Ayrıca Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Mühendislik Fakültesi'nin adı "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi.

15 üniversite bünyesinde yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kuruldu

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bingöl Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eskişehir Teknik Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Deprem Teknolojileri Enstitüsü, Hakkari Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Turizm Fakültesi, Iğdır Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Bilim Tarihi Enstitüsü, İstinye Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Marmara Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Nişantaşı Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinde Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü kuruldu.

7 üniversitede enstitü, fakülte ve yüksekokul kapatıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki Teknoloji Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Iğdır Üniversitesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İstanbul Bilgi Üniversitesindeki Sivil Havacılık, Spor Bilimleri ve Teknolojisi, Turizm ve Otelcilik ile Uygulamalı Bilimler yüksekokulları, İstinye Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri, Marmara Üniversitesindeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Nişantaşı Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kapatıldı.

Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun adı "Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu", Kilis 7 Aralık Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin adı "İlahiyat Fakültesi" ve Kilis 7 Aralık Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinin adı "Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi" olarak değişti.

"15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu" haberi, 26 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan 15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  2. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  3. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  4. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  5. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  6. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  7. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  8. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  9. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  10. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  11. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  12. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  13. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  14. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  15. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  16. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  17. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  18. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  19. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  20. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
Eğitim Haberleri