18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza

18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza

18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza Sanık asker Hakan A.’ya ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan verilen 3 yıl hapis cezası 2 yıl 6 aya düşürüldü daha sonra 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi.

Cizre’de 2009 yılında evin balkonunda annesinin kucağındayken biber gazıyla vurularak yaşamını yitiren 18 aylık Mehmet Uytun’un ölümüyle ilgili davada sanık polis Hakan A.’ya ödül gibi ceza verildi. Sanık asker Hakan A.’ya ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan verilen 3 yıl hapis cezası 2 yıl 6 aya düşürüldü daha sonra 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre davanın karar duruşması haziran ayında görüldü. Cizre 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği para cezasının ardından İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun ile Avukat Ercan Yılmaz, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde, sanık askerin cezasının para cezasına çevrilmesinin hukuka aykırı bir işlem olduğu belirtildi.

Dilekçede, “Sanığın kullandığı silah, teknik özellikleri itibari ile lazer nişangahlı olarak geçmektedir. Bu silah hedef seçilerek vuruş yapılmak suretiyle kullanılmaktadır. Dolayısıyla suçun vasfının değişme ihtimali vardır. Sanığın eyleminin doğrudan kasten adam öldürmeye yönelik olduğu veya bu olmasa dahi eyleminin olası kast ile adam yönelik olduğundan sabit olduğundan görevsizlik kararı verilerek, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek, yargılamanın burada devam etmesi gerekmektedir” talebinde bulunuldu.

Uytun’un ölümüne neden olan biber gazı kapsülünün Cizre Emanet Memurluğu tarafından imha edildiği belirtilen dilekçede, bu gaz kapsülünü imha eden kişiler hakkında suç delillerini gizleme ve yok etme suçundan suç duyurusunda bulunulması talep edildi. Mahkeme hakiminin başından beri savunmanın hiçbir talebini kabul etmediğini, tanık beyanları yerine sanık beyanlarına itibar edildiği belirtilen dilekçede, bu nedenle hakimin tutumuna karşı Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikâyet başvurusu yapıldığı bilgisine yer verildi.

AYM İHLAL KARARI VERMİŞTİ

Cizre Kaymakamlığı’nın soruşturma izni vermemesi nedeniyle dava ancak Uytun’un ölümünden 11 yıl sora açılabildi. Soruşturma izni verilmemesi üzerine avukatların 31 Ağustos 2012’de Diyarbakır İdare Mahkemesi’ne yapılan itiraz reddedildi. İdare Mahkemesi’ninret kararıyla, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin 14 Ocak 2013’te soruşturmaya dair takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararının ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapıldı. AYM, 2016’da ihlal kararı verdi. Ancak AYM’nin kararına karşı Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni istediği Cizre Kaymakamlığı, sanık asker hakkında yeterli delil bulunmadığını öne sürerek 2019’da bir kez daha soruşturma izni vermedi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı 2019’da Gaziantep Bölge Adliyesine başvurdu. İstinaf Mahkemesi, 3 Aralık 2019 soruşturma izninin verilmesine hükmetti. Yeniden açılan soruşturma, sanık askere ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan dava açıldı.

"18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza" haberi, 21 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 18 aylık bebeği vuran askere ödül gibi ceza 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  7. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  8. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  9. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  10. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  11. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  12. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  13. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  14. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  15. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  16. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  17. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  18. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  19. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  20. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
Gündem Haberleri