2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim yanlış anlaşıldı'

2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim yanlış anlaşıldı'

2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim ... "Yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermekten dolayı çok üzgün ve pişmanım"

Eskişehir'de, silah zoruyla gasbettiği komşusunun aracıyla gittiği akaryakıt istasyonunda çalışan Halit Aladağ ile yoldan geçen İrfan Poltara'yı tüfekle rehin aldıktan sonra jandarma tarafından bacağından vurularak yakalanan Sabahattin Yenigün (22), ilk kez hakim karşısına çıktı. Yenigün, savunmasında, "Yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermekten dolayı çok üzgün ve pişmanım" dedi.

Mahmudiye ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde oturan Sabahattin Yenigün, mart ayında komşusu Ferit Takan'ı silahla tehdit edip, 26 ABV 768 plakalı otomobilini gasbetti. Araçla ilçedeki akaryakıt istasyonuna giden Yenigün, çalışanlardan Halit Aladağ'ı da tüfek zoruyla araca bindirip, Mesudiye Mahallesi'ne döndü. Yenigün, mahallede yoldan geçen İrfan Poltara'yı da ayağından yaralayıp, rehin aldı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Eskişehir Jandarma Komando Bölüğü'nün yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi ekipleri sevk edildi. Tüm uyarılara karşın teslim olmayan Yenigün, bacağından vuruldu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Yenigün, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Sabahattin Yenigün hakkında soruşturmasını tamamlayıp hazırladığı iddianameyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede Yenigün için "öldürmeye teşebbüs', "nitelikli yağma', "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 53 yıldan 92 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Sabahattin Yenigün, hazır bulundu. Yenigün, savunmasında, "Benim hasımlarım olduğu için evimde ruhsatsız tüfek bulunduruyorum. O gün kız kardeşimin İstanbul'a kaçtığı ya da kaçırıldığı yönünde telefon alınca tedirgin oldum. Hasımlarımın kız kardeşime zarar vereceğini düşünerek tüfeği alıp dışarı çıktım. Zaman kaybederim, diye komşum Ferit'ten aracını istedim. Ferit'in arabasını yağmalamış değilim. Suç kastıyla hareket etmedim. Başlangıçtan itibaren bende hiç suç kastı yoktu ama yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermekten dolayı bende çok üzgün ve pişmanım. Ben yakalandığım sırada 4 tane kurşun yedim" diye konuştu.

Duruşmaya katılan mağdurlar ise sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

"2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim yanlış anlaşıldı'" haberi, 15 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan 2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim yanlış anlaşıldı' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2 kişiyi tüfekle rehin almıştı: 'Eylemlerim yanlış anlaşıldı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:41 CHP kurmayları: El sıkışıp eleştireceğiz
  2. 09:32 Andrea Stella: McLaren mevcut gelişim hızını sürdürürse, 12 ay içinde Red Bull'u yakalayabilir
  3. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  4. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  5. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  6. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  7. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  8. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  9. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  10. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  11. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  12. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  13. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  14. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  15. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  16. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  17. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  18. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  19. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  20. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
3. Sayfa Haberleri