İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan gelen telefon üzerine Müge Anlı'nın programına çıkarılmadılar!

İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan gelen telefon üzerine Müge Anlı'nın programına çıkarılmadılar!

İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan ge... Rixos'ta staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak'ın babası gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Baba Murat Oğraş, ''Müge Anlı'nın programına çıkacaktık, her şey hazırdı, yayına 10 dakika...

Rixos'ta staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak'ın babası gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Baba Murat Oğraş, ''Müge Anlı'nın programına çıkacaktık, her şey hazırdı, yayına 10 dakika kala iptal edildi.'' dedi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası da Müge Anlı'nın ekibinin olayı araştırmak için ilçeye geldiğini ancak bir telefonla apar topar İstanbul'a döndüğünü ileri sürmüştü.

İş insanı Fettah Tamince'ye ait Rixos otellerinin Antalya - Lara'daki şubesinde staj yaparken, otel tarafından lojman olarak tahsis edilen pansiyonun boş havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş bazı iddialarda bulundu.

Baba Oğraş: Oğlum intihar etmedi, öldürüldü

Baba Oğraş, oğlunun intihar etmediğini, öldürüldüğünü söylerken iddiasını Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle rapor hazırlayan Ulusal Kriminal Büro'nun raporuna dayandırdı.

Ulusal Kriminal Büro'nun raporunda, "Burak ya tammüden veya taksir sonucu düşmeden darbelenmiş, ölmüştür. Burak intihar etmemiş, başkası tarafından bir şekilde aşağı düşürülmüştür. Famili Pansiyon adlı lojmanda kalanlardan bazı kimselerin bu olayla ilgili birinci dereceden mutlaka alakaları ya da bilgileri olmadır" denilmişti.

"Müge Anlı'nın programına çıkarılmadık"

16 yaşında hayatını yitiren Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş, olaydan yaklaşık 1 ay sonra Müge Anlı'nın ATV'deki programına başvurduklarını, başvurularının kabul edildiğini ancak programa çıkarılmadıklarını iddia etti.

"10 dakika kala iptal edildi, asistan 'Bakanlıktan aradılar' diyordu"

Oğraş, "Eşimle birlikte Müge Anlı'nın programına çıkacaktık. Yakamıza mikrofon takıldı, stüdyoya girdik. Yayına 10 dakika kadar bir süre kala, programın bir sorumlusu gelerek bizi programa alamayacaklarını söyledi. Neden diye sorduğumuzda cevap verilmedi. Programın asistanıyla bize yayının yapılmayacağını söyleyen sorumlu aralarında tartışırken, asistan 'Bakanlıktan aradılar' diyordu. Bizi apar topar Esenler Otogarı'na bıraktılar. Otobüse bindik, Tekirdağ'daki evimize döndük" dedi.

"Programımızda sonucu kesin olaylara yer veriyoruz"

Independent Türkçe'nin ulaştığı programın bir yetkilisi ise, Oğraş ailesini hatırladığını ve o ailenin o dönem kendilerine başvuru yaptıklarını söyleyerek, "Bize yüzlerce başvuru yapılıyor. Yayına çıkarılmayan herkes bir şeyler söylüyor. Biz programımızda sonucu kesin olan olaylara yer veriyoruz. Soruşturması süren olaylarla ilgili yayın yapmıyoruz" diye konuştu.

Rabia Naz'ın babası da aynı iddiada bulunmuştu

Geçen yıl Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan da benzer bir iddiada bulunmuştu.

Vatan, Müge Anlı'nın ekibinin olayla ilgili araştırma yapmak için geldiğini, çekimler yapıldığını ancak gelen bir telefon üzerine Müge Anlı'nın program ekibinin apar topar İstanbul'a döndüğünü ileri sürmüştü.

Ailenin avukatı savcılığa tekrar başvurdu

Oğraş ailesinin avukatı Oktay Keskin, olayın yeniden gündeme gelmesinin ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe daha vererek, şüphelilerin cezalandırılması için dava açılmasını talep etti.

Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği 2011 yılında yaşanan olayla ilgili soruşturmada ise henüz bir aşama kaydedilemedi.

2014 yılında gözaltına alınıp serbest bırakılan 6 şüphelinin çelişkili ifadelerini dilekçesine taşıyan ailenin avukatı Oktay Keskin, olayın cinayet olduğuna ilişkin güçlü şüpheler olmasına rağmen güvenlik güçlerinin bir kısmı tarafından intihar olarak gösterilmeye çabalandığını belirtti.

Kaynak: İndependent

"İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan gelen telefon üzerine Müge Anlı'nın programına çıkarılma." haberi, 24 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan gelen telefon üzerine Müge Anlı'nın programına çıkarılma.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İkinci 'Rabia Naz' vakası mı? Bakanlıktan gelen telefon üzerine Müge Anlı'nın programına çıkarılma.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  2. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  3. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  4. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  5. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  6. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  7. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  8. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  9. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  10. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  11. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  12. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  13. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  14. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  15. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  16. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  17. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  18. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  19. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  20. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
Politika Haberleri