20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü

20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü

20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü Ankara'nın Sincan ilçesinde zehirli tavuk eti verildiği ileri sürülen 6 köpek ve 14 güvercin, telef olurken, hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan,...

Ankara'nın Sincan ilçesinde zehirli tavuk eti verildiği ileri sürülen 6 köpek ve 14 güvercin, telef olurken, hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "6 köpek, 14 kuş canilerce katledildi. Tavuk eti vererek zehirlemişler. Hayvanları gıdayla kandırıp zehirlemek Allah'tan reva mıdır, bu ne caniliktir" dedi.

Sokak hayvanlarını beslemek için parka giden hayvanseverler, 2 sokak köpeğinin yerde kıvrandığını gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, haber verilmesi üzerine köpekleri rehabilitasyon merkezine götürdü. Veteriner hekimin müdahalesine rağmen köpekler, kurtarılamadı. Hayvanseverler, dün sabah tekrar aynı parka gittiklerinde bu kez 4 köpek ve 14 güvercinin daha yerde hareketsiz yattığını gördü. İhbar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sincan Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri gelerek, çevrede inceleme yaptı. Telef olan hayvanlardan incelenmek üzere numune alındı. Hayvanların, tavuk eti verilerek zehirlendiği iddia edildi.

HAYVANSEVERLER NÖBET TUTTU

Olayı haber alan hayvanseverler, bölgedeki diğer hayvanları korumak için nöbet tutmaya başladı. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan da alana gelerek nöbete katıldı. Özkan, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün akşam Sincan Yenikent'te 6 köpeğimiz ve 14 kuşumuz zehirlendi. Hayvana şiddete, vahşete, tecavüze hapis cezası gelmeli, belediyeler ceza kapsamına alınmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisi olmalıdır. Başka türlü bu vahşetlerin önüne geçilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Özkan ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün personel sayısının artırılmasını da talep etti.

'TAVUK ETİ VEREREK ZEHİRLEMİŞLER'

Hayvanseverler, Sincan Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayette bulundu. Olayın ardından parkta nöbet tutan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, köpekler ve güvercinlerin alana atılan tavuk etinden zehirlendiğini söyledi. Özkan, "Dün akşam 2 köpek kötüleşiyor. Arkadaşlarımız tarafından belediye aranıyor. Belediye görevlileri köpekleri alıyor. Daha sonra gönüllü arkadaşlar sabah oraya gittiklerinde diğer hayvanların da durumunun iyi olmadığını ve kuşların da öldüğünü görünce zehirlenme olduğunu anlıyorlar. Öğle saatlerinde Sincan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri olay yerine geliyor. 6 köpek, 14 kuş canilerce katledildi. Tavuk eti vererek zehirlemişler. Bir kuru lokma ekmek, bir yudum su, hayvanlar bunlara muhtaçken gıdayla kandırıp zehirlemek Allah'tan reva mıdır, bu ne caniliktir" dedi.

"20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü" haberi, 30 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan 20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 20 sokak hayvanı daha zehirlenerek öldürüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Yaşam Haberleri