2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu

2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu

2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu Faturaları ödemek, beklenmedik masrafları karşılamak, tasarrufları artırmak veya rüyalarımızdaki tatil planını gerçekleştirmek

Tüm bunlar hayatımızın içinde var olan ve finansal kaynak gerektiren ihtiyaçlar. Elbette her birine yetişmek her zaman mümkün olmuyor. Bu durum pek çoğumuzu ek gelir arayışlarına itiyor. Ve iyi haber! Her alanda karşımıza çıkan dijital dönüşüm, ek gelir elde etmeyi de kolaylaştırıyor. Peki ama nasıl? Sizin için 2021’de ek gelir elde etmenize yardımcı olacak 5 fikri bir araya getirdik!

1. Online ticaret platformları

2021 yılında dijitale yönelim her alanda artarken bu durumundan en çok nasibini alan şüphesiz ticaret oldu. Son dönemlerde hayatımızda önemli bir yer edinen online ticaret platformları, bugün herkesin her an her yerde yatırım yapmasına ve ek gelir elde etmesine olanak tanıyor. En çok tercih edilen online ticaret platformlarının başında ise Binomo geliyor.

2014’ten bu yana faaliyet gösteren ve bugün Türkiye dahil olmak üzere 133 ülkede hizmet veren Binomo, günde 1 milyondan fazla yatırımcıya ticaret yapması için alan açıyor. 40’tan fazla finansal varlığa yatırım yapılabilen platform, yeni yatırımcılara işin püf noktalarını öğreterek başarılı işlemler gerçekleştirmelerine de yardımcı oluyor.

Herkesin birer yatırımcı olabileceğine inanan ve yatırımcı adayları için öğretici bir platform olarak konumlanan Binomo’da, tanımlanan 8.000 TL’lik sanal parayla risksiz işlem yapma imkanı sunan Demo Hesap ve kapsamında göre çeşitlenen gerçek hesap türleri yer alıyor. Böylece sadece deneyimine yatırımcılar değil, kısa vadede ek gelir elde etmek isteyen heyecanlı yatırımcı adayları da güvenli bir yatırım aracıyla ekosistemin zenginliklerini avantaja çevirebiliyor.

2. Dropshipping

Online ticarete artan talep yeni fırsatlar doğururken bu alanda bazı yeni yöntemler de gelişmeye devam ediyor. E- ticaretin kolay yollarından biri olan dropshipping, ek kazanç sağlamak isteyenler arasında yaygınlaşıyor. Dropshipping; elinde stok tutmayıp siparişlerin direkt tedarikçi firmanın deposundan müşteriye ulaşmasını sağlayan bir e-ticaret yöntemi olarak tanımlanıyor. Yani bir müşteri stoksuz satış mağazasından bir ürün satın aldığında, üçüncü taraf bir tedarikçi ürünü doğrudan onlara gönderiyor. Müşteriler belirlenen perakende fiyatını öderken satıcılar da tedarikçilerin toptan satış fiyatını ödüyor. Kâr tamamen satıcıda kalıyor! Bu sisteme dahil olarak ek gelir kazanmaya başlamak için yapılması gereken tek şey ise güvendiğiniz tedarikçi sitelerden birinde online mağazanız için hesap açmak.

3. Freelance ek iş 

Günümüz iş hayatında çalışanlar için cazip bir yöntem olan freelance, serbest çalışma anlamına geliyor. Çalışan birçok kişi sürekli olarak çalıştığı iş harici farklı işlerde freelance olarak çalışarak ek gelir elde ediyor. Freelance çalışma kişinin planlamasına göre gerçekleşirken kişinin rahat ettiği bir ortamda çalışmasını sağlıyor. Rahat çalışma şartları kişinin bağlı olduğu işe engel olmadan ek gelir elde edebilmesini kolaylaştırıyor. Yazarlık, fotoğrafçılık, yazılım, görsel tasarım, danışmanlık gibi birden çok alanda çalışmaya imkan tanıyan freelance ek işler, 2021 yılında kazanç elde etmek isteyenler için iyi bir seçenek.

4. Ücretli online anketler 

2021 yılında ek kazanç elde etmek için karşımıza çıkan en etkili yöntemlerden biri de dijital ortamda anket doldurmak. Online anket sitelerine kaydolmak, bu şekilde para kazanmanın ilk adımı. İkinci adım ise anketleri takip edip bilinçli bir şekilde doldurarak gelir elde etmek. Doldurulan anket başına 0,05 ile 2 dolar arasında kazanç elde etmek mümkün. Belirli bir limite ulaşıldığında ise kazanılan miktar istenilen banka hesabına aktarılabiliyor. Online anketlerle herhangi bir alanda yetkinliğe sahip olmadan da gelir elde edilebildiği için kısa vadede çok büyük kazanç hedefleri olmayanların en kolay alternatifi.

5. Konut alıp kiralama

Ve son olarak konut alıp kiralamak. Bu yöntem elbette belli bir birikimi veya konut yatırımı olanlar kişilere hitap ediyor. Günümüzde satın alınan bir konutu hızla ek gelire dönüştürmenin dijital alanda çeşitli yöntemleri bulunuyor. Konut kiralamak isteyenler ve konut sahipleri, AirBnb gibi girişimler sayesinde dijital ortamda kolayca bir araya gelebiliyor. Aynı zamanda paylaşım ekonomisine de katkı sunan bu ek gelir yöntemi, ev sahiplerine de kısa vadeli nakit ihtiyaçları karşılamak için önem bir fırsat yaratıyor.

Tüm bu farklı ek gelir metodlarının aslında bir anlamda yatırım riski taşıdığı unutulmamalı. Her yatırım farklı düzeylerde risk taşır ve bireysel durumunuza uygun olarak bu riski almalısınız.

"2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu" haberi, 01 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2021’de ek gelir elde etmenin 5 yolu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Gündem Haberleri