27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolunun efsane kulübü kapatıldı!

27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolunun efsane kulübü kapatıldı!

27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolun... Kulübün internet sitesinden paylaşılan yeni yıl kutlamasında, "Gaziantepspor'suz yeni yılınız kutlu olsun" denildi.24 Nisan 1969 yılında dönemin belediye başkanı Abdulkadir Batur başkanlığındaki 58 kurucu üye ile kurulan Gaziantepspor,...

Kulübün internet sitesinden paylaşılan yeni yıl kutlamasında, "Gaziantepspor'suz yeni yılınız kutlu olsun" denildi.

24 Nisan 1969 yılında dönemin belediye başkanı Abdulkadir Batur başkanlığındaki 58 kurucu üye ile kurulan Gaziantepspor, 27 yıl aradan sonra ilk kez geçen sezon Süper Lig'e veda etti.

Bu süreçten sonra yapılan kongrelerle yenilenme sürecine giren ancak başarısız sonuçlar alan ve şu anda Huzeyfe Durmaz'ın kulüp başkanlığını yaptığı takım, sahip çıkılmaması durumunda 'kapatma' kararı aldı. Kulübün resmi internet sitesinden takımın siyah fonlu logosuyla yayımlanan yeni yıl kutlamasında, kuruculardan ve halktan özür dilenerek şöyle denildi:

"Dünyada örnek gösterilen bir kahramanlık destanı olan Gaziantep Savunması'nda can pahasına kenti düşmana teslim etmeyen 6 bin 317 şehidin anısına matem rengi olan siyah ve şehitlerimizin kanını simgeleyen kırmızı benimsenerek, renkleri kırmızı-siyah oldu bu koca çınarın. Gaziantepspor sadece Türkiye genelinde Gaziantep şehrinin tanıtımını yapmadı, dünya genelinde tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır. Kentimizin ve ülkemizin tanıtımına bunca katkı sağlayan, Türk futboluna kazandırdığı futbolcular ile sporseverlerin gönlünde ve Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan, böylesine büyük işler başaran bir futbol takımının yok olmasına göz yumulmaktadır.

Bizler Gaziantepspor Başkanı, yönetimi, futbolcuları ve personeli olarak, yaşaması ve yaşatılması için onurlu bir mücadele verdik. Tüm çabalarımıza, mücadelemize rağmen yalnız bırakıldık. Ne bakanları, ne valisi, ne belediye başkanları, ne milletvekilleri, ne sanayici, ne esnafı, ne de bu şehirde yaşayan insanlarımız maçlarımıza gelerek sahip çıktı bizlere. En çok da buna üzüldük! Bizler 16 - 17 - 18 yaşında bu mücadeleyi vermeye çalışan futbolcular olarak tüm Gaziantep halkından özür dileriz. Direndik ama kazanamadık! Yüreğimizi ortaya koyduk! Ama olmadı. Ne yaptıysak sahip çıkılmadı biz gençlere. Bizlere sahip çıkmaya gücü yetmedi marka şehrimiz Gaziantep’in. Kazanan çoktur, tarihin yazamayacağı kadar çok.

Ama 'direnmek' herkesin harcı değildir. Kazanmak için güçlü olmak yetebilir; ama direnmek çok daha fazlasını ister. Direnmek, yürek ister, sabır ister ve en önemlisi haklı olmayı gerektirir. Bu yüzden tarih, güçlüyü ve kazananı değil; direneni yazar. Direnmek, çok daha büyük bir iştir kazanmaktan ve bunu en iyi bu toprak bilir. Çünkü savaşı Fransız kazanmıştı; ama tarih direneni yani Antep’i yazar. Bu yüzden, bir direnç madalyası olarak adında 'gazi' unvanını taşır bu şehir ve bu şehrin takımı. Geçmişin çöplüğü nice güçlüyle ve kazananla doludur. Ama tarihin onurlu sayfaları direnenlere ve dayananlara ayrılmıştır. 49 yıl önce sizler kurdunuz, büyüttünüz, emek verdiniz bu koca Çınara. 50'nci yılında Torunlarınız kapatıyor, kapanmasına göz yumuyor. Bizleri affedin! Mekanlarınız cennet, ruhlarınız şad olsun. Minnettarız."

"27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolunun efsane kulübü kapatıldı!" haberi, 31 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan 27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolunun efsane kulübü kapatıldı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 27 yıllık Süper Lig geçmişi... Türk futbolunun efsane kulübü kapatıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Spor Haberleri