3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP'yi karalam

3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP'yi karalam

3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi. Erdoğan, 1 Mayıs itibarıyla 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacağını açıkladı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi. Erdoğan, 1 Mayıs itibarıyla 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP'yi karalamaya dönüştü

Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3,5 saat sürdü. Koronavirüs salgını sebebiyle beşinci kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

”Ramazan ayının kardeşliğimiz güçlendirmesin diliyorum. Bu mübarek ayın zulüm altında inleyen mazlumların kurtuluşuna kurtulmasını temelli ediyorum. Koronavirüsün üstesinden gelerek Ramazan’ın sonunda çifte bayram yapmayı umut ediyoruz.

Salgını göğüsleyebilen sağlık sistemi aksaklık yaşamadan faaliyetlerin sürdürmüştür. Vatandaşlarımızın sağlığın korumakla yetinmedik dünyadaki kardeşlerimize de sahip çıktık. 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik. 59 ayrı ülkeden 25 bin vatandaşımız da ülkemize getiriyoruz.

Yurt dışında tedavisi yapılamayan vatandaşlarımız da sahipsiz bırakmadık. İsveç’te hastalığa maruz kalmasına rağmen tedavi edilmeyen vatandaşımız ülkemize getirdik. Ambulans uçağımız hasta vatandaşımızı ülkemize getirdi ve Ankara’da tedavisi yapılıyor.

‘TÜRKİYE’DE HİÇBİR VATANDAŞIMIZ HASTANE KAPISINDAN GERİ ÇEVRİLMEMİŞTİR’

Avrupa ABD durumu ağır hastaların kendi hallerine terk edildiği bilinen bir gerçektir. Türkiye’de hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiştir. Salgın döneminde sağlık hizmetlerinden temel ihtiyaç ürünlerine kadar her alanda altyapımız test etme imkanı bulduk. Zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerin çaresiz kaldığı durumda biz dostlarımıza destek verecek seviyeye ulaştık. 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik.

‘ABD’YE TIBBİ YARDIM GÖNDERİYORUZ’

ABD’ye maske yüz koruyucu N95 maske tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi malzemelerini yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan askeri nakliye uçakları yarın ABD’ye hareket ediyor. Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

1 MAYIS VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

31 ilimizdeki sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını bayrama kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. 1 Mayıs itibarıyla 3 gün süreyle 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız .

Cuma günü marketler 09.00 ile 14.00 arası açık olacak. Türkiye için tünelin sonunda ışık göründü. Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava şikayet bildirim süreleri ile ilgili ertelemelerin 30 Nisan’da dolan tarihin 15 Mayıs’a kadar uzatıyoruz .

KORONA ÖNLEM AÇIKLAMALARI YİNE SİYASİ PROPAGANDAYA DÖNÜŞTÜ

Verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu. Sıkıntılı dönemlerinde milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik.

Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında Ziraat ve Tarım kooperatiflerine ödemesi gereken kredileri 6 ay öteliyoruz. Attığımız her adımı sağlıkla önceliklerimizden taviz vermeden hayata geçireceğiz. Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluklarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Ekonomik istikrar kalkanı toplam kapsamında 200 milyar lirayı buldu. Böylece sıkıntılı dönemlerinde milletimizin yanına olduğunu gösterdik.

Esnaflarımıza yaklaşık 8,4 milyar liralık finansman tahsisi yapıldı. İşten çıkarmayı 3 ay süreyle kısıtlandırarak istihdamı korumaya aldık. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara bin 177 lira destek sağlamaya başladık. Toplam 4 milyon 400 haneye biner lira destek verdik. İhtiyaç sahibi olan herkese biner lira destek sağlayacağımız 3. bir destek paketi devreye aldık.

Avrupa’daki toplam yoğun bakım kapasitesine tek başımıza sahip olmamış olsaydık salgını bu derece soğuk kanlılıkla karşılayamazdık. 1 milyona yakın sağlık çalışanımızın desteği olmasaydı, bakım evlerinde diğer yerlerde Avrupa’daki gibi acı görüntüler görebilirdik.

CHP’Yİ HEDEF ALDI

Tüm bu başarıları attığımız her adımda yapılan işlere katkı vermek yerine takoz olmayı kendine misyon elde edinmiş bir muhalefet anlayışına rağmen elde etmiş olmamızdır.

Bu örnekleri eğitimden ulaşıma her alana teşbih etmek mümkündür. Tüm bu başarıları attığımız her adımda yapılan işlere katkı vermek yerine takoz olmayı kendine misyon elde edinmiş bir muhalefet anlayışına rağmen elde etmiş olmamızdır. CHP’nin başını çektiği bu anlayış hep uzlaşma yerine çatışmayı birlik beraberlik yerine bölücülüğü, müsamaha yerine kin ve nefret körüklemeyi esas almıştır.

KAMPANYADA 1 MİLYAR 850 MİLYON TOPLANDI

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında şu ana kadar 1 milyar 850 milyon TL meblağ toplanmıştır

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı görevinin ve ilminin gereği yerine getirdi, sözleri sonuna kadar doğrudur. Herkes yerini bilecek. Ankara Barosu’nun işi bu değil. ”

"3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP." haberi, 27 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 3 günlük yeni sokağa çıkma yasağını duyuran Erdoğan'ın Korona önlem açıklamaları propaganda ve CHP.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Politika Haberleri