‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor

‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor

‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor HDP'nin çağrısıyla bir araya gelen 8 siyasi parti ikinci kez 26 Şubat’ta masaya oturacak.

Millet ve Cumhur ittifakı  dışında 3’üncü yol arayışında ilk toplantı 18 Ocak tarihinde Ankara’da yapıldı. HDP’nin öncülüğünde bir araya gelen 8 siyasi yapının ikinci toplantısının tarihi de netleşti. 26 Şubat'ta Ankara’da bir araya gelecek siyasi yapıların üst düzey yöneticilerinin toplantıya katılım sağlayacağı, toplantının sonunda ortak fotoğrafın kamuoyuna yansıyacağı öğrenildi.

İlk toplantıya HDP, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun temsilcileri katılmıştı. Edinilen bilgiye göre 26 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek ikinci toplantıya 8 siyasi parti ve yapının genel başkanlarının, üst düzey yöneticilerinin tamamının katılım sağlaması kararlaştırıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, genişleme ve ortak mücadele konularının masaya yatırılacağı 8 siyasi yapının ikinci toplantısında CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin genel başkanlarının bir araya geldiği “Liderler Buluşması”nın da gündeme gelmesi bekleniyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında bir araya gelen 6 siyasi parti genel başkanının aldığı kararlar 3. ittifak toplantısında da masada olacak, bu konuda bazı mesajlar dile getirilecek.

Ortak kampanya gündemde

'3’üncü İttifak’ın 2’inci toplantısının ardından 8 siyasi yapının üst düzey yöneticileri de, ‘Liderler Buluşması’na benzer bir şekilde ortak fotoğraf paylaşarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyuracak. İlk görüşmede açıklanan 3 karar çerçevesinde gelişmeler değerlendirilecek.

İlk toplantının sonunda, “Ortak mücadeleyi sürdürmeyi, bu mücadele zeminlerini çoğaltmayı ve güçlendirmeyi, ortak mücadele konularını belirlemek, bunları hayata geçirmeye yönelik içerik, yöntem ve takvimi oluşturmak için düzenli görüşmelere devam etmeyi, mevcut katılımla kendini sınırlamayan, ortak mücadelenin Türkiye’nin bütün demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerini kapsayacak şekilde genişletilmesini hedeflemeyi karar altına aldık” ifadeleriyle duyurulan maddeleri kendi kurullarında değerlendiren 8 siyasi yapı, ikinci toplantıda önerilerini dile getirecek ve bu alanda atılacak adımlara dair çerçeveyi somutlaştıracak. 8 siyasi yapının çalışması kapsamında ortak bir kampanya yürütülebileceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

SOL Parti yenden davet edilecek

3. İttifak çalışmasının büyüyüp büyümeyeceği, yeni siyasi partilerin katılıp katılmayacağı da merak konusu. İlk buluşmada masaya oturan 8 siyasi yapı ikinci toplantıda da yerini koruyacak. Yeni katılımların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise bir sonraki görüşmenin gündemi olacak.

İlk buluşmada, HDP’nin çağrısına rağmen toplantıya katılmama kararı alan SOL Parti’ye ikinci bir davet yapılması kararı alındı. Ancak edinilen bilgiye göre 26 Şubat’ta gerçekleştirilecek ikinci toplantı öncesinde henüz SOL Parti’ye davet gitmedi.

"‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor" haberi, 15 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  2. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  3. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  4. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  5. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  6. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  7. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  8. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  9. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  10. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  11. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  12. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  13. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  14. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  15. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  16. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  17. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  18. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  19. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  20. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
Politika Haberleri