46 yıl sonra gelen adalet: Arjantin'de cuntacılar, 'insanlık suçu' işlemekten suçlu bulundu
46 yıl sonra gelen adalet: Arjantin'de cunta... ’Kirli Savaş’’ olarak bilinen dönemde 30 bin insanın öldürüldüğü ya da kaybolduğu biliniyor
Arjantin'de mahkeme, 1976-1983 yılları arası cunta yönetimi süresince işlenen insanlık suçlarına yönelik 19 eski askeri yöneticisini uzun süreli hapis cezasına çarptırdı. Cunta liderlerinin suçlu bulunduğu suçlar arasında cinayet, işkence ve çocuk kaçırma yer alıyor
Hükümlüler arasında yer alan 98 yaşındaki General Santiago Riveros, daha önce başka insan hakları ihlallerinden yargılanmıştı ve 100’den fazla suçtan suçlu bulunmuş; bu sebeple de müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Mahkeme, 19 cunta yöneticisinini 350'den fazla vatandaşına karşı suç işlediğini tespit etti.
Hollywood yapımcısı Pearce, iki kadının ölümünde cinayetle suçlanıyor
24 Mart 1976 tarihinde General Jorge Videla önderliğinde yapılan askeri darbenin ardından, sol görüşlülere karşı saldırı yapıldı, ‘’Kirli Savaş’’ olarak bilinen bu dönemde 30 bin insanın öldürüldüğü ya da kaybolduğu biliniyor.
Kurbanlar arasında Mercedes Benz fabrikasında çalışan sendika yanlısı 6 işçi yer alıyordu. İşçiler, başkent Buenos Aires’in dışında, Campo de Mayo toplama kampında işkence gördüler. Resmi olarak kayıp oldukları bilinse de, kaçırılmanın ardından öldürüldükleri düşünülüyor.
"46 yıl sonra gelen adalet: Arjantin'de cuntacılar, 'insanlık suçu' işlemekten suçlu bulundu" haberi, 07 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 46 yıl sonra gelen adalet: Arjantin'de cuntacılar, 'insanlık suçu' işlemekten suçlu bulundu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 46 yıl sonra gelen adalet: Arjantin'de cuntacılar, 'insanlık suçu' işlemekten suçlu bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.