4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne? Gazeteci Cengiz Erdinç yazdı

4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne? Gazeteci Cengiz Erdinç yazdı

4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne... 4.9 ton kokainle ilgili İstanbul'da 15'i tutuklandı. Olayların merkezinde 2018'den beri Kolombiya’dan granül kauçuk getiren Murat K. var. Soruşturma, Kolombiya’da da tuhaflıklar olduğunu gösteriyor.

Gazeteci Cengiz Erdinç'in, Kısadalga'da yayımlanan haberi:

Kamuoyu, 9 Haziran 2020 günü Kolombiya’nın Buenaventura limanında yakalandığı duyurulan 4.9 ton kokainin alıcısını merak ediyor. Geçen hafta polisin İstanbul'da yaptığı operasyonla aralarında nakliyecilerin, gümrükçülerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı, sonradan göz altına alınan bir kişiyle birlikte mahkemeye çıkarılan 15 kişi dün tutuklandı. 

Tutuklananlar arasında yer alan Murat K. kaçakçılığın merkezinde duruyor. Murat K. sahip olduğu MK Kimyevi Müstahzarlar şirketiyle 2018 yılından beri Kolombiya’dan granül kauçuk, soya, suda çözünebilen polimerler ve benzeri malzemeleri ithal ediyor.

Granül kauçuğun üreticisi Calderon Polanco Jairo Andres daha önce Türkiye’ye dört sevkiyat daha yapmış. Yaptığı granül kauçuk ithalatı tahminen 100 tonun üzerinde. İstanbul’da ticaret sicilinde gözüken bir resmi adresi bir de ithalatlarda gözüken adresi var. Daha önceki partilerin nereye geldiği, ne yapıldığı da hala meçhul.

Murat K.’nın Mayıs ayında bir ayağından vurulması bir trafik tartışması gibi görünse de Nisan ayında yakalanan partiyle ilişkilendiriliyor. Arkasında olması gereken asıl gücün varlığına ilişkin bir emare olmasa da birden fazla organize suç grubuyla ilişkisi var.  Geçen yıl Ankara’da yakalanan 71 kiloluk kokain partisinde Murat K.’nın da adı geçmişti. 

Soruşturmada en önemli detay 4.9 ton kokainin içinde olduğu söylenen partinin 2020 Şubat ayında yola çıkmış ve 2020 Nisan ayında Buenaventura’da yakalanmış olması. Kolombiya polisi ise olayı 9 Haziran 2020 günü yani iki ay sonra kamuoyuna duyurdu.  Ancak iki aylık soruşturmaya rağmen Kolombiya’daki bu büyük partiyle ilgili tek bir şüpheli ya da tutuklu yok. 

İddialara bakılırsa soruşturmanın dosyası da ortada yok. Ve artık imha edildiği söylenen 51 ton granül kauçuk içinde tam olarak ne kadar kokain olduğunu ancak kaçakçılar biliyor. Çünkü Kolombiya polisinin yöntemi,  bütün yük içinden örnekler alıp, bunu orantılayarak toplama ulaşmak. Yani kokain miktarı 100 kilo da olabilir 10 ton da!. 

Kolombiya Savunma Bakanı 9 Haziran’da yaptığı açıklamada ellerindeki isimleri Europol’e bildirdiklerini söylese de Europol’den Türkiye’ye gelen bilgi yok. 

Operasyon’da tutuklananlar arasında nakliyeye aracılık edecek olan şirketin iki ortağı da var. Bu şirketin rolü granülün satıcısı olan Calderon Polanco Jairo Andres şirketinin nakliye acentası tarafından, yük Türkiye’ye geldiği sırada işlemlerini yapmak üzere bildirilmiş. Ne konteyner numaralarını, ne de yükün alıcısını biliyorlar. Daha önce de Murat K.’nın ithalatlarında yer almış, Türkiye’de faaliyet gösteren ve uluslararası platformlar üzerinden bulunan 7-8 şirket arasında. Tutuklananlar arasında bir de gümrük müşaviri ve Türk vatandaşı olmayan şüpheliler de var. 

Haberin devamı için lütfen linki tıklayınız

"4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne? Gazeteci Cengiz Erdinç yazdı" haberi, 19 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne? Gazeteci Cengiz Erdinç yazdı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 4,9 tonluk kokain operasyonunda son durum ne? Gazeteci Cengiz Erdinç yazdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Gündem Haberleri