TCL 10L ’e yakından bakıyoruz

TCL 10L ’e yakından bakıyoruz

TCL 10L ’e yakından bakıyoruz TCL 10L , ilk bakışta büyük ekranı ve toplamda 5 kameradan oluşan özel sistemiyle dikkatleri üzerine topluyor. TCL 10L , ilk bakışta büyük ekranı ve

TCL 10L , ilk bakışta büyük ekranı ve toplamda 5 kameradan oluşan özel sistemiyle dikkatleri üzerine topluyor.

TCL 10L’e yakından bakıyoruz. Cihazın arka tarafına baktığımızda, bir çizgi üzerine sıralanmış misali çift flash ve toplamda 4 kameradan oluşan sistemi görüyoruz. Hemen alt kısmında da parmak izi okuyucu sensör var. Kamera detaylarından birazdan bahsedeceğiz ve parmak izi okuyucu sensörün iyi performansa sahip olduğunu söyleyelim. Yine de, son dönemde ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu telefonların da giderek arttığını göz önüne alırsak, yavaş yavaş eskimeye başlayan bir tercih bu. İsterseniz yüz tanıma sistemini de aktifleştirebilirsiniz.

Cihazın ön tarafında 2.5D cam teknolojisi kullanılmış. Bu sayede daha akıcı bir ekran deneyimi mümkün oluyor.

Ayrıca, kutudan bir de şeffaf koruyucu kılıf çıkıyor, ki bununla kullanmanızı öneririz.

Telefonun 6.53 inç değerde LCD Dotch ekranı var. Ön kısımda herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor, selfie kamera da ön üst tarafta, sol kısımda konumlandırılmış.

19.5:9 görüntüleme oranı bulunan bu ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor. Genel olarak iyi bir dokunmatik ve görüntüleme kalitesi var. Hatta görüntüleme tercihlerine baktığımızda, koyu mod, göz yormayan mod ve NTXVision başlığı da bulunuyor. Böylece tercihleriniz doğrultusunda en iyi görüntüleme deneyimi elde edebiliyorsunuz.

TCL 10L’e yakından bakıyoruz

Bir de, sonuçta 6 inç üzeri bir ekran olduğu için telefonu çoğu kez tek elde kullanmak kolay olmuyor. TCL, bu tarafta da yazılımsal bir çözüm sunmuş. İster sağ, isterseniz de sol eliniz için ekranı ufaktarak tek el modunda telefonu kullanmayı sürdürebilirsiniz.

TCL, bu akıllı telefon modelinde Qualcomm’un Snapdragon 665 çipsetinden güç almış. Çalışma hızı 2GHz’a kadar çıkabilen ve bünyesinde Adreno 610 GPU’sunu barındıran bu çipset, Qualcomm’un dediğine göre geliştirilmiş yapay zekâ desteği, performans ve düşük tüketim hedefleriyle teknoloji severleri memnun etmeyi planlıyor.

TCL 10L, 6GB RAM, 64GB dahili depolama ve işletim sistemi tarafında da Android 10 ile geliyor. İsterseniz 256GB’a kadar microSD kart da takabilirsiniz.

Yaptığımız oyun ve uygulama testlerinde de, telefonun genel olarak performanslı çalıştığını gördük. Tabii uzun süreli kamera kullanımı ya da uzun süreli oyun oynama gibi durumlarda ufak tefek ısınmalar hissediliyor, ki bunlar zaten çoğu telefonda gerçekleşen ve sorun oluşturmayan detaylar.

Yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemi

TCL 10L’nin arka tarafında toplamda 4 kameradan oluşan bir sistem var. İki flash ışığıyla desteklenen bu sistem, pek çok farklı ihtiyacınızı karşılayabilecek yeteneklere sahip.

Kameralarımız: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP.

48MP ana kamera, f1.8 açıklık değerine sahip ve özellikle iyi ışıklı ortamlarda net sonuçlar veriyor. Bu sonuçları yalnızca fotoğraf değil, video tarafında da görebilmek mümkün. Elektronik görüntü sabitleme sistemi de bulunan kamera, 30FPS’te 4K videolar da çekebiliyor. Ek olarak, ağır çekim modu da var.

Yine de şunları belirtmekte fayda var. Kameralar genel olarak iyi ışıklı ortamlarda ve sabit çekimlerde net sonuçlara verebiliyor. İşin içine hareketli detaylar girdiğinde ise zor durumda kalabilirsiniz, ki ara ara çekim sırası ya da sonrasında kamera uygulamasında kısa kasmalar yaşanabiliyor.

Yaklaşık 120 derecelik açıda ultra geniş açılı fotoğraflar çeken 8MP kamera için de iyi “ışıklı ortam ve sabit çekim” unsurlarını göz önünde bulundurmak önemli. Zira ışık azaldıkça ve hareketli detaylar arttıkça, kameranın çekim kalitesi de düşüyor.

Portre ve 4CM’den süper makro çekim seçeneklerinin de sunulduğu telefon, beklentiler yüksek tutulmamak kaydıyla kamera tarafında çoğu beklentinizi karşılayabilir.

Ön tarafta f2.2 diyafram açıklığı olan 16MP selfie kamera bulunmakta. 30FPS’de 1080p videolar çekebilen ve internet üzerinden gerçekleştireceğiniz görüntülü görüşmeler için yeteri bir performan sunan kamera, ek olarak selfie fotoğraflarınız için pek çok makyaj filtresine ve portre moduna da sahip.

Son bir not olarak, hem ön hem de arka kamerayla yürüyüş esnasında video çekimi yaptığınızda, görüntü kalitesinde pek sarsılma ve bozulma olmuyor. Genel olarak hoşunuza gidecektir.

Gelelim pil tarafına

TCL 10L’de 4000mAh pil yer alıyor. Bu pil, tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarmanızı sağlıyor. İsterseniz pil tasarruf modunu kullanarak ve haliyle performanstan da tasarruf ederek pil ömrünü artırma şansınız var. Ürünün sıfırdan yüzde 100’e yaklaşık 2 saat 20 dakikada şarj olduğunu da belirtelim.

Type-C kablosu ile şarj edilebilen ve veri aktarımı gerçekleştirilebilen telefon, aynı zamanda NFC ve Bluetooth 5.0 gibi önemli teknolojileri de bünyesinde barındırıyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"TCL 10L ’e yakından bakıyoruz" haberi, 01 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan TCL 10L ’e yakından bakıyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TCL 10L ’e yakından bakıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  2. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  3. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  4. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  5. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  6. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  7. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  8. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  9. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  10. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  11. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  12. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  13. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  14. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  15. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  16. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  17. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  18. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  19. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  20. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
Teknoloji Haberleri