5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili birbirini suçladı

5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili birbirini suçladı

5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili... İzmir'in Bornova ilçesinde 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın ormanlık arazideki metruk bir yapıya ait tandır çukurunda ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan anne Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin, minik Eymen'i dövdükleri iddiasını...

İzmir'in Bornova ilçesinde 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın ormanlık arazideki metruk bir yapıya ait tandır çukurunda ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan anne Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin, minik Eymen'i dövdükleri iddiasını reddederek, birbirlerini suçladı.

{{unknown}}

İzmir'in Bornova ilçesinde 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın ormanlık arazideki metruk bir yapıya ait tandır çukurunda ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan anne Mine Durak (26) ve sevgilisi Serkan Elçetin (38), hakim karşısına çıktı. Durak ve Elçetin, minik Eymen'i dövdükleri iddiasını reddederek, birbirlerini suçladı. Mine Durak, "Serkan yalnızca Eymen'i değil, beni de dövüyordu. Eymen'i gömme planını da kendisi yaptı, ben İzmir'i bilmem" dedi. Serkan Elçetin ise, "Kimseyi dövmüyordum. Çocuğun boğazından ses geldi, annesi kusturmaya çalışıyordu. Araçtan inip gittiler, 3-4 dakika sonra geldiklerinde Eymen hareketsizdi" diyerek iddiaları yalanladı.

DHA'nın haberine göre; İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşini 2 buçuk yıl önce kalp krizinden kaybettiği öğrenilen Mine Durak'ın, oğlu Eymen Sadık Durak'a iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine geçen yıl eylül ayında harekete geçti. Polis, uzun süre eve gelmeyen anne Durak'ı yakınlarının evinde buldu, küçük Eymen'e ise ulaşılamadı. Polise ilk önce çelişkili ifade veren Durak, ardından oğlunun, erkek arkadaşı tarafından dövülerek, öldürüldüğünü öne sürdü. Durak'ın gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurunu açtığında, poşet içinde, Eymen'in elleri ve ayakları bağlı cansız bedenini buldu. Eymen'in cesedi, otopsi ve DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekipleri, anne Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin ve onun erkek kardeşi E.E.'yi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mine Durak ve Serkan Elçetin 'canavarca hisle öldürme' suçundan tutuklandı. E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. Davanın görülen ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar ve avukatlarının yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı Neslihan Ersoy ile tanıklar katıldı. Duruşmada, Mine Durak ve Serkan Elçetin, savunmalarını yaptı.

'ARAÇTAN BAĞRIŞMA SESLERİ DUYDUM, DÖNDÜĞÜMDE SESSİZDİ'

Çeşme'ye gittiklerini ve olayın İzmir'e dönerken meydana geldiğini ifade eden Mine Durak, "Yolda tuvalet ihtiyacı için durduğumuz sırada araçtan ayrıldım. Bu sırada araçtan bağrışma sesleri duydum. Döndüğümde oğlumun hareketsiz şekilde yattığını gördüm. Eymen'in öldüğünü anladım. Serken Elçetin 'Susması için eliyle ağzını kapattım, kapatır kapatmaz bu hale geldi' dedi. 2 gün boyunca cesedi araçta tutup saklayacak yer aradık. Daha sonra bulduğumuz çukura koyup üzerine tuğla yığdık. Serkan beni tehdit edince de olayı polise anlatmadım. Serkan, olaydan hemen önce Eymen'e, ‘bağırıyor’ diye kızmıştı. Ben de bu sırada tuvalete gitmiştim. Geldiğimde Eymen'e suni teneffüs yapmaya çalıştım. Hatta Serkan, 'Bu çocuk bayılmış' dedi. Ben tuvaletteyken olduğu için ne şekilde öldüğü konusunda bilgim ve görgüm olmadı. Ama Serkan bana 'Maden suyu içerken öldü diyelim' demişti" dedi.

"EYMEN'E CİNSEL İSTİSMARDA BULUNUYORDU"

Mine Durak, minik Eymen'in daha önce Eskişehir'deki akrabalarında 1 yıl kadar kaldığını belirterek, "Ancak ben özlediğim için onu geri getirdim. Onu elimden tekrar alınacak korkusuyla polise de teslim edemedim. Serkan, hem Eymen'i hem de beni sürekli dövüyordu. Ayrıca, Serkan’ın Eymen’e cinsel istismarda bulunduğunu gördüm" dedi. Mine Durak, Eymen'in ellerinin ve ayaklarının öldükten sonra bağlandığını belirterek, "Bunu ben yaptım ama Serkan'ın baskısıyla yaptım. Serkan onu gömecek yer bulamadığı için de 2 gün araçta gezdik. Ormanlık alanı benim tarif ettiğimi söylemiş ama ben İzmir'i bilmem" dedi.

'ÇOCUĞUN BOĞAZINDAN SES GELMEYE BAŞLADI'

Serkan Elçetin, Durak'ın kendisi hakkında söylediklerini yalanlayarak, "Çeşme'den dönerken, Ilıca'yı geçtikten sonra çocuğun boğazından ses gelmeye başladı. Ben Mine'ye, 'Çocuğa bak, boğazında bir şey kalmış olabilir' dedim. Aracı sol tarafa çektim. Kendisi Eymen'i alıp benden su istedi. Araçta su olmadığı için sol yanımda bulunan sodayı açıp verdim. Kendisi orta kapıya oturdu ve Eymen'i parmağıyla kusturmaya çalıştı. Sodayı benden aldı, aşağıya indiler ve 3-4 dakika sonra döndüler. Çocuk kucağında baygın şekilde geldi, içeriye koydu, o arada, 'Çocuk yaşamıyor' dedi. O anın heyecanı ve korkusuyla basiretim bağlandı. 'Çocuk öldü, İzmir'e geri dönelim hemen' dedim. Döndükten sonra evden valizleri aldı. Çocuğun gömülme sürecinde ben araçtan hiç inmedim. Mine gömülme işini yaptı. Kürek ve kazmayı dedemden almıştım ve bunu daha önce almıştım, Eymen için değil. Eymen'in ölümüne herhangi bir şekilde sebep olmuş değilim" dedi.

'CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMADIM'

Serkan Elçetin, Eymen'e cinsel istismarda bulunmadığını belirterek, "Ben ne Eymen'i, ne de annesini dövmüyordum. Hatta Eymen, annesi sürekli onu dövdüğü için benimle beraber işe gelmek istiyordu. Annesinin oturduğu evin kapıcısına da sürekli annesinin kendisini dövdüğünü söylemişliği var. Mine Durak, İzmir'i bilmediğini söylüyor. İzmir'de gezmediği yer kalmamıştır. İnternete girmediğini söylüyor, oysa sosyal medyada günde 15-16 saat geçiriyor. Çocuğun ellerini kollarını bağlayan da gömen de kendisidir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

"5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili birbirini suçladı" haberi, 17 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili birbirini suçladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 5 yaşındaki Eymen’in öldüren anne ve sevgili birbirini suçladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Haberleri