5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net!'

5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net!'

5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ank... Beş araştırmayı derleyen Özkiraz, HDP’nin oranını yüzde 12.4 olarak tahmin ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın meclis çoğunluğunu açık ara farkla ...

Beş araştırmayı derleyen Özkiraz, HDP’nin oranını yüzde 12.4 olarak tahmin ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın meclis çoğunluğunu açık ara farkla kaybedeceğini söyleyen Özkiraz, Millet İttifakı’nın bu çoğunluğu açık ara ele geçiremediğini, mecliste 65 kişilik bir HDP vekil grubu olacağını belirtti. Özkiraz, mecliste hiçbir ittifakın kanun yapacak çoğunluğu sağlayamayacağını iddia etti ve “Muhtemelen seçimden sonra HDP kilit parti olacak” dedi.

5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net! Beş araştırmayı derleyen Özkiraz Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, güvendiği beş anket şirketinin verilerini derleyerek ulaştığı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi oy oranlarına göre Cumhur İttifakı'nın oranı yüzde 42 iken Millet İttifakı'nın oranı yüzde 40. Özkiraz, Cumhurbaşkanlığı seçimi tahminlerini sadece “Erdoğan aday olursa oy verir misiniz?” sorusunun cevaplarına göre oluşturduğunu ve bu soruya yüzde 39.6 oranında evet denildiğini aktardı.

Özkiraz, milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 34.2, MHP’nin yüzde 8.3 oy alacağını öne sürdü ve iki partinin kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 42.5 oranına ulaştığını aktardı. Özkiraz, Millet İttifakı’nın oy oranını yüzde 40 olarak açıklarken, CHP’nin ortalama olarak yüzde 28’lerde, İYİ Parti’nin ise yüzde 12 civarında olduğunu söyledi. Özkiraz’a göre Saadet Partisi de yüzde 0.5 oranında.

HDP kilit parti olacak

Beş araştırmayı derleyen Özkiraz, HDP’nin oranını yüzde 12.4 olarak tahmin ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın meclis çoğunluğunu açık ara farkla kaybedeceğini söyleyen Özkiraz, Millet İttifakı’nın bu çoğunluğu açık ara ele geçiremediğini, mecliste 65 kişilik bir HDP vekil grubu olacağını belirtti. Özkiraz, mecliste hiçbir ittifakın kanun yapacak çoğunluğu sağlayamayacağını iddia etti ve “Muhtemelen seçimden sonra HDP kilit parti olacak” dedi.

‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 39.6'

Özkiraz, Cumhurbaşkanlığı seçimi tahminlerini sadece “Erdoğan aday olursa oy verir misiniz?” sorusunun cevaplarına göre oluşturduğunu ve bu soruya yüzde 39.6 oranında evet denildiğini aktardı. Özkiraz, Erdoğan’a oy vermeyeceklerin oranının ise yüzde 46.4 olduğunu, geri kalanların ise kararsız çıktığını belirtti.

‘HDP ve MHP için doğru aday İmamoğlu'

Erdoğan’ın ittifakın oranından 2 puan düşük oy aldığını ve bunun geçmiş seçimde de tekrarlandığını söyleyen Özkiraz, “Muhalefet doğru aday çıkarırsa, MHP seçmeni Erdoğan’dan çok o adaya oy verir” dedi. Özkiraz’ın şöyle konuştu:

“HDP seçmeninde zaten çok büyük sorun gözükmüyor. HDP seçmenine çok ters bir aday çıkmadığı, HDP’nin de adayı olmadığı sürece, partisi de seçmeni serbest bırakırsa HDP’liler muhalefet adayına oy verecek. HDP seçmeni için en doğru aday hala İmamoğlu. MHP seçmeni için de en doğru aday Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. İkisi de hemen hemen aynı oyları alıyorlar. "

Araştırmasında MetroPoll, MAK, Avrasya ile birlikte iki şirketin daha verilerini kullandığını söyleyen Özkiraz, iki şirketin adını, sonuçlarını henüz kamuoyuyla paylaşmadığı için söylemediğini aktardı.

Erdoğan’ın kaybedeceği neredeyse net!

Bu isimler aday olur mu bilemeyiz diyen Özkiraz, " Adaylık konusunda ‘en çok şu hak etti, bu hak etti’ diyeceksek en çok hak eden bütün muhalefeti birleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ama kendisi aday olacak mı bilemiyoruz. Bir sonraki araştırmada göreceğiz kendisi aday olsa kazanır mı kazanamaz mı. Erdoğan’ın kaybedeceği neredeyse net. Önemli olan onu yenecek kişiyi ve yöntemi belirlemek. Muhalefetin seçimi kazanması için dört şey önemli: Yeni bir anayasa ve sistem önerisi, doğru aday önerisi, doğru aday etrafında doğru birliktelik ve partiler arası doğru ittifak modelleri. Bunlar yapılırsa muhalefet seçimi çok çok rahat ve farklı kazanacak.” dedi.

"5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net!'" haberi, 15 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net!' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 5'i bir yerde sürprizi! Saray'a 5 farklı ankette soğuk duş... 'Kaybedeceği neredeyse net!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
    2. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
    3. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
    4. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
    5. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
    6. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
    7. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
    8. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
    9. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
    10. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
    11. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
    12. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
    13. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
    14. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
    15. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
    16. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
    17. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
    18. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
    19. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
    20. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
    Haberleri