6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önemli İddia: 70 Milyar Dolar Kimin Cebinde?

6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önemli İddia: 70 Milyar Dolar Kimin Cebinde?

6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önem... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemden düşmeyen bütçe tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası rezervleriyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulunarak '128 milyar doları kaçtan sattılar? 6 liradan sattılar. Şimdi dolar oldu 14 lira. Yaklaşık 70 milyar dolar rant var. Bu para kimin cebinden çıkacak? Vatandaşın cebinden çıkacak. Vatandaş ödeyecek' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Meclis'te iktidarın 19 yıllık bütçe hamleleriyle ilgili görüşlerini hararetle açıklarken yaptığı el hareketi için 'Aslında öyle bir kastım yoktu. Ellerime değil sözlerime baksınlar' dedi.

 

 

'70 milyar dolar rant var'

Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu'na konuşan CHP lideri,'128 milyar doların hesabını sormayacak mısınız?' sorusuna '128 milyar doları kaçtan sattılar? 6 liradan sattılar. Şimdi dolar oldu 14 lira. Yaklaşık 70 milyar dolar rant var. Bu para kimin cebinden çıkacak? Vatandaşın cebinden çıkacak. Vatandaş ödeyecek, Erdoğan cebinden ödemeyecek… Dolar ile ihale yapıyorsun, aslında bu doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir ihale yapıyorsa kendi parası ile yapar. Yetmiyor dolar ile kâr etme güvencesi veriyorsun. Yani alım güvencesi veriyorsun. Yeteri kadar kazanmıyorsa aradaki farkı ben ödeyeceğim diyorsun. Benim torunlarımı da borçlandırıyorsun. Bütün bunların üstüne ben vergimi de veriyorum. O da yetmiyor dolar ile ihale verdiysen ABD'deki enflasyonu 83 milyonun üzerine yıkıyorsun. Eğer euro ile güvence vermişsen AB'deki enflasyonu bu milletin sırtına yıkıyorsun. Bu isyan edilecek bir şey' şeklinde cevap verdi.

'27 bin soruya bakanlar cevap vermedi'

'AKP ve MHP yerli ve millî değil miydi?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Bunların yerlilik ve millîlik ile ilgisi yok. Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti tarihinin fakirden alıp yandaş zengine en büyük kaynak transferini yapan bütçedir. Fakir fukaralaşan 84 milyon yurttaştan alınan vergileri bir avuç kişiye veriyor. Dolar artınca ne çiftçi, ne sanayici ne de esnaf kazandı' dedi.

Ana muhalefet lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçeyi Meclis'e sunmaması konusunda ise 'Tek kişilik hükümetse o tek kişi gelecek parlamentoda bütçeyi sunacak. O tek kişi bütçesinin arkasında durmalıdır. Bizim sorularımıza da açık ve net cevaplar vermelidir. Meclis'e gelmeyerek kaçarak bu iş olmaz. Bu tavır Meclis'in saygınlığına gölge düşürmektedir. Meclis'in itibarı kalmadı. 27'nci dönem bitmeden 27 bin soruya bakanlar cevap vermedi. Bir kişi karar verir, Türkiye'de her şey olur, anlayışı ülkemizde hâkim olmuş durumda. Bu Meclis sadece benim değil, 600 milletvekilinin Meclisi'dir. TBMM vesayet altındadır' ifadelerini kullandı.

"6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önemli İddia: 70 Milyar Dolar Kimin Cebinde?" haberi, 10 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önemli İddia: 70 Milyar Dolar Kimin Cebinde? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 6 Liradan Satılan MB Rezervi İle İlgili Önemli İddia: 70 Milyar Dolar Kimin Cebinde? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  2. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  3. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  4. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  5. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  6. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  7. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  8. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  9. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  10. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  11. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  12. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  13. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  14. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  15. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  16. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  17. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  18. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  19. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  20. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
Politika Haberleri