6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 hapis istemi

6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 hapis istemi

6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 h... İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşında ‘evlendirmesine’ ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. Kadir İstekli için 67 yıl, Gümüşel için 22 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi altı yaşında iken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla ‘evlendirmesi’ne ilişkin açılan davada hazırladığı iddianame kabul edildi.

İddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

H.K.G. altı yaşından beri Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikâyette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede H.K.G, şüpheli Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikahla ‘evlendirildiğini’, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlattı. Cinsel istismarın kendisine Kadir İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini, bu ilişkinin babasının onayı ile gerçekleştiğini ve yaşı tuttuktan sonra da resmi nikah kıyıldığını ifade etti.

17 Ağustos 2012 tarihinde H.K.G. adet düzensizliği şikâyeti ile hastaneye müracaat etti. Yaşının küçük olmasından dolayı durum polis ekiplerine bildirildi. H.K.G. o tarihte alınan ifadesinde, 7 Nisan 2012 tarihinde şüpheli Kadir İstekli ile kendi isteği ile evlendiğini, yaşının 17 olduğunu ve şikayetçi olmadığını söyledi. Soruşturma kapsamında 14 yaşındaki H.K.G, kemik yaşı tespiti için hastaneye sevk edildi. 10 Aralık 2012 tarihinde alınan raporda H.K.G’nin 21 yaşında olduğu kaydedildi. Soruşturma, yaşının 21 olması gerekçesiyle takipsizlik kararı ile sonuçlandı.

‘Başkasının filmi çekildi’

H.K.G. 21 Ocak 2022 yılında İzmir’de alınan ifadesinde ise, olay tarihinde Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne babasının başkanı olduğu vakıfta çalışan Mehmet Emin M. ile birlikte gittiğini, film çekilmesi için sıra beklediği esnada kendisi yerine başka birisinin filminin çekildiği ve kendisine herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Şüphelilerin olay esnasında kendi aralarında konuştukları sırada bu konuşmalara şahit olduğunu belirtti. Kendisinin yerine başka birinin kemik testine sokulduğunu, bu kişinin 18 yaşında olması yeterli iken daha büyük birinin teste sokulması nedeniyle şüpheli Kadir İstekli’nin Mehmet Emin M’ye kızarak “Kızın yaşının 18 olması yeterliydi, neden daha büyük birini soktunuz lakin savcı iyi yedi” dediğini ifade etti.

H.K.G’nin doğum raporu ve doğum tutanağı Sapancı Kaymakamlığı’ndan istendi. H.K.G’nin 8 Mart 1998 tarihinde özel bir hastaneden doğduğu belirlendi. Kemik tespiti için başka birinin teste sokulması ile ilgili şüpheliler hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatıldı.

İlk duruşma 5 ay sonra

H.K.G. istismarı ispatlamak için şüpheli Kadir İstekli ile olan konuşmalarını kayıt altına aldı. Bu kayıtlar bilirkişi raporu ile birlikte dosyaya sunuldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Kadir İstekli hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarının zincirleme halde işlenmesinden dolayı artırım uygulanarak 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

"6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 hapis istemi" haberi, 09 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan 6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 hapis istemi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 6 yaşındaki kızını evlendiren Gümüşel’e 22 hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  2. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  3. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  4. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  5. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  7. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  8. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  9. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  10. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  11. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  12. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  13. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  14. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  15. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  16. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  17. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  18. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  19. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  20. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
Yargı Haberleri