''60 yıllık emeğimize tükürdünüz''

''60 yıllık emeğimize tükürdünüz''

''60 yıllık emeğimize tükürdünüz'' Almanya’da “Mesut Özil“ vakası ülkede tam bir “milli davaya“ dönüştü. Özil’in Alman milli takımından ayrılması Alman kamuoyunda, siyasetinde, medyasında tam bir tsunami etkisi yarattı. Irkçılık tartışmaları, sosyal medyada aşağılamaya varan mesajlaşmalar ülkede yeniden “uyum“ konusunun mercek altına alınmasına da yol açtı. Ancak neredeyse iki aydan bu yana süren Mesut Özil tartışmalarına en ilginç

Stuttgart – Işın Toymaz

Ankaralı 43 yaşındaki kabare oyuncusu ve stand up ustası İdil Baydar (Jilet Ayşe” #wirsindalleözil (#hepimizöziliz) hashtag’iyle youtube’da paylaştığı video ile gündemin en ilginç yorumuna da imza attı.

Gösterilerinde politik mesajlar veren Jilet Ayşe, Almanca yayınladığı videoda Mesut Özil tartışmalarında Almanya’ya ve milliyetçi Türklere verdi veriştirdi.

“60 yıllık emeğimizin içine tükürdünüz” diyen Jilet Ayşe videolu mesajında ağır şekilde Almanya’nın Türkiye’ye yönelik izlediği iki yüzlü politikalara çattı.

Videoları milyonlarca kez izlenen, tiyaro oyuncusu ve yorumcu Jilet Ayşe’nin Alman siyasetçilere seslendiği video şu ana kadar 65 bin kez tıklandı.

Berlin’de Neukölln semtinde yaşayan Türk kökenli komedyenin video mesajında işte saydırdıkları:

RESİM ÇEKTİRENLERİN HEPSİ ÇİRKİN”
“Almanya, Dünya Kupası’nda dışarıda kaldı. Hakkettin. Senin uçun. Nazarın değdi işte takıma. Biz bu yüzden ‘tu tu tu bismillah’ diyoruz anladın mı? Sana bir şey söyleyeceğim sen dünya şampiyonluğundan kısa bir süre önce kendi takımın hakkında b.k gibi konuşamazsın anladın mı? Özil, sana uysa da uymasa da, Gündoğan’la çirkin bir resim çektirdiyse ya da Erdoğan’la çekildiyse, hepsi de çirkinler zaten kusura bakmasınlar, böyle davrandığın gibi davranamazsın. Kusura bakma ama sana ne yaptığı söyleyeyim mi, Özil hakkında yazan herkes, konuşan herkes, oğlum siz 60 yıllık emeğe tükürdünüz.

Jilet Ayşe

ÖNCE ‘UYUM KUKLASI’ YAPIP, SONRA ‘ALMAN OLAMAZSIN’ DİYEMEZSİNİZ”
Benim ailemin de bu ülkeye verdikleri emeklere tükürdünüz. Çocuklarınızın geleceği için kendisini feda edenlere tükürdünüz. Yeter artık ya. Herşeyin üzerine yemin ederim ya. Bir resmi eleştirebilirsin hem de çirkin bir resmi. Ki ben de öyle düşünüyorum, çirkin. Ama sen gelip de onu önce “futbol bambisi” ya da “uyum kuklası” yapıp, sonra da işine gelmeyince çirkin de bir resim yaptığını görünce, onun Alman olamayacağını söyleyemezsin, tamam mı?

AFRİN’E GİREN TANKLARI SATIP SONRA DA KONUŞAMAZSIN”
Önce sen bir sus bakalım, Leopoard 2 tipi tankları Türkiye’ye satıp Afrin’e girmesine sebep oluyorsun, sen bi sus bakalım. Çeneni bir kapat bakalım. Bu tablonun yanında o çirkin resim devede kulak kalır, tamam mı! Ayrıca, sen beni çok iyi anlıyorsun, mültecileri içine tıkmak istediğin binaları kendi sağcıların yakmasın diye tavana kadar kokan mülteci anlaşması yaptın. İşte gerçek sebep bu. Almanya bu dünyada mültecilere adalet istemiyor. Ben bunları kabul edemem.

ENTEGRASYONUNU AL DA GİT”
Bir şey daha söylemek istiyorum, Özil ve Gündoğan’la tüm bunları yapan bu kanacklar (hamam böcekleri), bugün biz öldük. O gün biz tekrar Türk olduk yemin ederim. Yeter be. Bir de bana entegrasyonla mı, Almanya’yla mı geliyorsun? Defol git. Senin entegrasyonunun iyi havaya, kötü havaya göre değişiyor. Entegrasyonunu al da git.

Bir insan ya buraya aittir ya da değildir. Buraya ait olmadığımızı şimdi kanıtlamış oldunuz. Anlıyor musun? Eğer biri yakınlarıma gelip hala entegrasyon derse valla billa yemin ederim, öyle bir şamar patlatırım ki bu ülkede entegrasyonun dibine kadar uçar. Yemin ederim kafa atarım, kolunu bükerim. Yemin ederim seni s…rim.

MİLLİYETÇİ TÜRKLERİN ÖZİL’İ SAHADA ISLIKLADIKLARINI DA UNUTMADIK”
Artık daha fazla uğraşmıyorum. Bir sürü insanla konuştum. ‘Tu’ diye tükürdüler, ‘nankörler’ dediler. Bu çocuk sizin için kaç gol attı be! O zaman Özil iyiydi değil mi? Yaa. Ha bir de Türkler var, milliyetçi Türkler, Özil sahadayken Almanya için oynarken ıslık çaldığınızı görmedik mi? Bu ne iş ya. Bu çocuk ne yapsın? Parasını kazanıyor. Hepiniz çenenizi kapatın. İyi top oynayıp oynamadığına, gol atıp atmadığına bakın. İyi futbolcudur ya da kötü futbolcudur. Buradan tatlı patetesim Philipp Lahm’a da teşekkür etmek istiyorum. Philipp Mesut’un yıllardır yaptığı iyi işleri söyledin. Teşekkürler.

ALMANLIK SİZDE KALSIN, KİMLİK BANA YETER”
Ama bütün diğerleri, FİFA’dakiler, DFB’dekiler (Alman Futbol Federasyonu), hepinize Berlin’e girmeyi yasaklıyorum. Valla giremezsin, yemin ederim. Burada hepimiz Öziliz. Ben Alman falan olmak istemiyorum . Bana Alman kimliği yeter. Pasaportta Almansam okeydir. Bu bana yeter. Artık korkmana da gerek yok. Almanlığını da almıyorum. Almanlık sende kalsın. Ben sadece kimliği alıyorum o kadar. Amaaan boşver. Ben artık entegrasyon lafı falan da duymak istemiyorum. Çeneni kapat, git İsveçliye ver.

Ağzına geleni sokak Almancısı ile anlatan, Marry me adlı filmde de rol alan Jilet Ayşe’nin “Ghettolektull” adlı bir de kitabı bulunuyor.

"''60 yıllık emeğimize tükürdünüz''" haberi, 23 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''60 yıllık emeğimize tükürdünüz'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''60 yıllık emeğimize tükürdünüz'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Gündem Haberleri