62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi öğrencisi: Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor

62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi öğrencisi: Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor

62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi ... Kayseri'de, 2 çocuk annesi fizik öğretmeni Sergül Evci (62), 9 yıl önce emekli olduktan sonra hayali olan ve yarıda bıraktığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yeniden başladı.

6'ncı sınıfta öğrenim gören Evci, "İlkokuldan beri doktor olmak istiyordum. Bu benim en büyük hayalimdi. İnsanlara yardımcı olmayı seviyorum. İnsanlar hastalandığında onları iyileştirme gibi bir arzum hep vardı" dedi.

Kayseri'de yaşayan Sergül Evci, 1978 yılında ERÜ Tıp Fakültesi'ni kazandı. 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle Evci'nin ailesi, okula gitmesine izin vermedi. 2'nci sınıfı bitirdikten sonra okulu bırakan Evci, evlendi ve 2 çocuğu oldu. Evci, evlendikten sonra Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazandı. 1994 yılında mezun olan 2 çocuk annesi, 20 sene öğretmenlik yaptı ve 2014'te emekli oldu. Daha sonra 7143 sayılı Af Kanunu ile doktorluk hayalini tamamlamaya karar verdi. Bunun üzerine 3 yıl önce öğrenimine yeniden başlayan Evci, şu an 6'ncı sınıfta öğrenim görüyor.

Yaşadığı süreci anlatan Sergül Evci, "İlkokuldan beri doktor olmak istiyordum. Bu benim en büyük hayalimdi. İnsanlara yardımcı olmayı seviyorum. İnsanlar hastalandığında onları iyileştirme gibi bir arzum hep vardı. 18 yaşındayken Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım. 1980 yılında darbe oldu. Darbeden dolayı ailem izin vermediği için okula gidemedim sonrasında evlendim ve 2 çocuğum oldu. Evlendikten sonra Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'ni bitirdim. Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde fizik bölümünü okudum. Bu bölümü bitirdikten sonra da yüksek lisans yaptım. Çocuklarım o zamanlar küçüktü ve onları alıp derslere gidiyordum. 2 çocukla bitirmek kolay olmadı ama başardım sonra emekli oldum ve "Neden devam etmeyeyim" dedim. Çıkan aftan yararlandım ve okula döndüm. Şu an 6'ncı sınıftayım" diye konuştu.

Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor

Sınıf arkadaşlarıyla ders çalıştığını söyleyen Evci, "Sınıf arkadaşlarım bana "abla" diyor. Bana "teyze" demedikleri için teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum. Hepsi çok iyi insanlar. Birlikte ders çalışıyoruz, not alışverişi yapıyoruz. Öğretmenlerimden çok şey öğreniyorum. Öğrendikçe çok mutlu oluyorum. Mezun olduktan sonra doktorluk yapmak istiyorum. Beyin cerrahi ve psikiyatri arasında karar veremiyorum. Beyin cerrahi, fizikle ilgili olduğu için hocalarım beyin cerrahı olmamı öneriyor" dedi.

Aynı yaşta olup okumak isteyenlere de tavsiyeler veren Sergül Evci, "Benim yaşımda olup da okumak isteyenlere tavsiyem; cesur olun ve bunu gerçekleştirin. Karar verin ve uygulayın. Okumak çok güzel bir şey. İnsanı gençleştirdiğini düşünüyorum. Öğrenmenin, insanın ufkunu genişlettiğini ve daha sağlıklı yaptığını düşünüyorum" diye konuştu.

"62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi öğrencisi: Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor" haberi, 20 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan 62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi öğrencisi: Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 62 yaşındaki emekli öğretmen, tıp fakültesi öğrencisi: Sınıf arkadaşlarım teyze değil, abla diyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  2. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  3. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  4. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  5. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  6. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  7. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  8. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  9. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  10. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  11. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  13. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  14. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  15. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  16. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  17. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  18. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  19. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  20. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
Eğitim Haberleri