65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı için iki formül!

65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı için iki formül!

65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı i... AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanma hakkının kısıtlanması düzenlemesine

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanma hakkının kısıtlanması düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakkının kısıtlanması düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, iki formül üzerinde çalışıldığını söyledi.

İlk formüle göre yaşlılar mesai saatlerinde toplu taşımada ücretsiz haklarını kullanamayacak. Diğer formülde ise 65 yaş üstüne günde iki kez ücretsiz biniş hakkı verilmesi düşünülüyor.

Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü kişilerin bu haklarının ellerinden alınması gündemde. Meclis'e sunulması beklenen ve yerel yönetimlere ilişkin yeni düzenlemeler içeren pakette yol ve trafik payı dahil pek çok yeni düzenleme bulunuyor.

Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre; Yerel Yönetimlerden Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Meclis'te bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Özhaseki düzenleme için masada iki teklif olduğunu söyledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ilk teklifin 65 yaş üstü vatandaşların mesai saatleri sonrasında indirim haklarının geçerli olması olduğunu ikinci teklifin ise biniş hakkının git gel olarak günde iki tane ile sınırlandırılması olduğunu söyledi.

‘BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ÖDEME YOK’

Özhaseki şu ifadeleri kullandı: Sıkıntı şurada tabii ki devlet, Aile Bakanlığı vasıtayla halk otobüslerine birtakım iyileştirmeler yapıyor, aydan aya ödeme yapıyor, bindirdiği emekliler, yaşlılar için. Ama belediye otobüslerine vermiyor aynısını. Belediyeciler diyorlar ki ‘biz de mazot yakıyoruz, biz de işçi kullanıyoruz, bizim maliyetimiz daha yüksek halk otobüslerinden çünkü belediye işçileri üç dört kişi çalışıyor, sendikalı işçiler'. Orada böyle bir sıkıntı var.

İkincisi bir de sabah erken saatlerde pik saatlerde özellikle işçi memur herkes işine giderken, öğrenci okuluna giderken ‘lütfen ne olur diyorlar onlar da binmesinler, onlar saat 9'dan sonra binsin' diyorlar.

‘GİT-GEL OLARAK İKİ BASIM HAKKI’

Bir de akşam pik saatlerde binilmemesi gibi bir teklif var. Bu da olabilir. Ama bir başka teklif de günlük iki tane biniş verin, serbest biniş olursa bundan sonra bu da kötüye kullanılıyor gibi teklifler var. Bana göre ikisi de makul teklifler yani emekli birisinin 65 yaştan büyük birisinin eğer hakikaten işi varsa ne olur 10'dan sonra gitsin, 9.30'dan sonra gitsin gideceği yere, bu makul teklifler bu iki teklifte taslakta duruyor ama hangisine karar verilir…

Ama buna siyaset kurumu karar vermedi daha bunlar teklifler. Yani biniş hakkının günde git ve gel olarak iki tane olması veyahut da belli saatler arasında olması iki teklifte teklif olarak duruyor. İkisi de siyaset kurumunun yahut AK Parti Genel Merkezi'nin oturup da karar vererek ‘bu bizim görüşümüzdür' diyerek ortaya koyduğu görüşler değildir.

"65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı için iki formül!" haberi, 06 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı için iki formül! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz biniş hakkı için iki formül! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  4. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  5. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  6. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  7. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  8. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  9. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  10. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  11. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  12. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  13. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  14. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  15. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  16. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  17. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  18. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  19. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  20. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
Haberleri