65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı

65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı

65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma başlattı. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın yarıya düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla...

Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma başlattı. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın yarıya düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması, 65 yaş üstü hükümlüler için ev hapsi gibi düzenlemeler içeriyor.

Adalet Bakanlığı “ceza adaleti” adı verilen yeni bir çalışma yapıyor. Ceza infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek 64-65 maddelik çalışmada 65 yaş üstü hükümlüler için ev hapsi, 15 yaş altında ilk defa suç işleyenlere 'af' gibi düzenlemeler öngörülüyor.

MHP, katillere, hırsızlara, devleti dolandıranlara ''AF'' istiyor

MHP’nin şartlı ceza indirimi yasa teklifinin ardından gündeme gelen af tartışmaları sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Adalet Bakanlığınca yapılan çalışmada sona gelindi. “Ceza adaleti” sağlamaya dönük infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek teklifte 65 yaş üstü yaşlılar ve 15 yaş altı çocuklar için bugüne kadar gündeme gelmemiş yeni infaz düzenlemeleri öngörülüyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma başlattı. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın yarıya düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması gibi düzenlemeler yer alıyor.

“Ceza adaleti” sağlama amacıyla başlatılan düzenlemede infaz sistemi kapsamında ilk kez hayata geçecek alternatif öneriler var. Bunlardan biri örgütlü suçlar haricinde 65 yaş üstü hükümlülerle ilgili. 65 yaş üstü cezası kesinleşmiş hükümlülerin cezasını cezaevi dışında, örneğin ev hapsi ya da kamuda çalışma gibi çekmesini öngören farklı alternatifler tartışılıyor.

15 YAŞ ALTINA BİR KEZ AF

Üzerinde çalışılan bir düzenleme de 15 yaş altı suç işleyen çocuklarla ilgili. Edinilen bilgiye göre adam öldürme suçu dışında ilk defa suç işleyen çocuklarla ilgili kamu davasının açılmaması yolu aranıyor. Bu çocukların ifadesinin alınıp gönderilmesini öngören bu düzenlemede bazı organize suç örgütlerinin çocukları kullanabileceği risklerine karşı neler yapılabileceği çalışılıyor. Adalet Bakanlığındaki çalışmada kadınlara yönelik şiddet suçlarında cezaların arttırılması da gündemde.

“Ceza adaleti” kapsamında yürütülen çalışmada AKP’nin daha önce Meclis’e getirdiği ama tepkiler üzerine geri çekilen “çocuk yaşta evlilikler” konusu da var. Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde cezanın ertelenmesini ya da hükmün geri bırakılmasını öngören düzenlemenin yeniden getiri

"65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı" haberi, 06 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 65 yaş üstüne ev hapsi hazırlığı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  2. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  3. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  4. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  5. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  6. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  7. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  8. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  9. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  10. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  11. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  12. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  13. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  14. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  15. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  16. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  17. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  18. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  19. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  20. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
Haberleri