65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engelli depremzedeler için konteyner açıklaması Açıklaması

65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engelli depremzedeler için konteyner açıklaması Açıklaması

65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engel... 65+ Yaşlı Hakları Derneği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin meydana geldiği afet bölgesinde kurulan her 100 konteynerden 10'unun yaşlı ve engelliler için düzenlemesi icap ettiğini bildirdi.

65+ Yaşlı Hakları Derneği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin meydana geldiği afet bölgesinde kurulan her 100 konteynerden 10'unun yaşlı ve engelliler için düzenlemesi icap ettiğini bildirdi.

Dernekten meydana getirilen açıklamada, 18-24 Mart'ın Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlandığı anımsatılarak, dernek görevlilerinin 23-24 Şubat'ta Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya, 3-5 Mart'ta Gaziantep ve Hatay'da ziyaretler gerçekleştirdiği açıklandı.

İki ziyaret içinde sahadaki durumun mühim seviyede iyiye doğru değiştiğine ilişkin gözlemler yapıldığı aktarılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerin kurulmasıyla depremzedelerin acil barınma problemininin çözülme yoluna gidildiği sadece genel hijyen koşullarının geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bölgedeki kuruluşlarından hizmet alan ya da çadırlarda barınan bakıma muhtaç 782 yaşlı ve 2 bin 3 engelliyi değişik illerdeki kuruluşlarına yerleştirmesinin acil duruma yönelik doğru çözüm olduğu vurgulanarak, şu şekilde devam edildi:

"Deprem bölgesinde hızla konteyner şehirler kurulurken, başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak suretiyle yetkililere, konteyner şehir kuran, oluşturmayı planlayan kamu kurumlarına, şirketlere, yardım kuruluşlarına hatırlatmak istiyoruz. Her 100 konteynerden 10'unu yaşlı ve engelliler için düzenlemeye itina gösterin. En azından giriş, bir oda ve WC kapısı tekerlekli iskemle geçebilecek genişlikte olmalı, WC'de tutunma barı ve klozet yükseltici bulunmalı, girişte gerekliyse rampa olmalı. Konteyner kentlerde sosyal donatı alanlarını yaşlı ve engellilerin erişebileceği şekilde düzenlemeyi ihmal etmeyin. Yaşlı bireyler ve engelli bireyler için, bir araya gelip sosyalleşebilecekleri ayrı ayrı alanlar yaratmaya itina gösterin. Yaşlı ve engellilerin aşevi ve sahra mutfaklarından hizmet almasını kolaylaştıracak önlemler alın. Ortak WC ve duşlarda, her ünitede yaşlı ve engelliler için düzenlenmiş en azca bir kabin olmasını sağlayın."

Yaşlı ve engellilerin kullanımına uygun donatılmış, tekerlekli iskemle ile girilebilecek, içinde bir yardımcının da bulunabileceği hacimde hela ve duş kabini tasarımı için Ankara merkezli bir mühendislik şirketi ile ortaklık yapıldığı ifade edilen açıklamada, Turkish Philantrophy Funds'ın Türkiye Deprem Fonu'ndan aldıkları hibeyle önümüzdeki günlerde Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da üçer konteyner kentte 18 birim kurmanın planlandığı bildirildi.

"65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engelli depremzedeler için konteyner açıklaması Açıklaması" haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan 65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engelli depremzedeler için konteyner açıklaması Açıklaması haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 65+ Yaşlı Hakları Derneğinden yaşlı ve engelli depremzedeler için konteyner açıklaması Açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  2. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  3. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  4. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  5. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  6. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  7. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  8. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  9. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  10. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  11. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  12. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  13. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  14. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  15. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  16. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  17. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  18. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  19. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  20. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
Gündem Haberleri