6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkacağız, lakin..."

6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklaması:

6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklam... DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi'nin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçimlere katılacağını duyurdu. Ancak Babacan, yerel teşkilatların iş birliği taleplerini "istisnai" olarak değerlendirebileceklerini belirtti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçimlere gireceğini açıkladı. Ancak Babacan, yerel teşkilatlardan iş birliği talebi gelmesi durumunda bunu istisnai olarak değerlendirebileceklerini belirtti. Babacan ayrıca, Saadet Partisi'nin Meclis grubu ve Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

PİYASALARDA ERDOĞAN ENDİŞESİ VE MERKEZ BANKASI ELEŞTİRİSİ

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın piyasalara güven vermek için yaptığı açıklamaların, hala "sabrın ne zaman taşacağı" endişesi yarattığını belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı'nın gazetecilere verdiği röportajı eleştirerek, her cümlenin ölçülüp tartılması gerektiğini vurguladı.

deva.jpg

YEREL SEÇİM HEDEFLERİ VE İŞ BİRLİĞİ İSTİSNASI

DEVA Partisi'nin yerel seçimlerdeki hedeflerini açıklayan Babacan, partisinin kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini ifade etti. Ancak yerel teşkilatların iş birliği taleplerini "istisnai" olarak değerlendirebileceklerini belirtti. Babacan, seçim sonrasında DEVA Partisi'nin Meclis grubu kurma çabalarını da açıkladı.

Babacan, cümlelerinde şu ifadelere yer verdi: 

“Çok istisnai olarak olabilir. Ama iş birliği olsun da bekleyelim gibi durumumuz yok. Kendi adaylarımızı tespit sürecimizi başlattık. 21 Şubat’a kadar süremiz var. Bunlar da olursa şubat ayının ilk haftası, az sayıda olur. Bunun tamamen önünü kapatmadık. Çünkü makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok da doğru olmayacağını düşündük. Çok sayıda olacağına inanmıyorum. Bu iş genel merkezlerin iradesi ile ilgili. Şu anda partiler arasında böyle bir görüşme iklimi yok. Genel seçimlerden gelen bir ittifak yorgunluğu var. Partilerin çoğu kendi kimliklerini ortaya koymaya çalışıyor. Genel merkezler üstünden olmaz fakat yerelden gelen talepler üzerine belki farklı şeyler olur. İstanbul’da da, Ankara’da da şu anda kendi adaylarımızı hazırlıyoruz"

SAADET PARTİSİ GRUBU VE ÜYE İSTİFALARI

Ali Babacan, Saadet Partisi'nin Meclis grubunu önemsediklerini ancak kendi Meclis grubu kurma çabalarının da devam ettiğini söyledi. Ayrıca, seçim sonrasında DEVA Partisi'nden 20 binin üzerinde üyenin istifa ettiğini açıkladı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI VE ELEŞTİRİSİ

Babacan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın basına yaptığı açıklamaları eleştirerek, bu tür açıklamaların piyasalar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgi kaynaklarına yönelik olarak, "Erkan 'Sadık Abi'den' bilgi alıyor, Erdoğan kimden alıyor?" şeklinde bir soru yöneltti.

GRUP KURMA ÇABALARI VE ÜYE SAYISI

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Meclis'te grubunu tamamlamak için çaba harcadıklarını belirterek, bu konuda daha fazla adımın seçim sonrasında atılabileceğini ifade etti. Ayrıca, seçim sonrasında parti üye sayısının azaldığını, ancak bu azalmanın bir kısmının seçim başarısızlığından kaynaklandığını belirtti.

"6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkacağız, lakin..."" haberi, 18 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkacağız, lakin..." haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 6'lı masa ortağından çarpıcı ittifak açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkacağız, lakin..." 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  2. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  3. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  4. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  5. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  6. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  7. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  8. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  9. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  10. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  11. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  12. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  13. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  14. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  15. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  16. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  17. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  18. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  19. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  20. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Politika Haberleri