7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü: Rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim sonrasını hatırlamıy

7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü: Rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim sonrasını hatırlamıy

7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü:... Ergene’nin Velimeşe Mahallesi’nde, Kapıkule-Halkalı seferini yapan yük treni, hemzemin geçitte kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan Bilal Küllü’nün idaresindeki fabrika işçilerini taşıyan minibüse çarptı.

Kazada Suzan Aksoy, eşi Halil Aksoy, Nebibe Korkmaz, Cangül Akın, Hülya Dinçkol, Yaşar Yüce, Nusret Açıkgöz yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Minibüsün sürücüsü Küllü’nün tutuklanmasının ardından kazayla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Birimi’nden Prof. Dr. Zübeyde Öztürk, Öğretim Görevlisi Dr. Adem Faik İyinam ve Öğretim Görevlisi Dr. Nurbanu Çalışkan Özüer’den oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda şoför Küllü ‘asli’, TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğü yerel idaresi ise ‘tali’ kusurlu bulundu.

Kazayla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, minibüs şoförü Bilal Küllü’nün kazada ölen 7 kişi için ayrı ayrı ‘olası kastla öldürme’ suçundan 20’şer yıla kadar olmak üzere 140 yıl, yaralanan 5 kişi içinse ayrı ayrı ‘basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede kasten birden fazla kişiyi yaralama’ suçundan 5’er yıla kadar olmak üzere 25 yıl hapsi talep edildi.

Bilal Küllü’nün yargılanmasına Çorlu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ile avukatları katılırken, Küllü, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak savunmasını yaptı.

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Küllü, “Kazadan önce 5 aydır Velimeşe Mahallesi’ne işçi götürmüyor ve almıyordum. Kazanın olduğu gün 2 işçi için oraya girecektim. En son buraya girdiğimde, Çerkezköy istikametine yanan yeşil ışık ile Velimeşe Mahallesi’ne dönmek için yanan yeşil ışık aynı anda yanıyordu. Yine öyle diye düşündüm, önümdeki araçtan dolayı tam olarak göremedim. Hemzemin geçide doğru döndüm, rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Duruşma, 24 Kasım 2022’ye ertelendi.

‘BU BİR CİNAYETTİR’

Basına kapalı yapılan duruşmanın ardından kazada ölenlerin aileleri ve yaralıların avukatları adına Güney Halis Şahin, açıklama yaptı.

Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün burada tam bundan da yaklaşık bir sene önce bir elim trafik kazasında, kaza değil cinayetle hayatını kaybedenlerin ilk duruşmasının ilk yargılamasını yaptık. Dosyada kazada olası kastla hatta kastla yargılanan şoförün ilk mahkemesine çıktık. Şoför savunmasında tabii olayı sanki bir trafik kazasıymış gibi göstermeye çalışsa da heyete anlatmaya çalıştığımız derdimiz bu bir kaza değildir, cinayettir, bir katliamdır. Nitekim savcılık makamı da zaten öyle düşündü ki yargılamayı olası kastan açtı, şoför şu an yani cinayetten yargılanıyor. Bunun yanında bu şoförün dışında burada ihmali olan, sorumlu bulunan, kusuru bulunan kim varsa onunla ilgili de sürecin takibindeyiz. Buna dair bir soruşturma dosyası var ve dosya tefrik edildi. Savcılık aşamasında gerek TCDD’nin ilgilileri, oradaki bariyer sistemini mevzuata uygun hale getirmeyenler, gerek kara yolları, gerek büyükşehir belediyesinin ilgilileri, gerekse şirketin çalışanları şoförü çalıştıran kurum şirketin çalışanların, işverenlerin tüm ikazlara uyarılara rağmen ‘Bu şoför bizi ölüme götürecek. Bak sürekli ışık hatası yapıyor, hemzeminde geçiyor, öldürecek bizi’ denmesine rağmen bunlara kulak tıkayan, bunları göz ardı eden kim varsa bunların yargılanması için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.”

"7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü: Rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim sonrasın." haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan 7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü: Rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim sonrasın.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 7 kişinin ölümüne sebep olan minibüs şoförü: Rayların üzerine geldiğimde treni fark ettim sonrasın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Yargı Haberleri