7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti

7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti

7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti “Discover Adana - Adana’yı Keşfet” projesi ile 7 ülkeden 22 üniversite öğrencisi Adana’nın tarihi yerlerini ve lezzetlerini keşfetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Adana Şubesi (AİESEC) arasında imzalanan “Partnerlik Sözleşmesi” kapsamında 7 ayrı ülkeden gelen 22 üniversite öğrencisine 6 hafta süresince Profesyonel Turist rehberleri (ADRO üyeleri olan profesyonel turist rehberleri) eşliğinde Adana’nın turistik yerleri ve değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Aladağ’ın doğa harikası şelalelerini gezen yabancı konuklar Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar ile bölgede buluştu. Başkan Zeydan Karalar ile sohbet eden yabancı öğrenciler, Adana’nın doğal güzelliklerine hayranlıklarını dile getirdi.

Başkan Zeydan Karalar, konuklarla sohbeti sırasında, öğrencilerin Adana’nın tanıtımına katkıda bulunacağını belirterek, “Ülkelerinize döndüğünüzde Adana ile ilgili anlatacaklarınız bizi mutlu eder. Sizler bizim birer görünmez turizm elçilerimiz oldunuz. Adana’nın sadece doğal güzelliklerini değil, mutfağının da lezzetini herkese anlatın” dedi.

Tunus, Ukrayna, Pakistan, Kolombiya, Portekiz, Romanya ve Hollanda ülkelerinin çeşitli üniversitelerinden gelen 22 öğrenciye 6 haftalık proje süresince Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçlarla şu yerler gezildi:

Sinema Müzesi, Atatürk Evi, Taş Köprü, Ulu Camii, Tuz Hanı, Büyük Saat, Bakırcılar Çarşısı, Yağ Camii, Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, Arkeoloji Müzesi, Şakirpaşa Konağı, Merkez Camii ve Merkez Parkı, Tıp Müzesi ve Tepebağ, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru, Adnan Menderes Bulvarı, Çukurova Biyoçeşitlilik Müzesi, Lunapark ve Çatalan Batı Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu, Yerköprü, Varda Köprüsü, Tekir Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Pozantı, Pozantı Tarihi İstasyonu, Şekerpınarı, Akköprü, Belemedik, Çatalan Barajı, Eğlence Kilisesi ve Köprüsü, Dokuzoluk Şelalesi, Karataş, Magarsus Antik Kenti, Akyatan Lagünleri, Yılankale, Ceyhan, Yumurtalık, Yumurtalık Lagünleri Milli Parkı, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Kozan Merkez ve Kozan Kalesi, Göller Yaylası, Uğurlubağ Kalesi, Kazangölü Mesire Alanı Piknik Etkinliği, Küp Şelalesi, Meydan Yaylası ve Kalesi, Mahyaki Ören Yeri, Civanbey Ören Yeri, Mesiret Yaylası ve Mazılık Harabeleri, Sarıçam Mesire Alanı

Gezi ve tanıtım boyunca öğrenciler tarafından videolar, fotoğraflar, çeşitli diyaloglar, gözlemler ve deneyimler elde edilerek üretilen yaratıcı içeriklerin sosyal medya aracılığı ile tüm dünya ile paylaşılması sağlandı.

Kent merkezinde geçirilen sürelerde ise öğrencilerin Adana Mutfağı ile tanışmaları ve Adana lezzetleri ile buluşmaları sağlanarak “gastronomi turizmi”de katkı sağlandı.

"7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti" haberi, 30 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan 7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 7 ülkeden 22 öğrenci Adana’yı keşfetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Yerel Gündem Haberleri