78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedildi

78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedildi

78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın... 78’liler Girişimi Sözcüsü, yazar Celalettin Can, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan nöbetçi eş genel yayın yönetmenliği kampanyasında yer aldığı için 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Yaklaşık üç haftadır Silivri Cezaevinde şair ve yazar İlhan Çomak ile aynı koğuşta kalan, Celalettin Can’ın denetimli serbestlik talebi reddedildi.

Celalettin Can konuyla ilgili T24'e gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı: 

"Kurulun Bu değerlendirmesi benimle görüşmeden yapılan bir belirlemeleri içermektedir. Ayrıca benimle görüşmeyenler kopyala yapıştır yapmışlar. İdari bir işleyiş ve yaklaşımdan çok mahkeme kararı görünümünde bir tutum sergilenmiştir. İki rapor arasında çelişki olduğu görülüyor. Kabul edilir olmayan belirlemeler içermektedir. Henüz yargılaması devam eden davalarla masumiyet karinem açısından ihlal içermektedir. Ben bu ülkenin yasalarına göre hukuk dışı yöntemlerle yargılanmama rağmen İstanbul İnfaz savcılığı’na başvurarak cezamın infazını yaptım. Gazetecilik, Yazarlık faaliyeti yürüten, politik yazılarda yazan kendine özgü siyasi düşünceleri olan, faaliyetleri bilinen biriyim. Suç işleme, topluma zarar verme gibi kriminal yakıştırmalarda bulunmak insan haklarına, ulusal ve uluslararası hukuka aykırıdır. İnsan onuruna karşı uygun olmayan bir yaklaşımdır. Tebliğ edilen kurul kararının hukuki dayanağı yoktur. Taraflıdır. Benimle uzun saat görüşerek hazırlanan Esas yönünden yapılan değerlendirmenin karar haricinde tutulmuş olması ayrıca tartışma mevzusudur. İdare ve gözlem kurulu sonucunda belirtilen gerekçelerin yerinde olmadığı açıktır. Kurulun insan haklarına aykırı kararını gözden geçirerek, değiştirmesi talebimdir. Haklarım için, haklarımız için mücadeleye devam edeceğim. Dostlara selam"

"Düşüncelerinden dolayı hapiste"

Konuyla ilgili Artı Gerçek'e konuşan Celalettin Can’ın aldığı cezayı, eşi ve İnsan Hakları Savunucusu Nimet Tanrıkulu, "Celalettin Can, halkların barış hakkı için, bu topluma barışın neden gerekli olduğunun hakikatini anlatmak için Akil İnsanlar Heyetine tarafların önermesiyle katıldı. O süreci hep birlikte yaşadık. Celalettin Can bugün ne düşünüyorsa, o gün de aynı düşünceleriyle akil insanlara önerildi. Bugün düşüncelerinden, dayanışmasından dolayı hapiste… Tartışmaya muhtaç bir süreç olduğunu belirtmek isterim!" diye ifade etti.

"78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedildi" haberi, 22 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan 78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedildi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 78’liler Girişimi Sözcüsü, Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  2. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  3. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  4. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  5. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  6. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  7. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  8. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  9. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  10. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  11. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  12. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  13. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  14. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  15. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  16. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  17. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  18. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  19. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  20. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
Yargı Haberleri