8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bir ceza daha geldi!

8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bir ceza daha geldi!

8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bi... Adnan Oktar, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra cezaevinde avukatlar aracılığıyla örgütü ayakta tutmaya çalıştığı, örgüt üyelerinin deşifre olması durumunda yerlerine yeni üyeler kazandırmayı hedeflediği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adnan Oktar, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra cezaevinde örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü ve özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü canlı tutmaya çalıştığı iddiasıyla ilgili olarak yürütülen 'güncel yapılanma' soruşturması sona erdi. Hazırlanan iddianamede Oktar'a 43,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

CEZAEVİNDE DE ÖRGÜTSEL FAALİYETLERİNE DEVAM ETTİ

 

İddianamede, şüpheli Adnan Oktar'ın mahkeme kararlarıyla silahlı suç örgütünün lideri olarak tanındığı ve cezaevinde tutulduğu, ancak cezaevinde bulunduğu süre boyunca örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

 

İddianamede belirtilene göre, şüpheli Oktar, özellikle avukatları ve diğer örgüt yöneticileri Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla örgütün aktif kalmasını sağlamak için çaba göstermiş, cezaevindeyken talimatlarını dışarıya iletmeye çalışmış ve bu süreçte diğer örgüt yöneticileri aracılığıyla yargılamayı kumpas olarak göstermek ve siyasi destek toplamak amacıyla kamuoyu oluşturma ve siyasi lobi faaliyetlerinde bulunmuştur.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN BİR ARADA KALMASI TALİMATI

 

İddianamede belirtilenlere göre, şüpheli Oktar'ın ana çatı dosyada ceza alan ve cezaevinde bulunan örgüt üyeleriyle mektup ve avukatlar aracılığıyla iletişim kurduğu, etkin pişmanlık göstermek isteyen örgüt üyelerini engellemeye çalıştığı, içeride ve dışarıda bulunan örgüt üyeleri üzerindeki etkisini sürdürmeye çabaladığı ve dışarıda olan veya işlem gören örgüt üyelerinin bir araya gelmesi için talimat verdiği ifade edilmektedir.

15 GÜNDE 200 AVUKATLA GÖRÜŞTÜ

 

İddianamede belirtilenlere göre, şüpheli Oktar'ın cezaevinde bulunduğu süre zarfında özellikle son derece kısa sürelerde yaklaşık 200 avukatla görüşerek hukuki yardım adı altında şüpheli faaliyetlerde bulunduğu, bu görüşmelerde örgüte yeni üye kazanmaya çalıştığı, avukatlık mesleğinden yasal sınırlar içinde faydalanarak cezaevindeki örgütsel eylemleri yönlendirmeye çalıştığı belirtilmiştir. Bu tespitlerin ardından, şüpheli hakkında avukat görüşlerinin sınırlanması yoluna gidilmiştir.

 

İddianamede ifade edilenlere göre, örgüt liderleri ve yöneticileriyle gerçekleştirilen aşırı sayıda ve süre uzunluğundaki görüşmelerin aslında avukat-müvekkil görüşmeleri kılıfı altında gerçekleştiği, bu görüşmelerin örgüt liderlerinin el yazılı talimatlarının cezaevinde olmayan örgüt üyelerine iletilmesi için gizli bir iletişim stratejisi olarak kullanıldığı belirtilmektedir. El yazılı talimatların tek bir merkezde toplanması için sahte bir hukuk birimi sorumlusuna teslim edilerek arşivlendiği ve bu şekilde cezaevi ile dışarıdaki örgüt arasındaki iletişimin örtülü görüşmeler yoluyla örgütün avukat yapılanması aracılığıyla sağlandığı vurgulanmaktadır.

OKTAR'A MEKTUP YAZMAYANLAR TAKİBE ALINDI

 

İddianamede özellikle vurgulanan konulardan biri, mektuplaşmanın önemi ve yoğunluğudur. İddianameye göre, her sanığın Adnan Oktar'a ve birbirlerine mektup yazmaya teşvik edildiği ve bu konuda baskı altında tutulduğu ifade edilmektedir. Mektup yazmayanların takip edildiği ve örgütten kopmaların önlenmeye çalışıldığı belirtilmektedir. Ayrıca, bu mektupların ileride delil olarak kullanılmak üzere saklandığı ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyenler için 'sevgi dolu' mektupların kanıt olarak sunulacağı ve bu kişilerin korkutulduğu ve kandırıldığı iddiasının öne sürüleceği bilgisi de iddianamede yer almaktadır.

İddianemede belirtildiği üzere, şüpheli Adnan Oktar'ın avukatlarla yaptığı görüşmeler sırasında, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin siyasi olaylar, doğal afetler gibi konuları, kendi tutuklu olmasını dini argümanlarla destekleyerek açıklama çabası içinde olduğu ifade edilmektedir. Bu çabalarını içeride ve dışarıdaki örgüt mensuplarına aktararak telkin ettiği belirtilmektedir. Ayrıca, mehdilik kavramına atıflarda bulunarak bu delillendirme çabalarına destek verdiği ve sosyal medyada mehdiliği gündemde tutmak için talimatlar verdiği ifade edilmektedir.

OKTAR'DAN "MÜVEKKİL" VE "YAZAR" OLARAK BAHSEDİLDİ

Güncel yapılanmada yer alan kişilerin büyük çoğunluğunun, cezaevinden tahliye edilen örgüt üyeleri ile örgütle iltisaklı olup henüz işlem görmemiş kişilerden oluştuğu ifade edilirken, örgütün yeni üyeler edinme amaçlarına ulaştığı girişimlerinin varlığına dikkat çekilmektedir. Ayrıca, 2019-2020 tarihleri arasında oluşturulmuş bir iletişim ağı olduğu ve bu ağa dahil olan kişilerin kendilerini 'İstanbul - Hukuk Grubu' olarak adlandırdığı ve Adnan Oktar'ı 'müvekkil' ve 'yazar' olarak tanımladıkları vurgulanmaktadır.

'Arkadaşlarına Mektuplar' isimli klasörün incelemesine yer verilen iddianamede, cezaevi kaşesi ve görüldüsünün bulunmadığı, bir kısmının bilgisayarda oluşturulmak suretiyle hazırlandığı, dolayısıyla cezaevinde hazırlanmasının mümkün olmadığı, bu mektupların örgütün güncel yapılanması içerisinde avukatlar tarafından hazırlandığı ve şüphelilere ulaştırıldığı, şüphelilerin mektupları okuyarak bu mektuplara cevap verdiği, dolayısıyla avukatlar vasıtasıyla herhangi bir denetime takılmadan örgütsel bilgi akışının sağlandığı kaydedildi.

OKTAR'A 43,5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, şüpheliler Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan 5 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep edilirken, ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre örgüt üyelerinin örgütün faaliyetleri kapsamında işlediği suçlardan dolayı cezalandırılması istendi.

 

Şüphelilerin 'örgütün veya amacının propagandasını yapma' suçundan her biri için 10,5 ile 31,5 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor, böylece toplamda 15,5 yıl ile 43,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. İddianamede, diğer 17 şüphelinin ise 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'örgüte yardım' ve 'örgütün veya amacının propagandasını yapma' gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nce başlanacak.

"8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bir ceza daha geldi!" haberi, 15 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bir ceza daha geldi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 8 bin yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'a bir ceza daha geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Gündem Haberleri