8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadınlar meydanlardan 'Hayır' dedi!

8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadınlar meydanlardan 'Hayır' dedi!

8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadı... Kadın örgütleri, bugün İstanbul'un çeşitli yerlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Cumhuriyet Kadınlar Derneği Beşiktaş'ta, birçok kadın topluluğu da Bakıköy'deydi.Cumhuriyet Kadınlar Derneği Beşiktaş'taydıCumhuriyet...

Kadın örgütleri, bugün İstanbul'un çeşitli yerlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Cumhuriyet Kadınlar Derneği Beşiktaş'ta, birçok kadın topluluğu da Bakıköy'deydi.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Beşiktaş'taydı

154830.jpg

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı'nda kutladı. Ellerinde bayraklarla slogan atıp, şarkılar söyleyen kalabalığın arasına, nikaha yetişmek üzere olan bir gelinle damat da katıldı.

"Türk Kadını Egemenliğine Sahip Çıkıyor, "Hayır" diyor" temasıyla bir araya gelen kadınlar, meydanda bir araya geldi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak, İzmir Marşı'nı söyleyen kalabalığın arasına nikah törenlerine giden Sinan Aygün ve Merve Türkeri çifti de katıldı. Kalabalığın tezahüratları ve şarkıları eşliğinde eğlenen çift alkışlarla karşılandı. Meydanda eylemci kadınlarla birlikte göbek atıp, halay çeken çift, iyi dileklerle nikahlarına uğurlandı.

ARITMAN: BUGÜN KADINLAR OLARAK ÇOK KESKİN BİR VİRAJIN ÖNÜNDEYİZ

Kadınların Türk bayrakları ile katıldığı etkinlikte, CKD Genel Başkanı ve CHP eski milletvekili Canan Arıtman, eski Devlet Bakanı Önay Alpago, CHP eski milletvekilleri Güldal Okuducu, Necla Arat, Berhan Şimşek'ın aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Kalabalığa seslenen CKD Genel Başkanı Canan Arıtman "Bugün kadınlar olarak çok keskin bir virajın önündeyiz. Ya salimen yolumuza devam edeceğiz, ya da "hiçliğe" sürükleneceğiz. Bu nedenle bu ülkedeki 40 milyon Türk kadınını birbirine kenetlenmeye ve 16 Nisan'da hep birlikte "hayır" demeye davet ediyorum" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anan Arıtman, "Cumhuriyet Devrimi özünde bir kadın devrimidir. Mustafa Kemal Atatürk bin yılın en büyük kadın hakları savunucusudur" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından türkülerin çalındığı etkinlikte, halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı.

8 MART BAKIRKÖY'DE COŞKUYLA KUTLANDI

8 Mart’ta tüm dünya kadınları ile birlikte greve çıkmaya hazırlanan İstanbullu kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi için 5 Mart’ta İstanbul Bakırköy’de bir araya geldi. Kadınlar, İstanbul Valisi’nin güvenlik bahanesiyle engelleme girişimine rağmen mitingde ısrarcı oldu ve Valiliğe geri adım attırdı. 16 Nisan’da Tek Adam’a “hayır'' demeye hazırlanan kadınlar miting alanına “hayır'' gerekçelerini alıp geldi.
Miting için biri yürüyüş alanına girişte, biri de miting alanına girişte arama noktası oluşturuldu. Sabah ilk olarak kadınlar arama noktasının yanında kendi güvenliklerini aldı. Polis alana bazı döviz ve flamaların girişine engel olmaya çalıştı. Görüşmeler sonrasında geçişe izin verildi. 

"8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadınlar meydanlardan 'Hayır' dedi!" haberi, 05 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadınlar meydanlardan 'Hayır' dedi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 8 Mart İstanbul'da kutlanmaya başlandı; kadınlar meydanlardan 'Hayır' dedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri