8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: Öğretmeni 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş!

8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: Öğretmeni 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş!

8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: ... Ankara'da okulda teneffüs sırasında sıraya başını çarpan 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mira Şahin, hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene sonucunda kafasında 8 kırık tespit edildi. Ancak Mira'nın bilinci açık ve sağlık durumu iyiye gidiyor.

Ankara'da okulda teneffüs sırasında sıraya başını çarpan 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mira Şahin, hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene sonucunda kafasında 8 kırık tespit edildi. Ancak Mira'nın bilinci açık ve sağlık durumu iyiye gidiyor. Ankara Barosu Çocuk Hakları Başkanı avukat Hilal Çelik, Mira'nın başını çarptıktan sonra yoğun baş ağrısı yaşadığını ve bu nedenle doğrudan öğretmenle iletişim kuramadığını ifade etti.

Çelik, öğretmenin basit bir kontrol yaptığını vurgulayarak, "Mira'nın anlatımına göre iyileşeceğini, geçeceğini söylemiş ve derse devam etmiş. Bu şekilde en az iki ders geçmiş ve Mira bu süre içinde hiçbir şekilde derse aktif olarak katılmamış. Bütün ders saatlerini sıranın üzerinde yatarak geçirmiş," dedi.

Keçiören Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin, 22 Şubat Perşembe günü teneffüs sırasında sınıfta başını sıraya çarptı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Mira, ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti ve Mira, yoğun bakıma alındı. Sağlık durumu iyiye giden Mira'nın tedavisi devam ediyor.

OLAYLA İLGİLİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BAŞLATTIĞI SORUŞTURMA İSE SÜRÜYOR.

Mira'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Baba Çağrı Şahin, kızının bilincinin açık olduğunu ifade etti. Şahin, polis ekiplerinin Mira'nın ifadesini aldığını ve vakada dikkatsizlik olduğunu iddia etti.

"İKİ ÜÇ SAATLİK KANAMA MEVCUTMUŞ BURAYA GELDİĞİNDE"

Şahin, "Öğretmene söylendiği zaman öğretmen, 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş. Yani Mira'yla öğretmeni değil de sınıf arkadaşları ilgilenmiş. İki üç saatlik kanama mevcutmuş buraya geldiğinde. Hemen ameliyathaneye alınıp gerekli müdahale yapıldı. Büyük bir ameliyat geçirdiği için yoğun bakımda gözetim altında tutuluyor." diye konuştu.

Kızının ameliyattan sonra ilk istediği şeyin pide olduğunu söyleyen Şahin, "Onu da 1-2 lokma da olsa yiyebildi. Şimdi yürütmeye çalışıyorlar. O aşamayı da tamamladıktan sonra Allah nasip ederse servise çıkaracağız," dedi.

Baba Şahin, öğretmenle dün bir görüşme yaptıklarını belirtti ve öğretmenin olayın bu noktaya geleceğini tahmin etmediğini ifade etti.

"ŞİKAYETÇİ OLDUK"

Ankara Barosu Çocuk Hakları Başkanı avukat Hilal Çelik, hastane önünde yaptığı açıklamada, Mira'nın sağlık kontrollerinin devam ettiğini ve bilincinin açık olduğunu belirtti. Dün Mira'nın sağlıklı bir şekilde ifadesinin alındığını dile getiren Çelik, Mira'nın okulda arkadaşlarıyla oynarken ayağının takıldığını ve düşerek sıraya çarptığını beyan etti.

Çelik, şu şekilde konuştu:

"Ancak gene Mira'nın ifadelerinde gördüğümüz üzere başının çarptığı öğretmenine bildirilmesine rağmen öğretmenin zamanında müdahale etmediği, aileye haberdar etmediği ve birkaç ders geçtikten sonra yani Mira bilincini yitirdikten sonra okul idaresinin aileye haber verdiği yönünde. Haliyle ortada açık bir dikkatsizlik var. Bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali söz konusu. Bu noktada da biz bu durumdan dolayı dikkatsizliği olan okul idarecilerinin ve öğretmenlerin yargılanması için şikayetçi olduk. Süreci de takip edeceğiz. Şu anda öğretmenle ilgili disiplin soruşturması devam ediyor."

Mira'nın başını çarptıktan sonra yoğun bir baş ağrısı yaşadığı için doğrudan öğretmenle iletişim kurmadığını ifade eden Çelik, bu durumu sınıftaki arkadaşlarının öğretmene ilettiğini belirtti.

Çelik, öğretmenin basit bir kontrol yaptığını vurgulayarak, "Mira'nın anlatımına göre iyileşeceğini, geçeceğini söylemiş ve derse devam etmiş. Bu şekilde en az iki ders geçmiş ve Mira bu süre içinde hiçbir şekilde derse aktif olarak katılmamış. Bütün ders saatlerini sıranın üzerinde yatarak geçirmiş." dedi.

"MİRA'NIN ARKADAŞLARI İLK MÜDAHALEYİ YAPMIŞLAR"

Öğretmenin ifadesini henüz göremediklerini söyleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmenin çocuğun başına buz koyduğu, müdahale ettiği yönünde medyada özellikle bilgi kirliliği var. Ama böyle bir müdahale de hiç olmamış. Mira'nın arkadaşları ilk müdahaleyi yapmışlar. Çocuklar buz aramış. Buz bulamayınca kantinden bir şişe soğuk su almışlar ve Mira'nın başının ağrısını geçirmeye çalışmışlar. İlk müdahale bile kendi arkadaşları tarafından yapılmış."

Çelik, okul müdürü ve müdür yardımcısının çocuğun durumunu fark ettikten sonra aileyi bilgilendirdiğini ve Mira'nın teyzesinin okula gelerek 112 Acil Servisi'ni aradığını belirtti.

Avukat Çelik, Mira'nın hastaneye getirildiğinde bir ya da birden fazla kırık olduğu ve beyin kanamasının birkaç saat öncesinden başladığının kendilerine bildirildiğini aktardı.

"8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: Öğretmeni 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş!" haberi, 27 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: Öğretmeni 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 8 yaşındaki Mira beyin kanaması geçirmişti: Öğretmeni 'otur Mira, iyileşirsin, geçer' demiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  2. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  3. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  4. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  5. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  6. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  7. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  8. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  9. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  10. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  11. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  12. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  13. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  14. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  15. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  16. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  17. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  18. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  19. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  20. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
Gündem Haberleri