8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Bugün: Esad ve Putin Emevi Camii’nde

8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Bugün: Esad ve Putin Emevi Camii’nde

8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kı... Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye rejimi lideri Beşar Esad ile Şam’da bir araya geldi. Putin, görüşmenin ardından Esad ile birlikte Emevi Camii’ni...

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye rejimi lideri Beşar Esad ile Şam’da bir araya geldi. Putin, görüşmenin ardından Esad ile birlikte Emevi Camii’ni ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceledi. Ziyaretin ardından Erdoğan'ın 2012'de ''Emevi Camii'nde namazımızı da kılacağız" sözleri tekrardan gündeme geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi Suriye rejimi lideri Beşar Esad ile Şam'da bir görüşme gerçekleştirdi.Görüşmenin ardından Emevi Camii’ne giden ikilinin fotoğrafı, Suriye rejimi haber ajansı SANA tarafından paylaşıldı.

Suriye temaslarıyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Vladimir Putin, havalimanından Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye grubunun karargâhına doğru yola çıktı, Şam caddelerinden geçti" dedi."Karargahta Putin’i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı" diye devam eden Peskov, "İki lider, askeri yetkililerin ülkenin çeşitli bölgelerindeki durumla ilgili raporlarını dinledi" bilgisini verdi.

Daha sonra Rusya ve Suriye heyetleri arasında ikili görüşmelere geçildiğini aktaran Peskov, şöyle konuştu:"Putin, Esad ile yaptığı görüşme sırasında, Suriye’nin devlet kimliğinin ve toprak bütünlüğünün geri kazanılması yolunda büyük bir mesafenin kat edildiğinin güvenle söylenebileceğini belirtti. Putin ayrıca yeniden tesis edilen barışçı yaşamın belirtilerinin Şam caddelerinde açıkça görülebildiğini dile getirdi."

“SURİYE LİDERİ MİNNET DUYGULARINI İFADE ETTİ”

Esad'ın Putin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi:"Suriye Devlet Başkanı, Rusya’nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye’deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esad ayrıca Putin’in ve tüm Rus halkının Noel’ini içtenlikle kutladı."Kremlin Sözcüsü, Putin’in Suriye programının devamında birkaç tesisi ziyaret etme planı olduğunu sözlerine ekledi.

SANA da haber geçti: İdlib'deki terörü yok etme planları, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyindeki icraatları ele alındıSuriye resmi haber ajansı SANA da şunları kaydetti:"Esad ile Putin, bölgedeki son gelişmelere ışık tutarken İdlib vilayetindeki terörü yok etme planları ve oradaki Suriyeli vatandaşların güvenliği ile ilgili konuları tartıştı.

Başkanlar ayrıca Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyinde yapılan icraatları ve Suriye krizinin çözümüne yönelik siyasi sürece uygun durumların yaratılması konusundaki meseleleri masaya yatırdı."Esad ile birlikte Şam’ın Emeviler Camisini ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceleyen Putin, Emeviler Camisinde bulunan Hz. Yahya’nın (Vaftizci Yahya) türbesini ziyaret edip kaydını yaptı.

ERDOĞAN ‘EMEVİ CAMİİ’NDE NAMAZIMIZI KILACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında "İnşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, Selahaddin-i Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii'nde namazımızı da kılacağız" demişti.

"8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Bugün: Esad ve Putin Emevi Camii’nde" haberi, 08 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Bugün: Esad ve Putin Emevi Camii’nde haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 8 yıl önce Erdoğan: Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Bugün: Esad ve Putin Emevi Camii’nde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
    2. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
    3. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
    4. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
    5. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
    6. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
    7. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
    8. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
    9. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
    10. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
    11. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
    12. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
    13. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
    14. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
    15. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
    16. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
    18. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
    19. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
    20. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
    Haberleri