8K Smart TV ailesi genişledi

8K Smart TV ailesi genişledi

8K Smart TV ailesi genişledi Samsung TV ailesine Q950T QLED 8K Smart TV modeli katıldı.

Samsung Electronics’in 65’’, 75’’ ve 85″ seçenekleri ile tüketicilerle buluşturduğu Q950T QLED 8K Smart TV modeli içeriğe göre optimize edilmiş bir deneyim sunan teknolojik özellikleri ile geliyor. Modern teknolojileri kullanan bu TV ile izlemek istediğiniz görüntünün içeriğine göre eviniz bir sinema salonuna veya bir stadyuma dönüşüyor.

samsung-tv.jpg

Tam 14 yıldır üst üste global TV pazarında liderlik koltuğunda yerini güçlü şekilde koruyan Samsung, geçmişte hayal edilmesi dahi zor olan deneyimleri TV’leri ile tüketicilere sunmaya devam ediyor. Samsung’un tüketicilerin beğenisine sunduğu yeni Q950T QLED 8K Smart TV modeli, markanın ulaştığı son noktayı gözler önüne seriyor. Sahip olduğu teknolojiler sayesinde bu TV ile evinizi bir sinema salonuna veya bir stadyuma dönüştürmek artık mümkün.

%99’luk ekran gövde oranına sahip televizyon sunduğu harika izleme deneyimi ile ister bir film ister bir sportif karşılaşma olsun tüm içerikleri adeta evinizin içine getiriyor. 8K çözünürlükte bir QLED panel kullanan model ne izliyorsanız izleyin, içeriğinizin tümünü renklerden aydınlatmalara, dokulardan kontrastlara analiz ediyor.

Yapay zekâ teknolojisi ile 8K seviyesine getiriyor. Ses konusunda da oldukça iddialı olan bu TV, OTS+ (Nesne Takip Eden Ses) teknolojisini kullanarak görüntüdeki nesneyi sesle takip edebiliyor. Bu teknoloji görüntüde hareket eden nesneleri analiz ederek görüntünün bulunduğu yere göre hoparlörleri optimize ediyor. Böylece görüntüde, örneğin helikopter var ise ses de onu takip ediyor ve sanki sinemadaymışsınız gibi 3 boyutlu bir ses deneyimi sunuyor.

Gerçekliğin yeni bir boyutu ortaya çıkıyor

TV’de yer alan gerçek 8K çözünürlük özelliği oturma odanıza gerçekliğin yeni bir boyutunu büyük ekranlarla getiriyor. Bu yeni çözünürlük dünyası size 4K çözünürlüğün 4 katı bir çözünürlüğe sahip üstün berraklık sağlıyor. 33 milyon pikselin gücünü her karede hissetmenize olanak tanıyor. Böylelikle filmlerinizi ve tuttuğunuz takımın maçlarını artık çok daha kaliteli bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

Quantum İşlemci 8K maçın türüne göre görüntüyü optimize ediyor

Samsung’un derin öğrenme teknolojisine sahip işlemcisi Quantum işlemci 8K, gerçek zamanlı sahne analiziyle parlaklık düzeyi ve sesleri her seyir koşulu için optimize ediyor. Mükemmel gerçeklik sunan güçlü zekâ Quantum İşlemci 8K ile artık film veya futbol gibi farklı içeriklere göre optimize edilmiş bir deneyim yaşayabiliyorsunuz.

Evinizi sinema salonuna dönüştüren ses teknolojisi

OTS+ (Nesne Takip Eden Ses) sayesinde, ses ekranda nesnelerin hareketlerini takip ederken her zamankinden daha dinamik bir şekilde akıyor. OTS+ çok sayıdaki dâhili hoparlörleri bulunuyor. O bölgedeki hoparlörleri aktif hale getirerek, gerçekçi ve üç boyutlu bir ses deneyimi sunuyor. Böylelikle izlediğiniz filmin veya maçın her anında, gerçekçi sinematik ses deneyiminin keyfini yaşayabiliyorsunuz. Yukarıya ve aşağıya doğru ses vermesi için yerleştirilmiş hoparlörler kendinizi izlediğiniz görüntünün tam ortasındaymış gibi hissettiren üç boyutlu bir ses oluşturuyor.

En performanslı ekran kartı serisi: NVIDIA RTX 30: İşte fiyatlar ve detaylar

"8K Smart TV ailesi genişledi" haberi, 22 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan 8K Smart TV ailesi genişledi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 8K Smart TV ailesi genişledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  2. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  3. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  4. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  5. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  6. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  7. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  8. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  9. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  11. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  12. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  13. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  14. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  15. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  16. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  17. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  18. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  19. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  20. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
Teknoloji Haberleri