AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe farklı servis etti! İşte o detay….

AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe farklı servis etti! İşte o detay….

AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe ... Gazeteci Felat Bozarslan, Anadolu Ajansı’nın (AA) Kürtçe ve Türkçe servislerinin Abdullah Öcalan'ın iki gün önce İmralı'da yazdığı mektubun dün Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan...

Gazeteci Felat Bozarslan, Anadolu Ajansı’nın (AA) Kürtçe ve Türkçe servislerinin Abdullah Öcalan'ın iki gün önce İmralı'da yazdığı mektubun dün Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklanmasını haberleştirmesindeki nüansa dikkat çekti.

Twitter hesabından yaptığı yorumda AA’nın Kürtçe servisinin atttığı tweet’lerin ekran görüntülerine yer veren Bozarslan, “Anadolu Ajansı'nın Türkçe servisine göre Abdullah Öcalan 'teröristbaşı', Kürtçe servisine göre sadece Öcalan... Diyeceklerim bu kadar….” İfadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yinelenmesine karar verdiği İstanbul seçimlerine günler kala, İmralı’dan gelen bir mektup gündemin ortasına oturdu. Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan tarafından basınla paylaşılan, Öcalan’ın kaleme aldığı mektupta "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" mesajı paylaşıldı.

İstanbul seçimlerinde İmamoğlu’nu destekleme kararı alan HDP, Öcalan’ın mesajının ardından yaptığı açıklamada, “HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir” derken; Eş Genel Başkanı Sezai Temellide Asrın Hukuk Bürosu'ndan önce İHA ve AA'nın Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın açıklaması eşliğinde Abdullah Öcalan’ın mektubunu sunmasını, "iktidarın içinde bulunduğu sıkışıklık" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün katıldığı televizyon programında 2.5 yıldan uzun süredir cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Öcalan arasında ‘iktidar savaşı’ olduğu yorumunda bulundu. Erdoğan, “Demirtaş çok açık ve net, CHP'nin adayına desteğini açıklamıştır. Çok ilginç olan nedir Apo'nun yaptığı açıklamadır. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında, tabii HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor. Hatta daha da ileri gideyim dağ da bu işin içinde. Ben bunu biraz daha ileri taşıyorum, Avrupa da bu işin içinde. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi ittifakını kaçırtmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var” dedi.

"AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe farklı servis etti! İşte o detay…." haberi, 21 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe farklı servis etti! İşte o detay…. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AA, 'Öcalan' haberini Kürtçe farklı, Türkçe farklı servis etti! İşte o detay…. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri