AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı edilen göçmen sayısı artacak'

AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı edilen göçmen sayısı artacak'

AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı ed... AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, göç zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, İtalya'nın iltica başvurularını Arnavutluk'ta değerlendirme planından alınacak dersler olduğunu söyledi. Yeni düzenlemelerle sınır dışı edilen göçmen sayısının artırılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin yaklaşan göç odaklı zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, İtalya'nın tartışmalı iltica başvurularını Arnavutluk'ta değerlendirme planından "öğrenilecek dersler" olduğunu belirtti. Zirve öncesi üye ülkelere gönderdiği mektupta, AB Komisyonu'nun sınır dışı edilen göçmen sayısını artırmayı hedefleyen yeni bir yasal düzenleme sunacağını ifade etti.

İkinci dönemine yeni başlayan Von der Leyen, göç konusundaki artan baskıya karşı harekete geçiyor. Mektubunda, AB ülkelerine dönen düzensiz göçmenlerin oranının yalnızca %20 olduğunu vurgulayan Komisyon Başkanı, geri gönderilmesi gereken göçmenlerin çoğunluğunun ülkede kalmaya devam ettiğini veya başka bir AB ülkesine geçtiğini kaydetti.

Von der Leyen, üye ülkelerin alınan kararları tanıması gerektiğini belirterek, bir ülkede geri dönüş kararı alınan göçmenlerin, başka bir ülkeye geçerek sistemdeki açıkları kullanmaması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamalar, İtalya'nın Akdeniz'de kurtarılan bazı göçmenleri Arnavutluk'a gönderme planının uygulanmaya başlamasının ardından geldi. Geçtiğimiz günlerde Lampedusa’dan gönderilen 16 Bangladeşli ve Mısırlı erkek, iltica başvurularının değerlendirileceği iki merkeze yerleştirildi. 650 milyon euroya mal olan bu merkezler, gecikmelerin ardından faaliyete geçti ve İtalya yasalarına göre işlem yapacak. Hamile kadınlar, çocuklar ve risk altındaki kişiler ise bu plandan muaf tutulacak.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, planın cesur bir adım olduğunu savunurken, eleştiriler de gecikmedi. Anlaşma, AB ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor ve göç konusunda sertleşen politikaların yaygınlaştığı bir dönemde önemli bir test olarak görülüyor.

Son haftalarda Almanya sınır kontrollerini sıkılaştırırken, Fransa göç yasalarını yeniden düzenlemeyi değerlendiriyor. Polonya ise Belarus'un sınırdan göçmen geçişine izin verdiği gerekçesiyle iltica hakkını geçici olarak askıya almayı planlıyor. Almanya ve Fransa'da yaşanan bazı cinayetler de göçe karşı daha sert önlemler alınması çağrılarını beraberinde getirdi.

"AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı edilen göçmen sayısı artacak'" haberi, 17 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı edilen göçmen sayısı artacak' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB Komisyonu Başkanı: 'Kıtadan sınır dışı edilen göçmen sayısı artacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:20 Sergen Yalçın'dan Icardi eleştirisi: 'Bu tempoda futbol oynaması çok zor'
  2. 15:17 AKP'li Pendik Belediye Başkanı'ndan 'milyarlık' saray yavrusu
  3. 15:13 Konut satışları 21 ayın zirvesini gördü
  4. 14:58 Faiz kararının ardından ekonomistlerden gelen ilk yorumlar: "Durum kötüleşiyor..."
  5. 14:56 Gurbetçiler için çifte vergi şoku! Resmi uyarı mektuplarının gönderilmeye başlandığı duyuruldu
  6. 14:28 Merkez Bankası faiz kararını açıkladı (17 Ekim 2024)
  7. 14:13 Bütçe açığı halkın cebinden mi kapanıyor? Yol ve köprü gelirlerinde rekor artış
  8. 14:08 78 yaşındaki Trump'tan tuhaf açıklama: "Sadece aptallar yaşlıları üst düzey görevlere getirir"
  9. 13:10 Malezya formülü gündemde! Her aileye finansal danışman
  10. 13:06 İsmail Saymaz: Eray Özyağcı, Sinan Ateş'ten önce en az bir cinayet işledi
  11. 13:02 Uyuz skandalıyla gündeme gelen hastanede bu kez 'radyasyon' tehdidi
  12. 12:58 Fatih'te tramvay kazası: yolun karşısına geçmeye çalışan yaya ağır yaralandı
  13. 12:54 Dries Mertens 'dalya' demeye hazırlanıyor
  14. 12:50 Tüketicilerden fazla ücret alan finansal kuruluşlara ceza
  15. 12:48 Bütçe açığı halkın cebinden mi karşılanıyor?
  16. 12:44 Suat Kaya: "Ben Torreira'dan daha iyiydim"
  17. 12:42 Elektronik sigara patladı, 7 yaşındaki çocuk gözünü kaybetti!
  18. 12:39 Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının kiralama protokolüne dair tartışmalar büyüyor!
  19. 12:34 Gizemli salgın: Hayvanat bahçesindeki 9 maymun ölü bulundu!
  20. 12:31 Ekonomik kriz bahanesiyle işçi çıkaran hastane yönetimine tepki
Dünya Haberleri