ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin açıklama

ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin açıklama

ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin a... Süleyman Soylu ve Mansur Yavaş'ın fotoğrafındaki bot detayıyla ilgili ABB'den çarpıcı bir açıkllakin geldi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan’ın Mansur Yavaş’ın sel felaketinde bölgede olmadığı iddiasına yanıt verdi.

Açıklamada, “Mansur Yavaş afet bölgesindeydi, kendisinin poz vermek gibi gailesi yok” ifadeleri kullanıldı.

Ankara’da etkili olan sağanak yağışın ardından kentin çeşitli bölgelerinde meydana gelen seller sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Adalet ve Kalkınma Partisi Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın bu süreçte kentte olmadığını, Eskişehir’de olduğunu iddia etti.
Burhan paylaşımında “Sayın Mansur Yavaş siz Paris Belediye Başkanı mısınız? Ankara da sel felaketi var neredesiniz. Sayın Süleyman Soylu, Sayın Murat Kurum halkın arasında siz neredesiniz diye sorduk” ifadelerini kullandı. Burhan ayrıca “Çizmeyle bir fotoğrafınız yok. Kayıp” dedi.

VOLKAN GÜLTEKİN CEVAP VERDİ
Mansur Yavaş’ın danışmanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, kişisel Twitter hesabından Burhan’ın iddialarına cevap verdi.
Gültekin, Burhan’ın iddialarına karşı “Bu cümleleri kurduğunuzda Akyurt afet bölgesindeydi. Özür dileriz; kendisinin poz verme gibi bir gailesi, bir huyu yok” dedi.

Volkan Memduh Gültekin’in açıklamaları şöyle:
1. “Mansur Yavaş Eskişehir’deydi. ABB Başkanı kayıp, çizmeyle bir tane fotoğrafı yok…” Sn. Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu cümleleri kurduğunuzda Akyurt afet bölgesindeydi. Özür dileriz; kendisinin poz verme gibi bir gailesi, bir huyu yok.
2. RT edeceğinize söz verin, Akyurt’ta vatandaşların çektiği fotoğraflardan paylaşayım. Önceki gün Altındağ’da, evvelsi gün ise İvedik’teydi. Yanında yine fotoğrafçı yoktu. Size bir vatandaşın telefonuyla çektiği fotoğrafı ileteyim, yüreğiniz ferahlasın. Gelelim Eskişehir’e…

3. “Belediye Başkanları Toplantıları” 3 gün sürer. ABB Başkanı Mansur Yavaş, ilk gün toplantıya katılmadı, 2. gün sabah Eskişehir’e gitti. Öğleden sonrası için yağış uyarısı verilmesi üzerine derhal Ankara’ya döndü. Bu yüzden Başkanlarımızın basın toplantısında yer alamadı.

4. Ankara’ya gelince ise “yönetimde sorumluluk” ilkesi gereği ABB Başkanlık makamında halkı bilgilendirdi, yapılan çalışmaları anlattı. Trolbaşı, troller, havuz medyası ve Sinan Bey… Sn. Mansur Yavaş yağış başladığında neredeymiş? Kul hakkına girmekten vazgeçin.

5. ABB, sel felaketi nedeniyle günlerdir soluksuz çalışıyor. Bugün de 1588 araç 4884 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması yapıldı. Akyurt’ta ise 131 araç ve 501 personel ile en etkin çalışan kurum oldu; 78 insan kurtarma vakası gerçekleştirildi.

6. Biz mazeret üretmeyiz. Eskiye oranla 2 kat daha fazla altyapı yatırımı yaptık, daha da yapacağız. Mağdur vatandaşlarımızla ise tek tek ilgileneceğiz. Bugün aklı selim konuşmalar yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Sel felaketinin yaralarını birlikte saracağız.”

NE OLMUŞTU?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’daki sel felaketi sonrası Mansur Yavaş ile Belediye Başkanlığı’nda bir araya gelmişti. Görüşmeye dizine kadar ıslak pantolon ve çizme ile gelen Soylu’nun fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuştu.

"ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin açıklama" haberi, 13 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin açıklama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABB'den, Soylu - Yavaş fotoğrafına ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri