ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

----------------------------------------------------

YENİ ÇIKANLAR

*

Albert Einstein

AFORİZMALAR

Çeviren:Doğukan Bal

Zeplin Kitap

“Yaşamanın iki şekli vardır: Hiçbir şey mucize değilmiş gibi ya da her şey mucizeymiş gibi yaşamak.”

Tüm hayatın bir mucize olduğuna inanan ve buradan ilham alarak hayatı ve evreni açıklamaya koyulan bir fizikçi… Einstein’ın düşünceleri ve çalışmaları bugün bile bilim dünyasını etkilemeye devam ediyor. Zor bir çocukluk ve eğitim hayatının ardından hayallerinin peşinden giderek büyük şeyler başarmış bir biliminsanı olsa da, Einstein insani değerlerin önemini asla göz ardı etmemiştir. Einstein’a göre, dünyayı ve insanlığı kurtarmak için tek gereken şey yeni bir düşünce biçimidir; evren dediğimiz bütünün bir parçası olan insanın, her canlıyı ve evrenin tüm güzelliklerini kucaklaması gerekmektedir.

“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir,” diyor Einstein. Bu kitap hayal gücünü zekâdan daha üstün tutan bir dehânın dünyaya bakışını ve düşünce dünyasını apaçık gözler önüne seriyor. Şimdi bize düşen ise, hayal gücünün sonsuzluğuna dalıp gitmek.

192 s.

İstanbul 2018

John Shirley

YENİ TABULAR

Çeviren:Efe Pötöy

Ayrıntı Yayınları

Kanunsuz mizahını, bilimkurgu avantürünü ve yakıcı sosyal eleştiriyi bir araya getiren bu koleksiyon John Shirley'nin külliyatının tamamından izler taşıyor. Shirley, kitabın başlığına adını veren deneme olan “Yeni Tabular”da Amerika'ya, radikal bir çerçeveden, başka gözlüklerle bakmaya çalışıyor. Nitekim yeni bir kısa hikâye olan “Tutsaklık Hâli” Hapishane Endüstriyel Kompleksi'ne hem korku dolu hem de gülmekten yaşaran gözlerle bakıyor. “Kırk Yıllık Cehennem Neden Gerekli?”de ise dünyamızın yakın geleceğine dair, umutlarından çok, endişelerini bir bilimkurgu yazarı süzgecinden geçirerek, mizah dolu bir dille bize aktarıyor. Ayrıca yazarın ilerici hassasiyetini, derin ve parlak zekâsını ve iğneleyici mizahını sergileyen, Terry Bisson'la yapılmış samimi bir söyleşisi de bu koleksiyon içinde yer alıyor… Zevkli, kışkırtıcı ve eleştiri dozu yüksek bir kitap…

112 s.

İstanbul 2018

Rysa Walker

ZAMAN PARÇALARI

Çeviren: Merve Doğruer

Hep Kitap

Işık saçan madalyonlar, tarihte geri giderek yapılan değişiklikler, dünyayı yok etmeye hazırlanan tarikatlar, çıkılması gereken zaman yolculukları… hep kitap olağanüstü bir diziyi okurlarıyla buluşturmuştu geçtiğimiz aylarda: “CHRONOS Dosyaları!” Şimdi de Rysa Walker’ın yazdığı dizinin son kitabı Zaman Parçaları raflarda.
Kate’in çok zamanı kalmadı. İnsanlığın yarısını yok etmeye çalışan büyükbabasını durdurmak için verdiği mücadelede sona yaklaştı. Zaman sıçramalarını artırması, tarihte hızla oradan oraya savrulması, büyükbabasının zaman çizelgesinde yaptığı korkunç değişiklikleri düzeltmesi gerekiyor. Bu defa yanında ona destek olacak bir ekibi de var. Neye hizmet ettiğinden emin olmadığı, güvenip güvenmemesi gerektiğini bile bilmediği bir ekip…
Ne olursa olsun zamanı durdurmak imkânsız, o ilerlemeye devam ediyor. Peki treni yavaşça doğru raya çekmek mümkün mü?

524 s.

İstanbul 2018

Vala Nureddin

BU DÜNYADAN NAZIM GEÇTİ

Kırmızı Kedi Yayınları

“Ben, birinci el olarak edebiyat tarihine vesikalar bırakmak arzusuyla ancak gözlerimle gördüklerimi, kulaklarımla işittiklerimi gerçeklere sadık kalarak yazıyorum. Nâzım’ın kişiliğinde evvelce de belirttiğim gibi hem siyaset hem şairlik vardır. Bunlar birbirlerinden pek ayrılmazsa da bu kitapta elbette ki şairlik niteliğini özellikle belirtip siyaset yeteneğini gölgede bıraktım.

İncelemeyi şairlik açısından yürüttüm. (…) Benim bu kitabımda, yaşadığım devirdeki gizli ve açık, sosyalist ve komünist faaliyetleri konu dışı bırakılmıştır. Ya da Nâzım’ın şair kişiliğini belirtmek için gerektiği kadarı ele alınmıştır.”

Türk şiirinin “dünyaca” ünlü şairi Nâzım Hikmet’i; onunla aynı okul sıralarında okuyup aynı maceralara atılan, Milli Mücadele döneminde birlikte önce Anadolu’ya oradan Sovyetlere geçen, sefayı da cefayı da (ama en çok cefayı) beraber çeken, hatta gerektiğinde şairi sırtında taşıyan “yoldaşı” Vâlâ Nureddin anlatıyor.

Sonrasında yazılan bütün kitaplara “kaynak” olan ve herkesin önemini teslim ettiği Bu Dünyadan Nâzım Geçti’de Vâ-Nû, çocukluğundan mahpusluğuna, birinci elden tanıklıklarla Nâzım’ın tüm yönleriyle ve derinlemesine portresini çiziyor.

576 s.

İstanbul 2018

Walter G. Andrews, Mehmet Kalpaklı

SEVGİLİLER ÇAĞI

Erken Modern Osmanlı-Avrupa Kültürü ve Toplumunda Aşk ve Sevgili

Çeviren:N. Zeynep Yelçe

Yapı Kredi Yayınları

Osmanlı aşk şiiri konusunda bilinen pek çok şeye rağmen, bu aşk şiirini üretenlerin ve tüketenlerin aslında nasıl bir kültür, ne gibi toplumsal koşullar ve ne tür bir duygusal ortam içinde âşık oldukları hakkında bildiklerimiz şaşılacak kadar azdır.

Walter G. Andrews ile Mehmet Kalpaklı’nın ortak çalışması, 15. yüzyılın sonlarından 17. yüzyılın başlarına uzanan dönemde, Osmanlı İmparatorluğu’nun kentlerinde ve özellikle de İstanbul’da, bu uzun 16. yüzyılın, aşkın ve sevgililerin çağı olduğunu ileri sürüyor. Bu çağın sadece Osmanlı’ya, Doğu’ya ya da İslama özgü olmadığını, geç Rönesans Avrupası’ndan seçilmiş örneklerle sergiliyor.

“Sevgililer Çağı”, androjen olarak nitelendirdiği Osmanlı şiirinin hassas alanlarında gezinirken, Osmanlı aşk kültürünün estetik ve sanatsal olmasının yanı sıra siyasal, dinamik ve tarihsel de olduğu; aşkın, cinselliğin ve şiirin, hayatın diğer endişelerinden ayrı bir alanda durmadığı düşüncesinin zemininde kendini sunuyor.

420 s.

İstanbul 2018

Sadi Güleç

HIMM! DEDİ DOKTOR;ANJİO OLMANIZ GEREKİYOR

Bilgi Yayınevi

“Merhaba,

Ben Prof. Dr. Sadi Güleç.

Kalp hastalıkları uzmanıyım.

Bu satırları okuduğunuza göre siz ya da sevdiklerinizin kalbinde bir sorun var demektir. Hayır, yok diyorsanız yakınlarda anjiyo yapılması planlanan, stent takılmaya aday biri olmalısınız. O da mı değil? O zaman muhtemelen kalp damar hastalıklarını merak eden bir kitapseversiniz.

Bu kitabın yazılma nedeni hekimlerle hastalar arasındaki iletişim eksikliğidir. Hekimler sürekli yoğundur, yorgundur, bıkkındır. Hata yapmamak için tüm dikkatlerini, enerjilerini hastalığı çözmeye, o stenti o damara yerleştirmeye harcarlar. Hastalar ise kaygılıdır, kırılgandır, meraktadır. Konuşmak isterler. Akıllarındaki her şeyi sormak isterler. Ayrıca şefkat isterler, umut isterler. Hastadırlar, haklıdırlar.

Olur da bu kitabı okursanız, anjiyo, stent, baypas vb. hakkında aklınıza gelebilecek soruların yanıtlandığını göreceksiniz. Zaman zaman satır aralarında şefkat ve umut kırıntıları da bulacaksınız. Sahip olacağınız bilgilerle hem kendinizin hem de kalp damar hastası olan sevdiklerinizin sağlık ve mutluluğuna katkı sağlayacak, eşe dosta doğru tavsiyelerde bulunacaksınız. Bundan da büyük keyif alacaksınız.

En azından ben böyle umut ediyorum…”

116 s.

İstanbul 2018

Asuman Ulusan

STRES VE RELAKSOLOJİ

Özgürlükle Gelen Sağlık, Denge, Dinginlik

Pan Yayıncılık

Çağımızın salgın hastalığıdır mutsuzluk; stres ise mutsuzluğun baş sorumlusu...

Strese teslim olmak yaşam enerjimizi azaltır, sürekli sağlık sorunlarıyla boğuşmamıza neden olur. Oysa stresle yaşamak yazgımız değildir. Yaşamımızda ne istiyoruz? Strese teslim olmak ve sonuçlarına katlanmak mı? Yoksa ruh halimizi dinginleştirmek, beden enerjimizi dengelemek için bazı çalışmaları hayatımıza katıp kendimizi de, ilişkilerimizi de stresin tutsağı olmaktan korumak mı?

Relaksoloji, kaslarımızı salıvermeyi, zihnimizdeki olumsuz düşünceleri atıp rahatlamayı öğreten bir dizi gevşeme tekniğidir. Sessiz, sakin bir ortamda bedenimizin sırasıyla her bir organına dikkatimizi vererek gevşeyebiliriz. Soluk alıp vermeyi öğrenmek ise strese karşı en etkili ilaçtır. Dinamik gevşeme diye adlandırdığımız hareketler ve bazı akupunktur noktalarına ve organlara yapılan masajlarla da gevşemeye ulaşmak mümkündür. Mucize, gevşeme sırasında yapılan imgelemelerle yaşanır; bu yolla başkalarına zarar vermeyecek isteklerimizi gerçekleştirebilir, yaşamımızı yeniden şekillendirebiliriz.

Kitapta kolay anlaşılabilir bir dille, uygulanması basit ve zevkli, çizimlerle zenginleşen çalışmalar bulacaksınız. Bu çalışmaları ikinci bir kişiye ihtiyaç duymadan kendi kendinize uygulayabileceksiniz.
Önce iyi olmayı isteyelim, ardından da çalışmaların yararına inanarak düzenli uygulayalım. Sonuçlar şaşırtıcı olacaktır.

Okuyan ve uygulayanlara yararlı olması dileklerimizle.

248 s.

İstanbul 2018

Erdem Yücel

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE NAZIM HİKMET

Aşkları-Şiirleri- Mektupları

Puslu Yayıncılık

Ne yazık ki; günümüzde bir çok kültür adamı ölümlerinden sonra değer kazanmakta, arkalarından övgüler düzülmektedir. Yaşamı boyunca büyük acılar çekmiş, eserlerinin çoğunu hapishanelerde demir parmaklıklar ardında geçirmiş Nazım Hikmet de onlardan birisidir.

Nazım Hikmet (Ran) bir zamanlar vatan haini olarak nitelenmiş, şiirleri, yazıları yasaklanmıştır. Gerçekte II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasının en büyük devrimcilerinin başında gelmektedir. Şiirlerinde memleketine nekadar içten bağlı olduğu açıkça görülmektedir. Özellikle Kurtuluş Savaşı Destanı o büyük şairin baş yapıtları arasında yer almaktadır. Yaşamının en zor günlerinde bile kadınların ilgisini çekmiş, sayısız aşklar ve evlilikler yaşamıştır. Yaşamı süresince de onu paylaşamayan kadınlar olmuştur.

Kapsamlı bir çalışma sonrasında elinize geçen bu kitapta Nazım Hikmet'in edebiyat yönü, ideolojisi ve yaşadığı aşklar dile getirilmeye çalışılmıştır. Dünyaca ünlü şairin eserleri elliden fazla dile çevrilmiş, kendisine ölümünden sonra da ödüller verilmiştir.

166 s.

İstanbul 2018

"ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018" haberi, 27 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 25 Haziran 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  2. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  3. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  4. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  5. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  6. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  7. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  8. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  9. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  10. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  11. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  12. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  13. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  14. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  15. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  16. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  17. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  18. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  19. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  20. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
ABC Kitap Haberleri