ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Robert Ezra Park

İNSAN DOĞASI

Sosyoloji Bilimine Giriş-4

Çeviren: Çağla Taşkın

Pinhan Yayıncılık

“Sistematik olarak yakın tarihlerde araştırılmaya başlanmış olsa da insan doğasına ilişkin çok sayıda gözlem ve varsayım daima mevcut olmuştur. Hukuk, tarih, teoloji ve siyasete ilişkin ilk sistematik incelemeler, insanın doğasına ilişkin az çok safça varsayımlardan hareket eder. Roma hukukunun sahası genişlerken tebaaya ilişkin ayrım jus gentium ile jus naturae, yani belirli bir halka mahsus yasalara karşılık her halkta müşterek olan ve insanın doğasından türeyen adetler ve yasalar arasında yapılıyordu.”

Robert Ezra Park bu kez insan doğasını ele alıyor. Biyolojiden psikolojiye, antropoloji ve sosyolojiden siyaset bilimine pek çok araştırmanın esas dayanağı olan bu mesele Park'ın döneminde sosyal bilimin ulaştığı aşamayı da gösteriyor. O güne kadar yayımlanmış çalışmalardan alınan kısa okuma parçaları, seçili bir kaynakça hatta bugün bile tartışmaya değer sorular eşliğinde, sosyal bilimin belki de en temel meselesi bu kitabın içeriğini oluşturuyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

James Kakalios

GÜNDELİK HAYATTA FİZİK

Olağan Bir Günün Ardındaki Olağanüstü Bilim

Çeviren:Nilgün Güngör

Paloma Yayınevi

Çok satanlar listesine giren kitapların ve canlı öykülerin yazarı, fizik profesörü James Kakalios, gündelik hayatımızın işlemeye devam etmesini sağlayan cep telefonlarımız, dijital “bulutlar”, röntgen cihazları, kahve makineleri ve hibrid arabalar gibi temel nesnelerin arkasındaki akıl almaz bilimi açıklıyor.

Modern dünyamızı bu kadar pratik hâle getiren fizik çoğumuz için gizemli bir dünyadır. Hareket sensörleri, dokunmatik ekranlar, ekmek kızartma makinelerinin arkasındaki basit fizik ilkeleri nelerdir? Gündelik Hayatta Fizik ile kullandığımız pek çok şeyin temelini oluşturan atom altı dünyada şaşırtıcı bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kakalios, nesneler dünyasını tek bir günü ana hatlarıyla anlatacak şekilde bölümlere ayırarak buzdolaplarımızın gıdaları nasıl soğuk tuttuğu, uçakların havada kalmayı nasıl becerdikleri, dijital saatin alarmının nasıl çaldığı gibi konularda merakımızı gideriyor. Her bir açıklamaya muazzam bir bilimin işbaşında olduğu bir öykü eşlik ediyor ve çevremizi saran görünmez güçlerin etkileşimini ortaya koyuyor.

Gündelik Hayatta Fizik, soyutlamaları anlatmak için karadelikler ve yerçekimi dalgaları gibi ifadelere başvurmak yerine karmaşık bilimin de oldukça pratik olduğunu kanıtlıyor. Kakalios'un açık ve zeki üslubuyla ortaya koyduğu hayatlarımızı düzenleyen ilkeler bizi büyülüyor ve hayal gücümüzü harekete geçiriyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Dag Solstad

MAHCUBİYET VE HAYSİYET

Çeviren:Banu Gürsaler Syvertsen

Yapı Kredi Yayınları

Kuzey Avrupa'nın yaşayan en büyük yazarları arasında gösterilen Dag Solstad ilk kez Türkçede.

Ellili yaşlarındaki edebiyat öğretmeni Elias Rukla için sıradan bir gündür: Yıllardır yaptığı gibi, sevdiği bir eseri (Henrik Ibsen'in Yaban Ördeği'ni) bir sınıf dolusu ilgisiz lise öğrencisine heyecanla yorumlamaya başlar. Ne var ki görünüşte küçük bir olay hiç beklenmedik bir krizi tetikleyecek, Elias'ın hayatında derin izler bırakmış bir dostluğun hatırasına dönmesine, evliliğini, kendisini ve içinde yaşadığı toplumu sorgulamasına yol açacaktır.

Mahcubiyet ve Haysiyet, yükte hafif pahada ağır, dili ve atmosferiyle akılda yer eden, okuyanların tekrar tekrar dönmek isteyeceği o özel romanlardan.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Melissa Monosoff

ŞARAP TUTKUNUNUN EL KİTABI

Çeviren:Yağmur Yavaş

Epsilon Yayıncılık

Şerefe!

Şarabın Dünyasına Hoş Geldiniz!

“Şarap hakkında her zaman öğrenmek istediğiniz ama kime soracağınızı bilemediğiniz her şeyi anlatan mükemmel bir el kitabı! Daha önce aklınıza dahi gelmeyen birbirinden ilginç bilgilerle dolu. Şarabı seviyorsanız, bu kitaba bayılacaksınız!”

-Amazon

İster yoğun gövdeli kırmızıları sevin, ister meyvemsi beyazı veya köpük köpük şampanyayı… Hiç fark etmez. Bu kitapla birlikte şaraba dair her şeyi öğrenecek ve gerçek bir şarap tutkunundan şarap uzmanına dönüşeceksiniz.

  • Şarap Nasıl Yapılır

  • Şarap Nasıl Servis Edilir

  • Şarap Nasıl Yıllandırılır

  • Şarap Tadımı Nasıl Yapılır

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Pete Najarian

BELLEĞİN KIZLARI

Çeviren: Ece Eroğlu

Aras Yayıncılık

Sanatçı ve yazar Pete Najarian'ın 1986'da yayımlanan üçüncü romanı Daughters of Memory'nin Türkçe çevirisi, Belleğin Kızları başlığıyla Aras Yayıncılık'tan çıktı. Yunan mitolojisindeki Bellek Tanrıçası Mnemosyne'nin Zeus'tan olan kızları Musalara yani ilham perilerine atıfla romanına bu başlığı veren Najarian, başkarakteri Zeke ve Yunan tragedyasındaki koro misali bir işlev gören yaşlı kadınlar korosu aracılığıyla geçmişin izini sürüyor ve dünü bugüne, Anadolu'da başlayan ailesinin hikayesini Amerika'ya bağlıyor. Çocuk yaşından itibaren gözlerinin önünden gitmeyen ve farklı zamanlar ve farklı mekanlarda farklı görünümlerle karşısına çıkan bir kadın figürü, ressam Zeke'nin zihninde, çölde ölen anneannesiyle, annesinin bile yüzünü hatırlamadığı o kadınla üst üste biniyor. Sanat tarihinin kadın figürleri, rüyalarındaki kadınlar, aşık olduğu kadınlar, annesi, anneannesi, hepsi, Zeke'nin arayışına eşlik ediyor. Najarian, Belleğin Kızlarını çarpıcı bir kurguyla kaleme almış. Neredeyse her satırına cinsel enerjinin sindiği bu anlatı, okuru hafızanın ve unutuşun, geçmişin ve şimdinin, rüyanın ve gerçeğin, cinselliğin, şiddetin ve sanatın dehlizlerine çekiyor.

Ani Yorulmaz

ZEHİRLİ İLİŞKİLER

Destek Yayınları

Zor ilişki içindeki “hastalıklı” yapılar ve bu ilişkiler için çözüm yolları...

İlişkide olduğunuz kişide değersizlik duygusu, sözel ve duygusal taciz, oyalama, suçlama, katlanma, nefret, terk edilmekten korkma, manipülasyon, gerçeklikten kopma, kontrol, düşünme ve bağlanma sorunları, sınır kişilik bozuklukları, kimlik karmaşası ve boşluk hissi, göz korkutmalar, kendine zarar vermeler, öfke, kavga, narsistik istekler, suçluluk duygusu, zararlı alışkanlıklar, aldatma vb. özelliklerden herhangi biri varsa o ilişki zehirli bir ilişki haline gelir.
Ve eğer zehirli bir ilişki içindeyseniz o ilişkinin içinde kalmak mı yoksa gitmek mi daha mantıklıdır?

• İlişkinin içinde kalmak için ne yapmak gerekir?
• İlişkide karşı taraf istediğiniz şekilde davranmıyorsa bu bir hastalığa mı işaret eder?
• Hangi durumlarda ilişkide olduğunuz kişi tedavi görmelidir?
• Eşinizin rahatsızlığının ne olduğunu bilirseniz ilişkide bir değişiklik olur mu?
• Hangi patolojiler tedavisi zor kategorisine girer?
• Bu tip vakalarda ne yapmak gerekir?
• Eğer karşı taraf bir teşhis almış ama tedaviyi kabul etmiyorsa o ilişki nasıl yürütülür?
• Her durumda düzelme sağlanır mı?
• Yaşanılan sıkıntıdan sadece psikolojik olarak sağlıklı olmayan mı sorumludur?
• Zor bir ilişkinin içinde kalmak “hastalıklı” olmasa da kalan kişi için ne söyler?

Bu kitapta Uzm. Dan. Psikolog/Psikoterapist Ani Eryorulmaz terapi seanslarında en sık karşılaştığı zehirli ilişkilerin çözümlemesini sunmaktadır.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Turan Akıncı

BEYOĞLU

Yapılar, Mekanlar, İnsanlar(1831-1923)

Remzi Kitabevi

Beyoğlu'nda bir dönemin panoraması...

Beyoğlu, 19. Yüzyıl ortalarında Avrupa devletlerinin sefaret saraylarının inşa edildiği bir bölgeydi. İstanbul'a gelen Levantenler de bu dönemde Beyoğlu'na yerleşmeye başladı. Bu yoğunlaşma sonunda, “Grande Rue de Pera” ve çevresi bir Avrupa semtine dönüştü. Batı tarzı pasajlar, oteller, balohaneler, birahaneler, pastaneler, tiyatrolar ve sinemalar ilk kez Beyoğlu Caddesi'nde sıralanmaya başladı. Caddenin tam ortasında yükselen Naum Tiyatrosu, Avrupa'daki önemli opera yapılarından biri haline geldi. Zaman içinde Beyoğlu, Osmanlı Devleti'nin çağdaş dünyaya açılan penceresi oldu.

Araştırmacı yazar Turan Akıncı, Beyoğlu'nda yaşanmış olayları, döneme damga vurmuş kurumları, yapıları, ünlü aileleri, mimarları ve sokakları ayrı ayrı başlıklar altında sunuyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Osman Balcıgil

NEFESİ TUTKU OLAN KADIN:AFİFE JALE

Destek Yayınları

Osmanlı'nın ilk Müslüman kadın oyuncusuydu Afife Jale.

Babasından Şeyhülislam'a, Dahiliye Nazırı'ndan Şehremini'ne kadar kimler uğraşmadı ki onunla, yılmadı.
Teyzesinin oğlu çok aşıktı güzel kıza. O da seviyordu dünya yakışıklısı delikanlıyı. Aralarına önce sahne, sonra Afife'nin “beyninde taşıdığı hançer” girdi.

“Bir Bahar Akşamı” ikinci aşkı Selahattin'e (Pınar) rastladı Afife. Büyük bir aşkla sarıldı ünlü sanatçı güzel Afife'ye.

Paşa dedesinin de tutkusu olan tiyatroya beşikten mezara ve ölümüne bağlı kaldı Afife.

Son nefesini Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde verirken, “gözlere yıldız tozu serpmeyi” sürdürüyordu kuşkusuz.

Osman Balcıgil, satış rekorları kıran Celile, Yeşil Mürekkep ve İpek Sabahlık'ta olduğu gibi, Nefesi Tutku Olan Kadın Afife Jale'de de yaşadığımız coğrafyanın tarihsel ve toplumsal derinliklerine büyük bir ustalıkla iniyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Alberto Manguel

DÖNÜŞ

Çeviren:Ülker İnce

Kırmızı Kedi Yayınları

Hayatını Roma’da sürdüren, sürdürmekten mutlu olan bir adam, yıllar önce terk etmek zorunda kaldığı ülkesine, kendisi için artık yaşamayan bir yere ait o kente geri dönüyor. Uçaktan iner inmez şehrin geri kalmışlığını ele veren çirkinlikler bir süre sonra yerini tarifsiz bir eğretiliğe, hayal ile gerçek arasındaki çizgiyi bulandıran tuhaf tersliklere bırakıyor. Ve ortaya geçmişin kayıplarıyla malûl bir kent manzarası çıkıyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

John Taylor Gatto

EĞİTİM:BİR KİTLE İMHA SİLAHI

Zorunlu Eğitimin Karanlık Dünyasında Bir Yolculuk

Çeviren:Mehmet Ali Özkan

EDAM Yayınları

Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı adlı çalışma, John Taylor Gatto'nun, geleneksel okul eğitimi yaklaşımlarına geliştirilen eleştirilere eklediği tüyler ürpertici bir metafor…

Gatto bu çalışmasında, okulun insana verdiği zararın rasyonel ve kasıtlı olduğunu gösteriyor. Gatto'ya göre modern pedagojinin esas işlevi, nüfusu yönetilebilir kılmak. Zorunlu eğitim tuzağından kurtulmayı başarabilmiş insanlara ilişkin örneklerle dolu bu kitap, kişisel potansiyeli gerçekleştirmenin temel şartının farklı bir yetiştirilme ve beceri edinme şekli ile mümkün olabileceğini ortaya koyuyor. Gatto buna, “açık kaynak öğrenme” adını veriyor.

Acil sorunlara cevap veren ve bazı tartışmaları da beraberinde getireceği muhakkak olan bu kitap, mevcut eğitim sistemine dair şüphelere sahip olan herkesin ilgisini çekecek.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

"ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018" haberi, 03 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 3 Eylül 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  2. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  3. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  4. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  5. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  6. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  7. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  8. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  9. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  10. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  11. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  12. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  13. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  14. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  15. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  16. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  17. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  18. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  19. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  20. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
ABC Kitap Haberleri