ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Seha L. Meray

SU BAŞLARINI DEVLER TUTMUŞ

Kırmızı Kedi Yayınları

1977 yılında yitirdiğimiz Prof. Seha L. Meray Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli hukukçu ve akademisyenlerdendi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kızılay üyeliği, ODTÜ rektörlüğü ve uzun yıllar Türk Dil Kurumu başkanlığı yapan, bilhassa devletler hukuku konusunda önemli çalışmalara imza atan bir isimdi. Kendisinin, “Lozan'ın ne olduğunun ve öneminin” doğru şekilde anlaşılması için yaptığı sekiz ciltlik Lozan Tutanakları çevirisi, konuyla ilgili temel başvuru kaynaklarındandır.

Dönemin Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazıları da yayımlanan Seha L. Meray'ın Su Başlarını Devler Tutmuş kitabında, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelmiş problemlere yönelik, derin bir içgörü ve çözümleme bulacaksınız.

“Hayatta hoca ve aydın diye tanıdıklarımın başında gelir ama bu mühim değil. 1965 yılı ile 77 arasında, ne yazık ki sadece 12 yıl, bir insan portresini yakından gördüm. Bir büyük adam portresini yakından gördüm.”

- İlber Ortaylı

296 s.
İstanbul 2018

Ian Haydn Smith

FOTOĞRAFIN KISA ÖYKÜSÜ

Çeviren: Deniz Öztok

Hep Kitap

Önemli Janrlara, Eserlere, Temalara ve Tekniklere Yönelik Cep Kılavuzu.

Özenle derlenmiş bilgiler, olağanüstü görseller, faydalı eser analizleri, sanatın belli başlı dallarında kullanılan temalar, teknikler. Önemli türlere, akımlara, eserlere, temalara ve tekniklere yönelik cep kılavuzları… hep kitap'tan sanatseverlerin elinden düşürmeyeceği yepyeni bir sanata giriş serisi! Serinin ilk kitapları Sanatın Kısa Öyküsü ile Fotoğrafın Kısa Öyküsü…

Fotoğrafa yeni merak saldıysanız ve hakkındaki her şeyi bir çırpıda öğrenmek istiyorsanız ya da fotoğraf çekmekle ilgilenmeseniz bile yine de o büyülü aletin yarattıklarına dair bir şeyler öğrenmek istiyorsanız Fotoğrafın Kısa Öyküsü tam aradığınız rehber!

Ünlü film eleştirmeni Ian Haydn Smith bu defa keskin gözlerini fotoğraflara çeviriyor ve janrlardan, eserlere, temalardan tekniklere fotoğraf sanatının derinliklerine dalmak için ihtiyacınız olan bütün bilgileri önünüze koyuyor. Üstelik birbirinden güzel fotoğraflarla bezeli, olağanüstü tasarımı sayesinde rahatlıkla okuyabileceğiniz bir kitapla yapıyor bunu. Sizi kendi adımlarınızla, kendi hızınızı belirleyerek ilerleyebileceğiniz kısa bir fotoğraf turuna çıkarıyor!

224 s.
İstanbul 2018

Buket Uzuner

HAVA

Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları

Everest Yayınları

Gazeteci Defne Kaman hakkında ‘Neden Nükleer Enerji Değil?” yazısı nedeniyle soruşturma açılmıştır. Duruşmanın yapıldığı Kayseri'de Defne Kaman'a Türkiye'nin önemli çevre hukukçuları, gazeteciler, çevre ve hayvan hakları aktivistleri, STK temsilcileri destek vermektedir.

Kayseri'ye 13. yüzyılda hastaları müzikle tedavi eden bir şifahâne ve dünyanın ilk tıp okullarından birini yaptırtan Selçuklu kadın sultanı Gevher Nesibe'nin şehrin merkezindeki büstü gazeteci Defne Kaman şehre geldiği gün gizemli bir şekilde kaybolur. Duruşma sabahı yaşanan bir sürpriz gelişme sonrası bu kez Defne Kaman ortadan kaybolur. Gazeteci kadının Kapadokya'da bir sıcak hava balonunda görüldüğü haberi üzerine tüm dostları onu aramaya giderler.

Buket Uzuner,iklim değişikliğinin neden olduğu tabiat felaketlerinin sürdürülebilir temiz enerji çözümleriyle engelleneceğini savunan, hayvan, çocuk, kadın ve çevre hakları destekçisi kadın gazeteci Defne Kaman karakteriyle edebiyata bir iz düşüyor. Yazar, okuru binlerce yıllık kadim Kam geleneğimizin insanı tabiattaki tüm diğer canlılarla eşit kabul eden özünü hatırlamaya davet ediyor.

330 s.
İstanbul 2018
 


Berk Kuruçay

NEŞELİ GÜNLER

Kara Karga Yayınları

İngiltere kralı, rahmetli Başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Beckenbauer, kaleci Mayer, Nadia Komanaçi, Brigitte Bardot, Fenerbahçeli Cemil...

Hepsi şöhretlerini bu filmlere borçludurlar!.. Bizi bu güzel abiler, şirin ablalar bitirdi… Sevmeyi, sevilmeyi; gülmeyi, ağlamayı onlardan öğrendik. Hayatımızın bir köşesinde ellerindeki kocaman ışıltılı fenerleriyle bize bu hayattaki yerlerimizi gösterdiler. Bazen bir kış günü kestane kokusuyla karışık evimizin en şaşalı köşesinde, bazense sıcak bir yaz akşamı açık hava sinemasında meyveli gazozlar elimizde… Onlar hep bizimle oldular ve olmaya devam edecekler. İşte geçmiş ve günümüz sinemasının neşeli günlerinden, kâh ağlatan kâh güldüren komedi filmleri…

64 s.
İstanbul 2018

Bülent Eczacıbaşı

İŞİM GÜCÜM BUDUR BENİM

İş İnsanının Yeni Sorumlulukları

Yapı Kredi Yayınları

İş insanı ne iş yapar? Değişen dünyada yeni sorumlulukları nelerdir?Karşı karşıya olduğumuz küresel, yerel sorunların çözümüne iş insanları nasıl katkıda bulunabilir? “Dünyanın en iyi saklanmış sırrı” Türkiye'nin yeni hikâyesi ne olabilir?

Bülent Eczacıbaşı elinizdeki kitapta, yönetim, ekonomi,sürdürülebilirlik, toplum ve kültür-sanat alanlarına odaklanarak bu ve benzeri pek çok ufuk açıcı soruyu gündeme taşıyor. Her biri konusunun uzmanı on akademisyenle gerçekleştirdiği söyleşilerden ve kendi deneyimlerinden yola çıkarak yakın tarihe,bugüne ve geleceğe ilişkin görüşlerini dile getiriyor.

İşim Gücüm Budur Benim, iş dünyasını merak edenler, iş yaşamına yeni giren ya da girmeyi düşünen gençler için yazıldı.

440 s.
İstanbul 2018

Saul Black

PSİKOPATİ

Çeviren: Harun İçöz

Koridor Yayıncılık

San Francisco cinayet masasının gözü kara dedektifi Valerie Hart, işten bir süreliğine uzaklaşabileceği bir hafta sonu planlarken telefon gelir. Bir ceset bulunmuştur; darp edilmiş ve öldürülmüş bir kadın. Ve yanında da ‘Valerie'ye…' diye başlayan şifreli bir not: ‘Kim olduğumu biliyorsun. Kabusuna hoş geldin.'

Kurbanla herhangi bir bağlantısı olmadığına emin olan Valerie olay yerini incelerken ipuçlarının oldukça rahatsız edici bir yöne işaret ettiğini fark eder: Maksimum güvenlikli bir hapishane ve işlediği ürpertici cinayetler yüzünden idam gününü bekleyen Katherine adında bir kadın. Onu parmaklıklar arkasına gönderen kişi de, istediği son şey bir katilin karanlık zihnine yeniden girmek olan Valerie'den başkası değildir.

Ancak yine şifreli bir mesajla ikinci bir ceset daha bulunduğunda bu yapbozu çözmekten başka bir seçeneğinin olmadığını anlar. Katherine Glass işlenen cinayetlerin sırrını bilen tek kişidir ve çember Valerie için daha da daralmadan önce onun ne istediğini çözmesi gerekmektedir. Psikopat katilin tüm kartları elinde tuttuğunu bilse bile bu ölümcül oyunu bir kez daha oynamaktan kaçamayacaktır.

432 s.
İstanbul 2018

William Morris

NASIL YAŞIYORUZ VE NASIL YAŞAYABİLİRİZ?

Çeviren: Altuğ Akın

Delidolu Yayınları

Herkes için özgür, adil, eşitlikçi bir dünya mümkün!

Delidolu'nun "Ne Yapmalı?" adlı kurmaca dışı kitaplar dizisinin yeni kitabı Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, görsel sanatlar ve tasarım tarihinin en etkili isimlerinden biri olan William Morris'in daha iyi bir dünya hayalini okurlarla buluşturan antikapitalist bir manifesto.

Aslında bir konuşma metni olan ve ilk kez 1887 yılında yazıya dökülen Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, sanat, toplum, ekonomi üzerine analizler ve gündelik yaşamdan örneklerle kapsamlı bir kapitalizm eleştirisi sunuyor.

Uluslararası çalışmalarıyla adından övgüyle bahsettiren illüstratör ve akademisyen Korkut Öztekin'in farklı teknikleri bir araya getirerek resimlediği Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, günümüzün tüketim ve rekabet odaklı kapitalist düzenini alt etmenin tek yolu olarak sınıf devrimine işaret ediyor.

Çalışma hayatınızı boş zamanınızdan ayrı düşünebilir misiniz? Ya üretim biçiminizi? Neleri kim için ürettiğinizi, ürettiklerinizin ve emeğinizin ne kadarına sahip olabildiğinizi? Güzel olduğunu varsaydığınız bir çevrede, doğayla tehlikeli bir egemenlik ilişkisi kurmadan, teknoloji ve makinelerin esiri olmadan, eşit, adil, savaşsız ve özgür bir toplumda yaşamak; yalnızca tüketerek veya başkaları için üreterek değil, istediğiniz şeyleri keyifle, kendiniz için üreterek, insanca bir ömür sürmek mümkün mü? William Morris'in bu sorulara bir yanıtı ve herkese bir daveti var: sınıf mücadelesi.

Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk hisseden herkes için zihin açıcı, cesur bir kılavuz.

48 s.
İstanbul 2018

Alexandre Dumas

MONTE CRİTO KONTU-2 KİTAP TAKIM

Çeviren: Volkan Yalçıntoklu

İş Bankası Kültür Yayınları

Alexandre Dumas (pere) (1802-1870): On dokuzuncu yüzyılda Avrupa'yı saran siyasal ve sosyal çalkantıları yaşamasına rağmen daha çok on altıncı ve on yedinci yüzyılın tarihi olaylarını konu alan üç yüzden fazla roman yazdı.

Yaşadığı dönemin sevilen ve en çok okunan romantik yazarlarından biridir. Monte Cristo Kontu ilk kez 1844 yılında Journal des Debats'da tefrika edilmiş, Batılı kültür dünyasına tüketilmesi imkânsız bir arketip armağan etmiştir. Sinemaya, tiyatroya, televizyona ve hatta bilgisayar oyunlarına uyarlanmış, hakkında besteler yapılmış bu eser, Fransa'nın, Kral ve taraftarlarının Napoleon'un dönmesinden endişelendiği Restorasyon Dönemi'nde geçer. İftiraya uğrayan Denizci Edmond Dantes, bu şüphe girdabında sevgilisi Mercedes'i, babasını, özgürlüğünü bir anda kaybeder.

Acı, korkunç tecrübelerle dolu bu dönemden kaderin cilvesi ve azimle çıkmayı başarır. Artık güçlü, bilgili ve zengin biridir ve aklında tek bir şey vardır: Tanrı'nın adaletinin gereğini yapmak. Doğu'dan gelmiş gizemli bir kont kılığında bir intikam meleği gibi Paris sosyetesinin üzerinde dolaşır ama intikamı yalnızca düşmanlarının değil masumların hayatını da değiştirecektir.

1552 s.
İstanbul 2018

Nicola Cinquetti

İLYADA

Çeviren: Duygu Filiz İlhanlı

Epsilon Yayınları

“Ölümsüzlerin insanlara biçtikleri kader bu,” dedi Akhilleus. “Acı içinde yaşamak. Onlar ise acı nedir bilmezler.”

Tanrılar gibi savaşan insanların ve çocuklar gibi kavga eden tanrıların tüm tutkusunu, sevgisini, acımasızlığını gözler önüne seren, sonu gelmeyen bir savaşın hikâyesi.
Homeros'un bu destanını küçükten büyüğe herkes okumalı!

Truva atının bu destandaki rolünü öğrenmek için de Odysseia'ya mutlaka göz atılmalı.

200 s.
İstanbul 2018

Nicola Cinquetti

ODYSSEİA

Çeviren: Duygu Filiz İlhanlı

Epsilon Yayınları

“Truva Savaşı'nın üstünden neredeyse on yıl geçmişti ancak kimse İthake Kralı Odysseus'a ne olduğunu bilmiyordu. Çoğu kişi, savaşta ya da dönüş yolunda denizin öfkesine maruz kalarak öldüğüne inanıyordu. Ancak bir kişi onun hayatta olduğunu ümit etmeye devam ediyordu.”

Parlak zekâsı, yeteneği, kurnazlığı ve bilgiye olan doymaz açlığıyla Odysseus'un muhteşem yolculuğu, edebiyatın en önemli klasikleri arasında.
Homeros'un bu destanını küçükten büyüğe herkes okumalı!

176 s.
İstanbul 2018

Dino Buzzati

FIRÇANIN UCUNDAKİ HİKAYELER

Çeviren: Özge Parlak Temel

Delidolu Yayınları

Buzzati'nin tuvalinden yansıyan hikâyeler…

Zamanın akışı karşısındaki çaresizliğimizin, huzursuz bekleyişlerin, tanıdık kâbusların ve yalnızlıkların usta anlatıcısı Dino Buzzati, Fırçanın Ucundaki Hikâyeler ile bu kez Ressamlar Kenti'nden sesleniyor okurlarına.

Yapıtlarıyla kendine özgü tekinsiz, gerçeküstü bir anlatı evreni kuran Buzzati'nin elli iki yıl boyunca gizlediği ressam kimliğini gün yüzüne çıkaran Fırçanın Ucundaki Hikâyeler, çok yönlü sanatçının ilk kez 1958 yılında Milano'da sergilediği resimlerine ve bu resimleri “tamamlayan” kısa ve birbirinden bağımsız anlatılara yer veriyor.

Türkçede ilk kez yayımlanan Fırçanın Ucundaki Hikâyeler'de Buzzati, gerçek ile hayal arasındaki sisli atmosfer içinde; zamanın önlenemez akışını, uzun yürüyüşlerin sonunda varılan hayal kırıklıklarını, kalelerin yalnızlığını, evlerin mahremiyetinde saklananları, davetsiz misafirlerin getirdiği tedirginliği, bürokratların ikiyüzlü ahlak anlayışlarını, kurban olduğu kadar kurban da eden kadınları, aşk ve tutkunun tehlikelerini yazı-resim ortaklığının getirdiği zengin anlatım olanaklarıyla sunuyor.
Buzzati'nin önceki yapıtlarında da görmeye alışık olduğumuz gerçeküstü ve esrarengiz ortamların, efsanevi olayların ve doğaüstü yaratıkların arzıendam ettikleri bu etkileyici kitap, özenli baskısı ve alışılmışın dışındaki boyutlarıyla koleksiyonerlerin ilgisini hak ediyor.

Lorenzo Viganò'nun kaleme aldığı önsöz ve kitabın sonunda yer alan Buzzati'ye ait yazı sayesinde, yazarın resme olan tutkusunu, yarım asır boyunca kendisini gizlemesinin nedenlerini, aldığı eleştiri ve yorumları da öğrenme imkânı veren Fırçanın Ucundaki Hikâyeler, İtalyanca edebiyatın bu önemli ismini çok daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

"Sorun şu ki, acımasız bir yanlış anlaşılmanın kurbanıyım. Ben, ne yazık ki gereğinden uzun bir süre boyunca hobi olarak yazarlık ve gazetecilik de yapmış bir ressamım.”

"O resim yaparak hikâyeler anlatır, tıpkı yazarken düşlerini resmetmesi gibi."

-Vittorio Sgarbi

“Fırçanın Ucundaki Hikâyeler, bekleyişten zamanın hızla akıp gidişine, hayal gücünün öneminden bilinmeyene uzanan, Buzzati'yi en çok yansıtan konuların bir galerisi niteliğini taşır.”

- Lorenzo Viganò

164 s.
İstanbul 2018


 

"ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018" haberi, 17 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 17 Eylül 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  2. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  3. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  4. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  5. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  7. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  8. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  9. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  10. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  11. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  12. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  13. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  14. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  15. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  16. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  17. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  18. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  19. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  20. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
ABC Kitap Haberleri